کد خبر : 101469
تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 جولای 2018 - 19:55
-

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری به وظایفشان برای تعیین وضعیت چهار دیپلمات ایرانی عمل کنند

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری به وظایفشان برای تعیین وضعیت چهار دیپلمات ایرانی عمل کنند

به گزارش قائم آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت سی و ششمین سالروز ربوده شدن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد. «سی و شش سال از ربوده شدن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران، آقایان سیدمحسن موسوی، احمد متوسلیان، تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان توسط رژیم صهیونیستی

به گزارش قائم آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت سی و ششمین سالروز ربوده شدن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد.

«سی و شش سال از ربوده شدن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران، آقایان سیدمحسن موسوی، احمد متوسلیان، تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان توسط رژیم صهیونیستی می‌گذرد و ما امسال نیز در ۱۴  تیر ماه در حالی یاد و خاطره این عزیزان را گرامی می‌داریم که رژیم صهیونیستی همچنان به جنایات و اقدامات غیرانسانی و خلاف قوانین بین‌المللی خود ادامه می‌دهد.

 شواهد و قرائن نشان می‌دهد این اقدام در تیر ماه سال ۱۳۶۱ توسط عوامل رژیم غاصب صهیونیستی صورت گرفته و با توجه به اشغال خاک لبنان توسط این رژیم در آن زمان، مستندات کافی از انتقال آنها به داخل سرزمین‌های اشغالی وجود دارد.

جمهوری اسلامی ایران ایران ضمن قدردانی از تلاش‌های دولت لبنان در سال‌های گذشته برای روشن شدن حقایق مربوط به ربوده شدن چهار دیپلمات ایران به ویژه نامه مورخ ۱۳ سپتامبر ۲۰۰۸  دولت لبنان به دبیرکل سازمان ملل متحد در تایید ربوده شدن آنان در خاک لبنان، بار دیگر بر شرایط اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی در آن زمان و نقش و مسئولیت حقوقی این رژیم در موضوع را مورد تاکید قرار می‌دهد.

وزارت امور خارجه با تاکید مجدد بر پیشنهاد خود مبنی بر تشکیل کمیته حقیقت یاب بین‌المللی به منظور روشن شدن ابعاد این موضوع، از دبیرکل سازمان ملل متحد، صلیب سرخ جهانی و دیگر نهادهای حقوق بشری انتظار دارد به وظایف قانونی و اخلاقی خود برای تعیین وضعیت دیپلمات‌های ربوده شده جمهوری اسلامی ایران و آزادی آنها، عمل کنند.

وزارت امور خارجه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۴ دیپلمات ربوده شده و همدردی با خانواده این عزیزان، امیدوار است به زودی شاهد آزادی همه اسراء و زندانیان در بند رژیم صهیونیستی به ویژه چهار دیپلمات عزیز کشورمان از زندان‌های این رژیم باشیم.»

به گزارش فارس، بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه چهارم تیرماه سالجاری در نشست هفتگی با خبرنگاران در خصوص پرونده چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان با بیان اینکه این پرونده هم توسط وزارت خارجه مفتوح است و پیگیری می‌شود و هم توسط سایر دستگاه‌ها و برخی سفارتخانه‌ها، خاطرنشان کرد: این اعتقاد وجود دارد که آنها زنده هستند و در اختیار رژیم صهیونیستی می‌باشند و تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته که باید در یک زمانی نتایج قطعی آن مشخص شود تا بتوانیم آن را اعلام کنیم.

وی افزود: اقدامات حقوقی و غیرحقوقی در این خصوص انجام شده و تا رسیدن به نتیجه قطعی ادامه خواهد یافت و متهم اصلی و واقعی در این زمینه رژیم صهیونیستی است.

به گزارش فارس، چهاردهم تیر ۱۳۶۱ برابر با چهارم ژوئیه ۱۹۸۲ خودروی سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران که در حمایت پلیس دیپلماتیک لبنان از شهر بندری طرابلس به بیــروت باز می‌گشت، برخلاف ضوابط بین‌المللی و مصونیت دیپــلمات‌ها در منطقه «برباره» توسط مزدوران مسلح تحت امر اسرائیل موسوم به «قوات اللبنانیه» متوقف و ۴ دیپــلمات ایرانـــــــــی به نام‌های «سید محسن موسوی» کاردار سفارت، «حاج احمد متوسلـــیان» وابسته نظامی، «تقــی رستـــگار مقــدم» کارمند سفارت و «کاظم اخوان» خبرنگار و عکاس ایرنا ربوده شدند.

از زمان ربوده شدن این چهار نفر اقدامات گسترده‌ای از سوی جمهوری اسلامی ایران به منظور روشن شدن وضعیت و سرنوشت آنها انجام شده است، در این زمینه  منوچهر متکی وزیر خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران در بیست و هشتمین سالگرد ربایش چهار دیپلمات ایرانی در سیزدهم تیر ماه ۱۳۸۹ طی سخنانی به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب جهت تحقیق و بررسی موضوع اشاره کرد و گفت: طرح موضوع تشکیل کمیته مذکور ابتدا از سوی روسای جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران و سوریه در نخستین دیدارشان در کشور سوریه مطرح و سپس با ارسال نامه‌ای از سوی وزیر امور خارجه وقت ایران به وزیر خارجه سوریه و معرفی نماینده جمهوری اسلامی ایران، پیگیری شد.

 در همین راستا و برای نخستین بار دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش خود در خصوص قطعنامه ۱۷۰۱ لبنان در روز سی‌ام آبان ۱۳۸۷ در حضور اعضای شورای امنیت سازمان ملل به موضوع چهار دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان اشاره کرد.

در خرداد ۱۳۸۷ نیز نامه‌‌ای از سوی خانواده دیپلمات‌ها‌ به بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل از طریق دفتر سازمان ملل در بیروت تحویل و بر عوامل دخیل در ربایش دیپلمات‌ها و انتقال آنان به سرزمین‌های اشغالی تأکید شده است.

متکی وزیر خارجه وقت ایران در همان سخنرانی به ارسال نامه دولت فؤاد سنیوره در تاریخ ۱۳ سپتامبر ۲۰۰۸ به دبیرکل سازمان ملل متحد که در آن شرح ماجرای ناپدید شدن چهار دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت با ذکر اسامی آنان و درخواست پیگیری موضوع از سوی سازمان مزبور برای نخستین بار صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت: «در این نامه دولت لبنان به مسئولیت ذاتی خویش در پیگیری موضوع، ورود صهیونیست‌ها به خاک لبنان و همچنین به موضوع دیپلمات بودن ربوده شدگان اشاره و آمادگی دولت لبنان را برای پیگیری موضوع صراحتاً بیان کرده است.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده + هفده =