کد خبر : 103371
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 جولای 2018 - 8:05
-

مدیریت روان‌‌آب‌ها سبب تحول اساسی در اشتغال روستاها می‌شود

مدیریت روان‌‌آب‌ها سبب تحول اساسی در اشتغال روستاها می‌شود

به گزارش قائم آنلاین، بیش از یک سال است که قرارگاه شهید ناصری با هدف محرومیت‌زدایی و پایداری امنیت، فعالیت خود را در نقاط مرزی خراسان‌جنوبی آغاز کرده است. این قرارگاه تاکنون توانسته از ظرفیت مردم شهرهای مرزی برای حفظ امنیت مرز و در جهت رفع محرومیت استفاده کند و با کمک منابع طبیعی خراسان‌جنوبی

به گزارش قائم آنلاین، بیش از یک سال است که قرارگاه شهید ناصری با هدف محرومیت‌زدایی و پایداری امنیت، فعالیت خود را در نقاط مرزی خراسان‌جنوبی آغاز کرده است.

این قرارگاه تاکنون توانسته از ظرفیت مردم شهرهای مرزی برای حفظ امنیت مرز و در جهت رفع محرومیت استفاده کند و با کمک منابع طبیعی خراسان‌جنوبی و آستان قدس رضوی پروژه‌های عمرانی و آبخیزداری بسیاری را در نقاط محروم و روستاهای مرزی استان انجام می‌دهد.

برای اطلاع بیشتر از چگونگی تشکیل قرارگاه شهید ناصری و نوع فعالیت و اقدامات آن در استان گفت‌و گویی با سردار حسن رجب‌زاده فرمانده قرارگاه شهید ناصری خراسان‌جنوبی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

فارس: ابتدا از چگونگی تشکیل قرارگاه شهید ناصری در استان بفرمایید؟

رجب‌زاده: قرارگاه شهید ناصری قریب به یک سال و سه ماه است که در استان فعال شده؛ این قرارگاه ابتدا به عنوان قرارگاه ثامن‌الائمه ۲ بود و بعد از مدتی نام آن تغییر پیدا کرد، شهید ناصری جزو شهدای شاخص استان بوده و طی برنامه‌ریزی انجام شده این قرارگاه به نام شهید ناصری نام‌گذاری شده است.

دشمن همواره دست از دشمنی با ایران برنمی‌دارد و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند آن‌ها می‌خواهند که ما دست از اصول خود برداریم لذا برای داشتن نعمت رهبری باید شکرگزار باشیم؛ ایشان در بسیاری از حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی جلوتر از مسؤولان حرکت می‌کنند.

با توجه به شرایطی که در شرق و شمال‌شرق به ویژه در مرز افغانستان و با توجه به تحرکات و موفقیت جبهه مقاومت در سوریه و عراق بود طبیعی است که دشمن به دشمنی خود ادامه‌ می‌دهد لذا به مجموعه قرارگاه شهید ناصری در دی‌ماه ۹۵ مأموریتی ابلاغ شد.

قبل از اینکه مردم محلی متوجه تهدید و اتفاقی در عرصه امنیت شوند این پایداری امنیت و محرومیت‌زدایی جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب است لذا بعد از ابلاغ مأموریت در ۲۸ اسفندماه ۹۵ مأموریت قبلی خود را تحویل دادیم و یکم فروردین‌ماه نیز ‌ساعت ۱۰ صبح در مرز استان خراسان‌جنوبی علی‌رغم اینکه زیرساخت‌های کافی وجود نداشت، مستقر شدیم.

ابتدا که وارد مرز استان شدیم همه احساس کردند در اینجا امنیت است پس چه ضرورتی دارد که یک یگان و یک تیپ عملیاتی سپاه اینجا تشکیل شود اما هر چه جلوتر می‌رویم و تحرکات دشمن در آن سوی مرز را رصد می‌کنیم امروز آن‌هایی که یک روزی می‌گفتند اینجا امنیت کامل برقرار است خودشان مدعی هستند و گزارش می‌دهند که تحرکات دشمن وجود دارد.

فارس: چه مدت از زمان مأموریت قرارگاه شهید ناصری گذشته و در این مدت چند نیروی بسیجی جذب شده است؟

رجب‌زاده: یک سال و سه ماه از مأموریت قرارگاه شهید ناصری گذشته و تاکنون نیز اقدامات خوبی انجام شده است؛ یکی از حوزه‌ها و مأموریت‌های قرارگاه، حفظ امنیت است و در راستای حفظ امنیت از ظرفیت مردم منطقه استفاده شده چرا که این تجربه را سپاه در بکارگیری مردم و دخیل کردن خود مردم در حفظ امنیت در شمال‌غرب و در جنوب‌شرق داشته و جواب نیز داده است.

