گود زورخانه خاستگاه مسلک پهلوانی
به گزارش قائم آنلاین، قدمت فرهنگ پهلوانی به بلندای تاریخ و تمدن ایرانی است که توام با پرستش یزدان پاک در ایران باستان بوده و در تاریخ شیعه با نام بزرگ مولای متقیان علی (ع) پیوند خورده است. در فرهنگ پهلوانی پرورش جسم و افزایش قدرت جسمانی برای رشد کمالات و فضائل معنوی و روحانی
به گزارش قائم آنلاین، قدمت فرهنگ پهلوانی به بلندای تاریخ و تمدن ایرانی است که توام با پرستش یزدان پاک در ایران باستان بوده و در تاریخ شیعه با نام بزرگ مولای متقیان علی (ع) پیوند خورده است.
در فرهنگ پهلوانی پرورش جسم و افزایش قدرت جسمانی برای رشد کمالات و فضائل معنوی و روحانی و نه رقابتهای کاذب مادی صورت گرفته و هویت بخش یک سنت و فرهنگ اصیل است که در آن پهلوانان متعلق به فضایل اخلاقی هستند.
روز ۱۷ شوال سالروز نمایشی از پهلوانی است که حیدرکرار علی (ع) برای همه انسانهای تاریخ به تصویر کشید. مولا علی (ع) به ما آموخت که پهلوانی آمیخته با فتوت و جوانمردی و شامل صفاتی همچون تواضع و کظم غیظ؛ حق پرستی و حقیقت طلبی؛ دیانت و صداقت؛ شجاعت و شهامت؛ ظلم ستیزی و مقاومت؛ گذشت و ایثار؛ و پرهیز از عُجب و خودپسندی است.
فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای را باید یکی از مزیتهای فرهنگی ایران اسلامی دانست که هویت بخش جامعه ایرانی در داخل و خارج از کشور است و همواره به عنوان یک سنت حسنه مورد توجه سیاستگذاران فرهنگی جمهوری اسلامی قرار دارد. هیچ گاه نمیتوان آثار رشادت ها و ایثارگری ها و ایستادگی های ملت ایران در جریان مبارزات پرشور انقلاب اسلامی، ۸ سال دفاع مقدس، و سال ها مقابله با تحریم های قدرت های استکباری که نشانگر روحیه و فرهنگ پهلوان منشی تمامی مردان و زنان ایرانی است را فراموش کرد.
*ورزش زورخانهای، نزدیکترین ورزش به فرهنگ انسانی
برای رواج پهلوانی در جامعه باید به گذشته برگردیم، ورزش زورخانهای نیازمند آداب پهلوانی در اقتدا به حضرت علی(ع) است و به دلیل نبرد حضرت علی(ع) در جنگ خندق که در ۱۷ شوال اتفاق افتاد، این روز به این مناسبت به ورزش زورخانهای و پهلوانی نام گرفت.
ورزشهای زورخانهای، نام دیگر ورزشهای باستانی ایرانیان است و جایی که در آن به ورزش باستانی میپردازند زورخانه نام دارد، همچنین در زورخانه علاوه بر ورزش زورخانهای، کشتی پهلوانی نیز در آن گرفته میشود.
اصلیترین آداب زورخانه آن است که ورزشکاران باید مواردی را از قبیل فروتنی و از خود گذشتگی، مروت، مردانگی، سفرهداری، پاکیزگی، کمک به فقرا و تنگدستان و دیگر صفات شامل پهلوانی را رعایت کنند.
* فعالیت ۱۳ زورخانه در مازندران
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای مازندران در گفتوگو با بلاغ، گفت: توجه به ورزش قهرمانی و پهلوانی که با فرهنگ ایرانیان سازگاری دارد، در ترویج فرهنگ دینی و اخلاق ورزشی تاثیر بسزایی دارد.
فخرالدین اسلامی تصریح کرد: آنچه که در این دنیا ماندگار است و افتخار محسوب میشود، سجایای مردانگی و فتوت است که در پهلوانان وجود دارد و این صفات باید در وجود همه جوانان تقویت شود که یکی از راههای آن توجه به ورزش پهلوانی و زورخانهای است.
وی افزود: توسعه دوستی و تعامل همراه با آموزههای دینی از اهداف ما برای گسترش ورزش پهلوانی و زورخانهای است که نهادش در فرهنگ، مذهب و دین است و این ورزش باستانی سبب جوانی و ارتقای روحیه و منش پهلوانی میشود
اسلامی بیان کرد: مشکل اصلی ورزش زورخانهای در مازندران، شناخت اندک نسل جوان از این ورزش باستانی که برگزاری مراسمهای مختلف و انجام تبلیغات بیشتر میتواند زمینه حضور بیشتر جوانان را به این رشته فراهم کند.
این مسئول با اشاره به اینکه ۱۴۰۰ ورزشکار بیمه شده در بخش پهلوانی و زورخانهای استان داریم، ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ زورخانه در شهرهای شهرهای ساری، بهشهر، محمودآباد، نوشهر، چالوس، رامسر قائم شهر، بابل، نور و آمل مشغول فعالیت هستند که تلاش می کنیم با احداث زورخانه های جدید در شهرهای دیگر، این ورزش را بیش از پیش به مردم معرفی کنیم.
اسلامی خاطرنشان کرد: در کل استان مازندران برای ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه همگانی ورزش زورخانهای در میان خانوادهها ثبت نام ورزشکاران نونهال، خردسال و نوجوان انجام میشود تا از این طریق این فرهنگ از همان هنگام نونهالی در میان افراد جای بیافتد.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه این رشته ورزشی از سوی بزرگان دین تاکید فراوان شده است، مسئولان ورزش کشور و استانها باید توجه ویژهای به این ورزش داشته باشند.
وی مشکل اصلی در این ورزش را تامین منابع مالی عنوان کرد و گفت: نگهداری زورخانهها هزینهبردار است و از استاندار مازندران و متولی دستگاه ورزش استان میخواهیم توجه ویژهای به این رشته ورزشی داشته باشند.
اسلامی در پایان گفت: قهرمانان زیادی از مازندران از جمله جابر صادقزاده، رضا ارجین و روحالله سوادکوهی در سطح کشور افتخارآفرینی کردند که نیازمند حمایت مسئولان هستیم.
برچسب ها :زورخانه،ورزش،حضرت علی (ع)
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0