«چاقی» مهمترین عامل ابتلا به سرطان سینه در جهان
به گزارش قائم آنلاین، براساس دادههای منتشر شده در سایت «medicalnewstoday»، سرطان سینه تنها سرطانی است که در بین زنان در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. به گفته انجمن سرطان آمریکا (ACS)، سرطان سینه ۲۵ درصد از همه تشخیصهای جدید سرطان را در زنان سراسر جهان تشکیل میدهد. در سال ۲۰۱۲، حدود ۱٫۷
به گزارش قائم آنلاین، براساس دادههای منتشر شده در سایت «medicalnewstoday»، سرطان سینه تنها سرطانی است که در بین زنان در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته انجمن سرطان آمریکا (ACS)، سرطان سینه ۲۵ درصد از همه تشخیصهای جدید سرطان را در زنان سراسر جهان تشکیل میدهد.
در سال ۲۰۱۲، حدود ۱٫۷ میلیون مورد جدید سرطان سینه در سراسر جهان تشخیص داده شد.
محققان تأکید میکنند، در دهههای اخیر، نرخ ابتلا به سرطان سینه نیز به صورت پایدار در کشورهای توسعه نیافته افزایش یافته است.
سرطان سینه در حال حاضر عامل پیشتاز در مرگهای مرتبط به سرطان زنان در نواحی در حال توسعه جهان محسوب میشود.
بررسیهای انجام شده توسط محققان دانشکده اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی دانشگاه کالج سلطنتی لندن و یکی از دانشمندان برجسته در این زمینه نشان میدهد اپیدمی چاقی در کشورهای صنعتی به عنوان مهمترین عامل ابتلا به سرطان شناسایی شده است.
به گفته این محققان همانطور که در زمینه گرمایش زمین ما نیازمند اقدام عاجل هستیم درباره سرطان نیز چنین ضرورتی احساس میشود چون بسیاری از سرطانها قابل پیشگیری و درمان هستند.
بر اساس آخرین آمار صندوق تحقیقات سرطان جهانی هر ساله حدود ۷ میلیون نفر در سرتاسر جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند که این آمار تا سال ۲۰۲۰ به ۱۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
چاقی یکی از ریسک فاکتورهای سرطان سینه است زیرا چربی میتواند میزان استروژن را مشخصاً پس از یائسگی در بدن افزایش دهد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده است که میزان چاقی در سطح جهان از سال ۱۹۸۰ به این سو دو برابر شده است.
بر مبنای اعلام انجمن سرطان آمریکا، چربی بیشتر در بدن میتواند با ریسک بالاتر برای سرطان سینه همراه باشد؛ بنابراین افزایش نرخ چاقی میتواند برای افزایش نرخ سرطان سینه در جهان مورد ملاحظه قرار گیرد.
نتایج تازهترین بررسیهای محققان سیدیسی نشان داده است، از هر ۸ زن آمریکایی یک نفر مبتلا به سرطان سینه است.
به گفته پژوهشگران این مطالعه، بیشترین آمار ابتلا به بیماری سرطان سینه در دختران دهه بیست و سی بیشترین نرخ صعودی را داشته است.
محققان تأکید میکنند، در افرادی که مادر یا خواهر آنها مبتلا به سرطان سینه بوده است، احتمال ابتلا به دو برابر افزایش مییابد.
پژوهشهای متعددی نشان داده است، شیوع سرطان سینه در زنانی که بچهدار میشوند کمتر است و این کاهش با تعداد بچهها رابطه مستقیم دارد.
تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شدهاست؛ به نظر میرسد بارداری و شیردهی از طریق مکانیسمهای مختلفی مانع از بروز سرطان سینه میشوند.
نقش پیشگیرانه شیردهی سالهاست مورد توجه محققان است؛ هر چه سن شروع شیردهی، تعداد دفعات و مدت زمان آن بیشتر باشد، احتمال ابتلا کمتر است؛ در دوران شیردهی بافت سینه دچار تغییراتی میشود و سلولهای تخصص یافتهای در آن شکل میگیرد که این سلولها در از بین بردن سلولهای سرطانی نقش بهسزایی دارند.
محققان میگویند: زنان میتوانند خطر ابتلا به سرطان سینه را با حفظ وزن، عدم مصرف الکل، فعالیت جسمی و شیر دادن فرزندان خود کاهش دهند.
این تغییرات از ۳۸ درصد سرطان سینه در ایالات متحده، ۴۲ درصد در انگلیس، ۲۸ درصد در برزیل و۲۰ درصد در چین جلوگیری کرد.
فواید تمرینات بدنی مانند پیادهروی سریع در تمام گروههای سنی از جمله زنان یائسه دیده میشود؛ سطح بالای فعالیت بدنی خطر ابتلا به سرطان پستان را در حدود ۱۴ درصد کاهش میدهد.
استراتژیهایی که فعالیت بدنی منظم را افزایش میدهند و چاقی را کاهش میدهند نیز میتوانند از مزایای دیگری مانند کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و دیابت برخوردار باشند.
مصرف بالای میوههای مرکبات نیز با کاهش ۱۰ درصدی در معرض خطر سرطان سینه همراه است.
براساس نتایج یک تحقیق، داروهای ارزان قیمتی که معمولاً برای تقویت استخوان مصرف میشوند میتوانند مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را کاهش دهند.
بیس فسفوناتها عمدتاً برای جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان استفاده میشوند. این داروها از تغذیه هر سلول سرطانی که در استخوان گسترش مییابد، جلوگیری میکنند و به این ترتیب رشد سلولهای سرطانی را متوقف میسازند.
در سال ۲۰۱۲، بلژیک دارای بالاترین میزان سرطان سینه در جهان بوده است که ۱۱۱٫۹ مورد در هر ۱۰۰ هزار زن بالغ است.
برچسب ها :سرطان ، بلژیک، سلول
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0