بعد از استقرار قرارگاه، شناسایی و جذب نیرو را انجام دادیم و در مرحله اول ۱۵۰ نفر به ما سهمیه دادند که از هر کدام از شهرستان‌های سربیشه، درمیان و زیرکوه ۵۰ نفر از بین بسیجیان که واجدالشرایط بودند و در حاشیه مرز قرار داشتند، جذب شدند و گزینش آن‌ها انجام شد، آموزش دیدند و بکارگیری شدند.

در ابتدای استقرار قرارگاه شهید ناصری شهرستان نهبندان جزو مأموریت این قرارگاه نبود اما بعد از سه ماه و با ابلاغ مأموریتی جدید نهبندان نیز تحت پوشش قرارگاه قرار گرفت و در نهبندان نیز قریب به ۸۰ نفر نیروی بسیجی جذب شدند و در ادامه ۴۰ نفر دیگر هم به مجموعه نیروهای جذب شده قرارگاه اضافه شدند.

در حال حاضر در مجموع بسیجیانی که در قالب قرارگاه تحت عنوان دسته‌های رزمی انجام وظیفه می‌کنند و بکارگیری شدند بیش از۲۷۰ نفر هستند؛ در پایان سال ۹۶ به قرارگاه شهید ناصری ابلاغ شد که این تعداد جذب دو برابر شود اما به دلیل کمبود اعتبار محقق نشد ولی به دنبال آن هستیم که این تعداد نیرو را جذب کنیم، بنا است هر قرارگاهی تا یک هزار نفر نیرو را جذب کند که امیدواریم محقق شود.

فارس: با توجه به سه حوزه مأموریتی قرارگاه شهید ناصری، مهم‌ترین اقدامات و خدمات این قرارگاه در یک سال گذشته را چه می‌دانید؟

رجب‌زاده: همانطور که گفتم حفظ امنیت یکی از مأموریت‌های قرارگاه است و اشرافیت اطلاعاتی و شناسایی خود مرز نیز یکی دیگر از اقدامات و مأموریت‌های قرارگاه شهید ناصری است؛ تاکنون کارهای خوبی در راستای شناسایی مرزها و روستاها و تعامل با نواحی مرزی و پاسگاه‌های مرزی انجام شده است.

تمرینات و آمادگی رزم در مجموعه قرارگاه شهید ناصری مدنظر قرار دارد، تمرینات تاکتیکی و اردوهای صحرایی را به حاشیه مرز بردیم و متناسب با تهدیدات منطقه تمرین کردیم، سال گذشته نیز بیش از هشت گردان پیاده شامل شش گردان امام حسین(ع)، یک گردان بیت‌المقدس و یک گردان فاطمیون به مدت چهار روز در منطقه عمومی گزیک تمرینات را با توجه به تهدیدات نوظهور انجام دادند و امروز در بحث شناسایی و اشرافیت اطلاعاتی تقریباً به حد قابل قبولی رسیدیم اما هنوز فاصله داریم و باید تلاش بیشتری کنیم.

مردم‌یاری و محرومیت‌زدایی هم یکی دیگر از مأموریت‌های قرارگاه شهید ناصری است که در منطقه جنوب‌شرق و شمال‌غرب تجربه شده بود؛ اعتقاد داریم که حفظ امنیت و امنیت با این توسعه و کمک به محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری دو بال یک مجموعه هستند و در جهت ماندگاری مردم و پایبندی آن‌ها در نظام لازمه کار است و امروز باید روستاییان را دلگرم کنیم که در روستاها بمانند و حضور آن‌ها خود به امنیت کمک می‌کند.

فارس: همانطور که می‌دانید کمبود آب یکی از معضلات استان است قرارگاه برای حل این معضل و انجام آب‌رسانی سیار چه اقدامی انجام داده است؟

رجب‌زاده: یکی از بخش‌های مهمی که در حوزه مردم یاری و محرومیت‌زدایی کار شده، بحث آب است؛ یکی از مشکلات اساسی استان و به ویژه چهار شهرستان مرزی آب است، اکثر مناطق و مرزهای ایران با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان به گونه‌ای است که شیب آب به سمت کشورهای همسایه قرار دارد، با ۱۸ سال خشکسالی پیاپی در استان مواجه هستیم و با قاطعیت می‌توان گفت فرایند کارها و اقدامات قرارگاه در سال گذشته ملموس و شفاف بوده است و اگر بخشی از روان‌آب‌ها که در مقطع کوتاهی به عنوان سیل‌آسا می‌آید و خسارت ایجاد می‌کند، مدیریت کنیم و اجازه ندهیم از استان خارج شود به طور قطع یک تحول اساسی هم در اشتغال و هم در کشاورزی مردم و ماندگاری آن‌ها در روستاها ایجاد می‌شود.

آب فنداسیون و اساس کار مردم برای ماندن آن‌ها در روستاها است، در روستایی که آب وجود نداشته باشد کسی نمی‌تواند بماند؛ سال گذشته چند پروژه آبخیزداری با کمک منابع طبیعی در روستاهای مرزی استان انجام شده است و چند بند خاکی و قنوات سنگی در شیارها و کف رودخانه‌ها ایجاد کردیم.

