کد خبر : 102950
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 12 جولای 2018 - 15:30
-

ارزش پول ملی رسماً نصف شد

ارزش پول ملی رسماً نصف شد

به گزارش قائم آنلاین،  نخستین ‌معامله در بازار دوم ارز روز سه‌شنبه هفته جاری انجام شد تا قیمت جدید دلار در کشور کشف شود؛ ۷۵۲۳ تومان. با توجه به اینکه دولت قبلا اعلام کرده بود نرخ ارز باید حدود ۴۲۰۰ تومان باشد و نرخ دیگری را به رسمیت نمی‌شناسد رسما چنین تصمیمی به تاریخ پیوسته

به گزارش قائم آنلاین،  نخستین ‌معامله در بازار دوم ارز روز سه‌شنبه هفته جاری انجام شد تا قیمت جدید دلار در کشور کشف شود؛ ۷۵۲۳ تومان. با توجه به اینکه دولت قبلا اعلام کرده بود نرخ ارز باید حدود ۴۲۰۰ تومان باشد و نرخ دیگری را به رسمیت نمی‌شناسد رسما چنین تصمیمی به تاریخ پیوسته و حالا باید نرخ ۷۵۲۳ تومانی را نرخ رسمی‌ای که دولت آن را پذیرفته بدانیم.

به گزارش تسنیم، گفته می‌شود اجازه تشکیل بازار ثانویه ارزی قبل از سفر اخیر رئیس‌جمهوری از او گرفته شده و آقای روحانی با وجود بازار دومی برای ارز موافقت کرده است. فلسفه تشکیل بازار ثانویه ارز، تامین ارز سایر گروه‌های کالایی است که نام‌شان جزو فهرست دلار ۴۲۰۰ تومانی نیست و با برچیده شدن بازار آزاد ارز و قاچاق محسوب شدن فعالیت در این بخش در تامین نیازهای ارزی خود ناتوان شده‌اند. در ساعات اولیه سه‌شنبه در برخی گزارش‌ها اعلام شد نرخ دلار توافقی در سامانه نیما ۸۰۰۰ تومان بوده البته بعداً مشخص شد این نرخ آزمایشی بوده است ولی با گذشت چند ساعت از آغاز به کار بازار ثانویه ارزی مشخص شد قیمت توافقی در این بازار تفاوت چندانی با بازار قاچاق ارز ندارد. طبق خبرهای اعلام شده، سه‌شنبه صرافی رویال با دلار ۷۵۲۳ تومانی معاملات خود را در بازار ثانویه ارزی آغاز کرد.

امیر نجومی، مدیرعامل صرافی رویال در همین ارتباط گفته است نخستین معامله صادرکنندگان غیرنفتی و پتروشیمی در بازار ثانویه ارز با نرخ هر درهم برابر ۲۰۵۰ تومان معادل ۷۵۲۳ تومان برای هر دلار در سامانه نیما توسط صرافی رویال انجام شده است. بعد از اینکه معاملات در بازار ثانویه به بازار قاچاق نزدیک شد فعالان بازار این پیام را دست به دست کردند که «با افتتاح بازار ثانویه ارز و ثبت نرخ ۷۵۲۳ تومان برای دلار آمریکا، عملاً اعتبار حکم «قاچاق» برای دلارهای غیر از ۴۲۰۰ تومان خاتمه یافت». سیگنال‌های رسیده از بازار قاچاق ارز هم بعد از آغاز به کار بازار ثانویه، بیانگر موفقیت نسبی این بازار در برقراری آرامش در حوزه ارزی است. قیمت‌هایی که از بازار غیررسمی ارز و سکه بیرون می‌آید، گواه آن است که دلار و سکه سیر نزولی را پیش گرفته‌اند و دلار در کانال قیمتی ۷۰۰۰ تومان جاخوش کرده است.

فعالان بازار علت اصلی کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی را تشکیل بازار ثانویه ارزی می‌دانند و معتقدند این بازار می‌تواند حباب قیمتی را مدیریت کند. با وجود آرام شدن بازار غیررسمی ارز اما نمی‌توان این موضوع را یک دستاورد دانست، چرا که حالا قیمت دلار رسمی ۷۵۲۳ تومان شد و این یعنی کاهش ۱۰۰ درصدی ارزش پول ملی طی یک سال اخیر!  نرخ ارز سال گذشته کمتر از ۴۰۰۰ تومان بود و حالا بیش از ۷۵۰۰ تومان شده و این به معنای کاهش شدید ارزش پول ملی است. نرخ ۷۵۰۰ تومانی دلار به معنای رانت بی‌سابقه واردکنندگانی است که با دلار ۴۲۰۰ تومانی کالاهای غیرضروری وارد کردند و حالا کسی نمی‌تواند این ارز را از این سودجویان پس بگیرد.

امکان خرید ارز از صرافی‌ها فراهم شد
امکان خرید ارز به نرخ توافقی از صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی در سامانه جامع تجارت از روز چهارشنبه مورخ ۲۰/۴/۹۷ مهیا شده است. به گزارش فارس، از امروز واردکنندگان گروه کالایی سوم می‌توانند در سامانه جامع تجارت از صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی ارز به نرخ توافقی خریداری کنند. بر اساس اطلاعیه سامانه جامع تجارت، واردکنندگان لازم است این مراحل را طی کنند؛ ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت با ویژگی‌های زیر انجام می‌شود:

– نوع عملیات ارزی بانکی
– محل تأمین ارز: از محل صادرات
– انتخاب کالاهای گروه ۳
– مراجعه به بانک عامل و ثبت درخواست گواهی ثبت آماری از نوع «ارز اشخاص از محل صادرات» در پرتال ارزی توسط بانک عامل
– ارائه وثایق و تعهد لازم به بانک عامل پس از تایید گواهی ثبت آماری در بانک مرکزی و تایید دریافت تعهد توسط بانک عامل در پرتال ارزی
– مراجعه به سامانه جامع تجارت، بخش خرید ارز و طی کردن فرآیند خرید ارز از صرافی
– مسیر دسترسی به بخش خرید ارز: عملیات ارزی، مدیریت عملیات ارزی بانکی، خرید ارز
در واقع فرآیند خرید ارز در سامانه جامع تجارت همچون گذشته است؛ درخواست واردکنندگان از طریق سامانه نیما برای صرافی‌های مجاز ارسال می‌شود و آنها می‌توانند پیشنهادهای خود را روی درخواست ثبت کنند، سپس واردکننده با انتخاب یکی از پیشنهادها فرآیند خرید ارز را طی می‌کند؛ تنها تفاوت در توافقی بودن نرخ ارز است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 4 =