کد خبر : 108476
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 آگوست 2018 - 10:50
-

رئیس FATF در شرق آسیا درپی اقناع کشورها برای تحریم ایران بوده است

رئیس FATF در شرق آسیا درپی اقناع کشورها برای تحریم ایران بوده است

به گزارش قائم آنلاین،  «مارشال بیلینگزلی» که ریاست «کارگروه اقدام مالی» را بر عهده دارد، همان مامور ویژه‌ای است که چندی پیش برای هشدار به کشورهای شرق آسیا در خصوص تبعات تعامل با ایران به این منطقه رفت. بیلینگزلی همزمان معان وزیر خزانه‌داری آمریکا و رئیس دفتر جرائم مالی و تأمین مالی تروریسم است. مارشال

به گزارش قائم آنلاین،  «مارشال بیلینگزلی» که ریاست «کارگروه اقدام مالی» را بر عهده دارد، همان مامور ویژه‌ای است که چندی پیش برای هشدار به کشورهای شرق آسیا در خصوص تبعات تعامل با ایران به این منطقه رفت.

بیلینگزلی همزمان معان وزیر خزانه‌داری آمریکا و رئیس دفتر جرائم مالی و تأمین مالی تروریسم است.

مارشال بیلینگزلی برای رسیدن به هدف خود ابتدا به اندونزی و مالزی و سپس به سنگاپور رفت. همچنین اعلام شد که این مقام آمریکایی که ریاست یک نهاد بین‌المللی (FATF) را در اختیار دارد، در ادامه مأموریت خود برای هشدار در خصوص تبعات تجارت با ایران، به فیلیپین و تایلند خواهد رفت.

FATF در سال ۱۹۸۹ توسط سران هشت کشور صنعتی و با ادعای مبارزه با پول‌شویی ایجاد شد؛ این کارگروه پس از ۱۱ سپتامبر، وظیفه مبارزه با تأمین مالی تروریسم را هم بر عهده گرفت. کارگروه اقدام مالی سالی ۳ بار جلسه تشکیل و گزارشی از کشورهای دارای عملکرد پرخطر در حوزه پولشویی و تأمین مالی تروریسم ارائه می‌دهد.


مارشال بیلینگزلی

مارشال بیلینگزلی رئیس FATF در سنگاپور در خصوص اهداف سفرش گفته: «ما صراحتاً به شرکت‌ها گفتیم که باید بین تجارت با رژیم ایران و نظام مالی آمریکا، یکی را انتخاب کنند.»

این مقام، تلاش‌های دیپلمات‌های ایرانی برای استفاده از پتانسیل مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای را هم مدنظر داشته و در واکنش به امضای معاهده مودّت میان ایران و اعضای آسه‌آن، به اعضای این بلوک منطقه‌ای هشدار داده که «در تعامل با ایران، بیش از حد محتاط باشید.»

بیلینگزلی مقام‌های سنگاپور را هم خطاب قرار داده و گفته که «ما بالاترین درجه اعتماد را داریم که در سال جاری، سنگاپور تجارت عمده‌ای با ایران در حوزه نفت و گاز نخواهد داشت.»

در ایران برخی ادعا می‌کنند که همکاری با FATF که تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ زیر نظر بیلینگزلی فعالیت خواهد کرد، می‌تواند در رفع تحریم‌های بانکی ایران موثر باشد.

این نهاد در گزارش‌های چند ماهه خود، برخی کشورها را در لیست هشدار قرار می‌دهد و به دیگر اعضای جامعه بین‌الملل هشدار می‌دهد که در تعامل با نظام مالی این کشورها، محتاط باشند.

FATF اخیراً از ایران خواسته که برای معلق ماندن از حضور در لیست سیاه این نهاد، قانون مبارزه با پولشویی خود را اصلاح و قانون الحاق به دو کنوانسیون بین‌المللی را نیز تصویب کند. هنوز اعلام نشده که در صورت تصویب لوایح درخواستی جدید FATF آیا ایران در لیست کشورهای همکار قرار می‌گیرد و یا تعلیق این کشور از لیست سیاه، تمدید می‌شود.

FATF در حال حاضر ۳۵ عضو دائم و ۳ عضو ناظر دارد.

این اولین سفر ضدایرانی مارشال بیلینگزلی نبود؛ وی ۲ مرداد سال جاری برای متقاعد کردن ترکیه به تبعیت از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، به آنکارا رفت و با «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد.

بر اساس آنچه رسانه‌های ترکیه نوشتند، چاوش اوغلو در این دیدار به وی گفته بود که «ما به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نمی‌پیوندیم.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 4 =