قرارگاه کاری را انجام نمی‌دهد که در ادامه اداره‌ای بگوید موازی‌کاری شده و یا کارشناسی نبوده است، کارها با نظر کارشناسی همکاران در منابع طبیعی انجام می‌شود؛ چشمه‌ها و قنوات در سفره‌های زیرزمینی تأثیرگذار است.

در بحث آب‌رسانی سیار دو تانکر در منطقه مرزی با مجموعه عشایری همکاری می‌کنند و در حال حاضر نیز طبق قولی که داده شده قرار است از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری و حوزه محرومیت‌زدایی نیروی زمینی ارتش چهار تانکر به استان اختصاص دهند تا بتوانیم به هر شهرستان مرزی یک تانکر برای آب‌رسانی سیار بدهیم.

آب و مباحث بهداشتی یکی از محورهای اصلی کار در شهرهای مرزی است؛ همچنان بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی روستایی در استان وجود دارد که با بیش از ۳۰ خانوار، حمام ندارد و تاکنون نیز بیش از ۸۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام در روستاهای شهرهای مرزی ایجاد شده است.

فارس: برنامه‌های شاخص قرارگاه شهید ناصری در سال گذشته چه بوده و امسال چه برنامه‌ای خواهید داشت؟

رجب‌زاده: سال گذشته بیمارستان ثابت به مدت یک هفته در اسدیه برپا و در این مدت غربالگری در روستاها انجام شد و پزشکان متخصص به ۷ هزار نفر خدمات ارائه دادند و ۱۰۰ مورد عمل جراحی و سرپایی انجام شده است، امسال نیز در تلاش هستیم تا این بیمارستان در دو شهرستان مرزی استان ایجاد شود.

در کنار این بیمارستان نیز همایش‌های فرهنگی مختلفی مانند همایش اهل تشیع و اهل تسنن برگزار شد و شهریورماه امسال هم یادواره شهدای اهل سنت استان در اسدیه برگزار خواهد شد.

در سال گذشته بیش از ۹ هزار بسته کمک تحصیلی بین دانش‌آموزان نیازمند شهرهای مرزی و بیش از ۱۵ هزار بسته کمک معیشتی بین نیازمندان توزیع شد و در ماه رمضان سال گذشته نیز به ۲۰ هزار نفر و ماه رمضان امسال به بیش از ۳۵ هزار نفر افطاری داده شد.

همچنین در سال گذشته ۲۰۰ سری جهیزیه میان نوعروسان استان در چهار شهرستان مرزی توزیع شد که ارزش هر کدام از جهیزیه‌ها ۵ میلیون تومان بوده است و امسال نیز تا پایان سال ۸۰۰ جهیزیه بین نوعروسان استان توزیع خواهد شد.

فارس: قرارگاه در بحث اشتغال‌زایی هم اقداماتی انجام داده است؟

رجب‌زاده: به دنبال ایجاد تولید و اشتغال در شهرستان‌ها هستیم و امسال هم دنبال می‌کنیم تا دو کارگاه کیف‌دوزی در داخل شهرستان‌های مرزی ایجاد شود و  مواد اولیه را در اختیار این کارگاه‌ها قرار می‌دهیم؛ کارگاه‌های تولیدی در اشتغال و معیشت مردم تأثیرگذار است.

دو تا سه پروژه نیز در قالب طرح تعاونی دنبال می‌کنیم هرچند تجربه تلخی از تعاونی‌ها داریم و تاکنون تعاونی‌ها به خوبی جواب ندادند البته این بستگی به مدیریت آن‌ها دارد؛ شرکت‌های تعاونی دیگری هم هستند که کمتر از دو سال خدمات بسیاری را ارائه کردند.

فارس: اساسی‌ترین مشکلات کشور و روستاهای مرزی استان چیست؟

رجب‌زاده: آب از مهم‌ترین مشکلات بوده است؛ با مقداری مدیریت می‌توان این مشکل را برطرف کرد و با کمک آستان قدس رضوی می‌توان مشکلات آب کشاورزی و شرب چهار شهرستان مرزی استان را حل کرد لذا باید تلاش کنیم تا وضعیت تغییر کند.

تا وقتی که نعمت امنیت در کشور وجود دارد کسی قدر آن را نمی‌داند و نیاز امنیت را درک نمی‌کند اما اگر این نعمت نباشد مردم بیشتر نعمت امنیت را درک خواهند کرد؛ نظام اسلامی خدمات زیادی را ارائه داده لذا در کنار مطالبات به حق باید این خدمات را هم دید.

جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم تحریم‌ها، مشکل امکانات و اعتبارات ندارد بلکه مشکل مدیریت داریم؛ خراسان‌جنوبی نباید با مناطق برخوردار کشور مقایسه شود و مقایسه خراسان‌جنوبی با تهران عدالت نیست بلکه مساوات است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − 4 =