کد خبر : 106818
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 9 آگوست 2018 - 16:30
-

سهم هر حاجی چند متر مربع است؟

سهم هر حاجی چند متر مربع است؟

به گزارش قائم آنلاین، اجرای طرح توسعه مسجدالنبی (ص) در مدینه به تخریب گسترده هتل‌ها در بافت مرکزی این شهر منجر شده که پیش از آغاز حج تمتع سازمان حج و زیارت با توجه به نگرانی‌هایی که نسبت به وضعیت اسکان زائران در حج امسال داشت، بارها درباره محدودیت‌های اقامت و استفاده از هتل‌های فرسوده

به گزارش قائم آنلاین، اجرای طرح توسعه مسجدالنبی (ص) در مدینه به تخریب گسترده هتل‌ها در بافت مرکزی این شهر منجر شده که پیش از آغاز حج تمتع سازمان حج و زیارت با توجه به نگرانی‌هایی که نسبت به وضعیت اسکان زائران در حج امسال داشت، بارها درباره محدودیت‌های اقامت و استفاده از هتل‌های فرسوده اطلاع‌رسانی‌هایی کرد، ‌اما ابهام‌هایی که درباره وضعیت هتل‌ها و بویژه در هزینه‌کرد این سفر همچنان وجود دارد، این سازمان را بر آن داشت تا همزمان با افزایش تعداد زائران در آستانه فرا رسیدن موسم حج بار دیگر توضیح دهد؛ «همه هتل‌ها در منطقه مرکزی مدینه و پیرامون مسجدالنبی (ص) واقع شده‌اند و از ۴ سال پیش بخش زیادی از این هتل‌ها تخریب شده و جایگزینی ساخته نشده است. این شرایط سبب شده سطح کیفیت اقامت در مدینه نسبت به مکه پایین‌تر باشد و برای حجاج «مدینه بعد» که مدت زیادی در هتل‌های این شهر استقرار دارند، این وضعیت ملموس‌تر است.

براساس استاندارد و ضوابط عربستان امسال برای اقامت هر حاجی چهار متر مربع اختصاص داده شده است، یعنی یک اتاق ۱۶ متری به ۴ نفر تخصیص داده می‌شود و یا یک اتاق ۲۰ نفر برای ۵ نفر است.

سطح و درجه هتل‌های مورد استفاده زائران به لحاظ کیفیت بسیار متفاوت است، به هیمن دلیل هزینه‌ای که حجاج برای هر هتل می‌پردازند نیز تفاوت دارد.

معمولا ۵۸ درصد از هزینه‌های سفر حج به اسکان مربوط می‌شود و نوع هتل تاثیر زیادی در میزان هزینه دارد. بنابراین قیمت هر کاروان براساس هتل‌هایی است که زائرانش در آن مستقر می‌شوند، اما تفاوت این هزینه برای برخی از زائران که در یک هتل مشترک اقامت دارند تناقضی را ایجاد کرده و سبب گله‌مندی آن‌ها شده است که سازمان حج و زیارت درباره علت آن توضیح داده؛ به‌طور قطع اقامت در یک هتل مشابه لزومان به معنای هزینه یکسان نیست، چرا که قطعا محل اقامت در مدینه یا مکه متفاوت بوده است. »

کیفیت هتل‌های عربستان برای زائران ایرانی با «ستاره» تعیین نمی‌شود، معمولا از واژه «درجه» برای نمایش سطحی کیفی این هتل‌ها استفاده می‌شود که قیمت کاروان نیز گویای وضعیت اقامت زائران است. معمولا کاروان‌هایی که ارزان‌ترند در هتل‌هایی با قدمت بیشتر، بافتی فرسوده و در فاصله‌ای دورتر از حرم‌ها اسکان دارند، چرا که بنا به توضیحات نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، اختلاف هزینه کاروان‌ها تنها به دلیل تفاوت در مسکن زائران است و سایر خدمات در بخش‌های تغذیه، بهداشت، تدارکات و حمل و نقل برای همه زائران یکسان است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

12 − دوازده =