کد خبر : 103768
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 جولای 2018 - 11:15
-

دپوی آب‌های آلوده و شوری آب در قسمت ایرانی دریای خزر بیشتر از سایر بخش‌هاست

دپوی آب‌های آلوده و شوری آب در قسمت ایرانی دریای خزر بیشتر از سایر بخش‌هاست

به گزارش قائم آنلاین، میثم آرائی درونکلا در نشست تخصصی دریای خزر، تحدید حدود مناطق دریایی که امروزدر دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: نبود یک مکانیزم لازم الاجرا از جمله موضوعات و ضعف‌های کنوانسیون تهران است که مربوط به رژیم حقوقی محیط زیست دریای خزر است. علاوه بر این برخی از فاکتورهای اصل انصاف در تقسیم

به گزارش قائم آنلاین، میثم آرائی درونکلا در نشست تخصصی دریای خزر، تحدید حدود مناطق دریایی که امروزدر دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: نبود یک مکانیزم لازم الاجرا از جمله موضوعات و ضعف‌های کنوانسیون تهران است که مربوط به رژیم حقوقی محیط زیست دریای خزر است. علاوه بر این برخی از فاکتورهای اصل انصاف در تقسیم وظایف رعایت نشده است. برای مثال تبخیر آب در سمت ایران و ترکمنستان بیشتر از سایر مناطق دریای خزر است و آب این مناطق بسیار شورتر از قسمت‌های شمالی دریای خزر است.

مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزربا بیان اینکه گردش آب و دپوی آب‌های آلوده در سمت ایران بیشتر از سایر بخش‌های خزر است، اظهار کرد: به ویژه در سمت استان گلستان، دریای خزر در آن قسمتی که نزدیک به مرزهای ایران است، زیستگاه گونه‌ها و تعداد بیشتری از ماهیان و جانداران خزری است.

آرائی درونکلا با اشاره به اینکه موضوع پساب‌ها و فاضلاب‌های شهری دریای خزر یک موضوع بسیار جدی است، تصریح کرد: نمی‌توان انتظار داشت که یک کشور بتواند از حاکمیت خود برای مهار کردن کشورهای آلوده کننده دریای خزر استفاده کند اما می‌توان انتظار داشت که ساختار رژیم حقوقی دریای خزر به سمتی سوق پیدا کند که بر اساس آن دادگاه‌های داخلی و دولت‌های محلی مجری اجرای قواعد کنوانسیون باشند. آنگاه با مکانیزم‌هایی نظیر گزارش دهی دوره‌ای و سیاست‌های تشویقی و تنبیهی می‌توان کشورها را در زمینه التزام به قواعد محیط زیستی دریای خزر مجاب کرد.

مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر ادامه داد: از دیگر تجربه‌های بین‌المللی که می‌توان از آن بهره برد، تعریف سیاست‌های حمایتی- اقتصادی برای مقابله با آلودگی‌های محیط زیستی در قالب صندوق‌های مشترک است. چنین صندوق‌هایی می‌توانند در قالب یک کنفرانس و یا نهاد مستقل و حتی در قالب کمیسیون منطقه‌ای ایجاد شوند یا مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

آرائی درونکلا با اشاره به اینکه لزوما وجود قواعد یکسان به نفع همه طرفین نیست، اظهار کرد: وضعیت همه کشورها باید دیده و فاکتورهای اصل انصاف در تامین قواعد اولیه و ثانویه حقوقی لحاظ شود.

وی با اشاره به عبور خط لوله گاز و نفت از بستر خزر گفت: یکی دیگر از مهم‌ترین موضوعات مرتبط با محیط زیست خزر، عبور دادن خط لوله گاز و نفت از بستر دریای خزر است. باید توجه داشت که این دریا یک دریای بسته است بنابراین معادلات زیست محیطی آن نیز تابع رفتار ما خواهد بود.

مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر افزود: خطوط لوله نفت و گاز علاوه بر اینکه می‌توانند آلودگی‌های زیادی را در زمان اجرا و بهره‌برداری تحمیل کنند، امکان دارد محل زندگی ماهیان خزری را دستخوش تغییر کنند.

آرائی درونکلا در ادامه اظهار کرد: برای مثال ایجاد استرس و ترس در موجودات و جانداران دریایی موجب می‌شود که در زمان جفت گیری یا زاد و ولد آن‌ها اختلاف ایجاد شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه سیاست‌های اصولی ایران باید مخالف جدی با این گونه طرح‌ها باشد، گفت: به جای این طرح‌ها باید طرح‌های جایگزین مانند عبور این خط لوله از ایران و یا روسیه را پیشنهاد دهیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × چهار =