کد خبر : 107092
تاریخ انتشار : شنبه 11 آگوست 2018 - 15:20
-

وزارت ارشاد در این دوره چاق‌تر نشد

وزارت ارشاد در این دوره چاق‌تر نشد

به گزارش قائم آنلاین، مدیرعامل خانه کتاب در گفت‌وگو ، درباره این‌که از کوچک شدن دولت حرف زده می‌شود، در حالی که ظاهرا این اتفاق در وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی نیفتاده و نهادهای زیرمجموعه ارشاد مثل قبل به کار خود ادامه می‌دهند، اظهار کرد:  اگر به اقتصاد لیبرالی متهم نشوم، معتقدم  دولت اقتصاددان خوبی

به گزارش قائم آنلاین، مدیرعامل خانه کتاب در گفت‌وگو ، درباره این‌که از کوچک شدن دولت حرف زده می‌شود، در حالی که ظاهرا این اتفاق در وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی نیفتاده و نهادهای زیرمجموعه ارشاد مثل قبل به کار خود ادامه می‌دهند، اظهار کرد:  اگر به اقتصاد لیبرالی متهم نشوم، معتقدم  دولت اقتصاددان خوبی نخواهد بود. تجربه ثابت می‌کند دولت هرچقدر کوچک‌تر باشد و نهادهای عمومی و خصوصی قوی‌تر باشند قطعا در کاهش هزینه‌ها  موفق‌تر خواهد بود. در ایران  دولت  مدعی واگذاری امور به نهادهای صنفی است اما چه اتفاقی می‌افتد  که با ایده‌های ما فاصله دارد؟ باید دو طرف را با هم ببینند؛ بخش خصوصی به عقلانیت برسد که مسئولیت بپذیرد و دولتی که فربه شده و شاید تمام درآمد خود را صرف حقوق و دستمزد می‌کند باید خود  را کوچک کند. در وزارت ارشاد از شرایط مطلوب فاصله داریم و آن‌طور که باید و شاید، این اتفاق نیفتاده است. اما وزارت ارشاد در این دولت چاق‌تر نشد بلکه وضعیت حفظ شد. چون واقعیت این است که ما معتقدیم بسیاری از امور در وزارت ارشاد با حداقل کارکنان انجام می‌شود.

او سپس درباره افزایش جایزه‌های ادبی دولتی در دوره‌های قبل و این‌که این ازدیاد جایزه‌های  دولتی عرصه را بر ناشران خصوصی و تشکل‌های نشر تنگ نمی‌کند، گفت:  شما را به پنج – شش سال قبل ارجاع می‌دهم. شرایط جوایز خصوصی آن زمان چگونه بود؟ شرایط امنیتی داشتند و حتی جایی برای برگزاری جوایز نبود تا ابراز وجود کنند. در این دولت حداقل شرایط فراهم شده تا خود را نشان دهند و جوایز برگزار شوند. در برخی جاها دولت به آن‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کمک کرده است. در این دولت جایزه جدید دولتی اضافه نشده  و دولت موظف بود جایزه‌هایی را که از قبل بوده‌اند اجرا کند.

حسینی پور در پاسخ به این سوال که مثلا ادبیات داستانی را می‌توانستیم در  جایزه کتاب سال تقویت کنیم و نیازی نبود جایزه جلال را ایجاد کنیم یا بهتر بود اجازه دهیم بخش خصوصی آن را انجام دهد و جایزه دولتی جدیدی ایجاد نشود، گفت: جایزه‌ها به خاطر احساس نیاز طراحی و ایجاد شده‌اند. البته شاید بهتر بود این بخش را در جایزه کتاب سال تقویت کنیم. در کل کشور حدود ۲۹ جشنواره با موضوع کتاب در بخش خصوصی و دولتی برگزار می‌شود که بخش دولتی محدودتر است. به نظرم اثربخشی جوایز کاهش پیدا کرده و  جریان‌سازی آن‌ها دچار سیستم اداری شده‌ است. ما باید به این سمت برویم که جریان‌سازی جوایز را تقویت کنیم تا اثر آن را در جامعه ببینیم.

مجتبی تبریزنیا – مدیر اطلاع‌رسانی خانه کتاب – نیز که در این گفت‌وگو حضور داشت درباره واگذاری بخش‌ها و کوچک کردن دولت گفت: فعالیت‌های خانه کتاب هزینه‌های بسیاری دارد، از طرف دیگر  آورده مالی ندارد. فرهنگ اقتصادی و درآمدزا نیست و اگر قرار باشد بخش خصوصی این کارها را انجام بدهد عملا این فعالیت‌ها متوقف خواهد شد. البته واگذاری  بخش‌های نمایشگاه کتاب به صنف عملی شد چون می‌توان در آن‌جا از ظرفیت ناشران استفاده کرد. از طرفی در همه جای دنیا برای  شابک پول می‌گیرند اما ناشران ایرانی هزینه‌ای برای شماره شابک پرداخت نمی‌کنند.

در ادامه حسینی‌پور گفت: اما این موضوع نافی این  نیست که موسساتی مانند ما سراغ آن (شابک) نروند. ما به دنبال راهی برای پیدا کردن درآمدهای پایدار برای خانه کتاب هستیم و این موضوع در دستور کارمان قرار دارد. واقعیت این است که ما با صنف نشر روبه‌رو هستیم که شرایط خوبی ندارد و حالش خوب نیست. ما باید به این سمت برویم که خانه کتاب درآمد پایدار و از جهات مختلف مشارکت‌پذیری داشته باشد. باید به دنبال جذب سرمایه‌گذار باشیم.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

14 − 11 =