حقوق بشر، واژهای که هیچ وقت امریکا بدان اعتقادی نداشت
به گزارش قائم آنلاین، در طی روزهای گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد، کشورش به دلیل «جانبداریهای نهادینه» شورای حقوق بشر علیه اسرائیل از این شورا خارج میشود. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد این تصمیم را در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد. هیلی
به گزارش قائم آنلاین، در طی روزهای گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد، کشورش به دلیل «جانبداریهای نهادینه» شورای حقوق بشر علیه اسرائیل از این شورا خارج میشود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد این تصمیم را در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد.
هیلی با بیان این که آمریکا از شورای حقوق بشر خارج میشود، این شورا را سازمانی خواند که شایستگی نامش را ندارد.
این مقام آمریکایی در اظهارات بیاساس خود بیان کرد: وقتی که شورای به اصطلاح حقوق بشر نمیتواند به نقض شدید حقوق بشر در ونزوئلا و ایران رسیدگی کند و جمهوری دموکراتیک کنگو را به عنوان یک عضو میپذیرد، ارزش اسم خود را از دست میدهد.
وی ادامه داد، یک سال پیش گفته بود که آمریکا تنها در صورتی در شورای حقوق بشر میماند که اصلاحات ضروری محقق شود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در ادامه اظهار کرد، مشخص است که این درخواست مورد توجه قرار نگرفته است.
وی از عضویت کشورهایی نظیر چین، کوبا و ونزوئلا انتقاد کرد و مدعی شد که این کشورها خودشان به تعرض به حقوق بشر متهم هستند.
این در حالی است که تا پیش از این، این کشور از واژه حقوق بشر نهایت سوء استفاده را انجام می داده و به این بهانه بسیاری از کشورهای مخالف سیاست خود را در شورای امنیت سازمان ملل محکوم مینموده است.
این کشور در رویه سالهای گذشته خود تلاش مینمود که دست کم در مواضع اعلامی چندان روبروی نهادهای حقوق بشری قرار نگیرد وسعی داشت تا با همسویی با نهادهای حقوق بشری خود را به عنوان یکی از مدعیان، مدافعان و منتقدان معرفی کند.
آمریکاییها مدعی بودهاند که مهد حقوق بشر کشورهای غربی آمریکا بوده است. آنها خود را مدافع کسانی معرفی کردهاند که در کشورهای دیگر ندای مخالفت با سیستمهای سیاسی را سر میدادند و برای آنها امتیازات مختلف سیاسی و مالی در نظر میگرفتند و از دیگر سو منتقد کشورهایی بودهاند که به زعم امریکاییها حقوق بشر را در گستره سرزمینی خود رعایت نمیکردند. اما این موضوع در زمان ترامپ ماهیتی کاملا متفاوت به خود گرفته است. حقوق بشر در نظام سیاسی دونالد ترامپ و یارانش حتی همان «مجاز اعلامی» را نیز ندارد.
ترامپ به عنوان یک امریکایی اصیل عملا باور حقیقی به حقوق بشر امریکایی را نشان داده است که حقوق بشر برای این کشور شامل کشورهای دوست و هم پیمان آن است و عملا سایر مردم کشورهای دیگر در فلسطین، یمن، سوریه و غیره دیده نمیشود.
کشتار وحشیانه مردم مظلوم یمن توسط رژیم سعودی که به مدت سه سال ادامه دارد عملا هیچ گاه در شورای حقوق بشر مطرح نشده و سکوت مرگبار این نهاد حقوق بشری عملا ابهامات زیادی در راستای ماموریت های آن به وجود آورده است.
همچنین اقدامات یک جانبه امریکا در حمایت از سیاستهای نژادپرستانه رژیم اسرائیل جنبه قویتری پیدا نموده است و عملا این کشور تمام آبرو و حیثیت خود را فدای رژیم اسرائیل کرده است.
در طی سال گذشته نیز دولت ترامپ به دلیل حمایت از اسرائیل از یونسکو نیز خارج شد. دولت ترامپ دلیل این اقدام را اعتراض به آنچه جانبداری ضد اسرائیلی خوانده بود دست به این اقدام زد.
علاوه بر این، ایالات متحده از توافقنامههای بینالمللی همچون پیمان تجاری شراکت فرا آتلانتیک (تیپیپی )، توافقنامه آب و هوایی پاریس، پیمان مهاجرتی سازمان ملل متحد، قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی ( نفتا) و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شده است.
این خروج عملا نشان داد که جنبههای حقوق بشری برای دولت آمریکا نمایشی بیش نبوده و دیگر این حربه کارایی خود را برای فشار آوری بیشتر به کشورهای مخالف از دست داده است و باید به فکر روشهای جدید بود.
برچسب ها :حقوق بشر،دولت آمریکا ،ملل متحد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0