کد خبر : 108719
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 آگوست 2018 - 15:45
-

ترامپ و مثلث تهدید تعرفه و تحریم!

ترامپ و مثلث تهدید تعرفه و تحریم!

به گزارش قائم آنلاین، تحریم‌بازی یکی از محورهای سیاست خارجی آمریکاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در حال حاضر بیشتر کشورهای مولد و مستقل جهانی از جمله روسیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ترکیه و ایران در کنار کره‌شمالی تحت تحریم قرار دارند. وزارت خزانه‌داری آمریکا روزانه روی تحریم‌‌های جدیدی کار می‌کند و اخبار تحریم در حال حاضر به یکی از سرگرمی‌‌های رسانه‌ای مبدل شده

به گزارش قائم آنلاین، تحریم‌بازی یکی از محورهای سیاست خارجی آمریکاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در حال حاضر بیشتر کشورهای مولد و مستقل جهانی از جمله روسیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ترکیه و ایران در کنار کره‌شمالی تحت تحریم قرار دارند. وزارت خزانه‌داری آمریکا روزانه روی تحریم‌‌های جدیدی کار می‌کند و اخبار تحریم در حال حاضر به یکی از سرگرمی‌‌های رسانه‌ای مبدل شده است و کشورهای دیگر جهان بر محور بی‌اعتمادی آمریکا گرد هم آمده و راه‌‌های جدیدی را برای تعاملات جهانی پیگیری می‌کنند.
انزوای آمریکا در معادلات بین‌المللی چندان دور از انتظار نیست. این کشور در حال حاضر در برخی جبهه‌‌های جنگ از ناقضان حقوق‌بشر حمایت می‌کند و بمب‌هایش بر سر دانش‌آموزان یمنی دردسر‌‌هایی را برایش ایجاد کرده است. آمریکای امروز شاهد نزدیکی بیشتر روسیه و آلمان است؛ مساله‌ای که در اجلاس ناتو ترامپ تنها نسبت به آن با جیک‌جیک‌‌های توئیتری‌‌‌‌اش واکنش داد. ترامپ در جهان رئیس‌جمهور منفوری است که با نمایش‌‌های پرسروصدایش در حال مبدل شدن به یک طنزپرداز دوره‌گرد تکراری شده است. او محور تحریم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، تهدید و تعرفه را طی ماه‌‌های گذشته دنبال کرده و اکنون توانسته خزانه رسانه‌‌های آمریکایی را پر‌‌‌‌‌‌تر از گذشته کند. اما جدا از مسائلی که به آن اشاره شد، ترامپ در حال از دست دادن زرق و برق رسانه‌ای‌‌‌‌اش است. این روند می‌تواند حتی ۳ سال دیگر به طول انجامد اما ماجراجویی‌‌های رئیس‌جمهوری آمریکا در عرصه بین‌المللی بیش از آنکه نتیجه عینی داشته باشد با حباب‌‌های رسانه‌‌ای و تحلیل‌‌های توخالی همراه بوده است. در مقابل، رقبای آمریکا در جهان مانند چین، روسیه و حتی اتحادیه اروپایی مشغول برداشتن قدم‌های زیرساختی‌تری هستند.
آمریکا روسیه را تحریم کرده است! مسکو پس از جنگ اوکراین با همه‌پرسی و الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک خود تحت تحریم‌‌های آمریکایی شدیدی قرار دارد اما این کشور در عرصه بین‌المللی نه‌تنها منزوی نشده است، بلکه شاهد شکوفایی پروژه‌‌هایی چون جریان شمالی و جریان جنوبی هستیم. روسیه دوستان خود را در خاورمیانه تنها نگذاشته و در حال یارگیری است. از یک‌سو محدودیت‌‌هایی را که علیه ترکیه وضع شده بود لغو کرده است و از سوی دیگر در سوریه محورهای خود را تقویت می‌کند و مناسباتش را با تهران در مسیر تعریف‌شده پیش می‌برد. این خاصیت سیاست پوتین است که عملا با کمترین نوسان طی سال‌های پیش گام برداشته و نشان داده است روسیه نسبت به تهدید‌ها در حوزه پیرامونی‌‌‌‌اش حساس است و با حداکثر قوا رفتار می‌کند.

دیدار ۳ساعته پوتین و مرکل
قصر مسبرگ، محل دیدار پوتین و مرکل در ۶۵ کیلومتری برلین، فضای گرمی را در میانه ماه آگوست ایجاد کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا بر خلاف علاقه آمریکایی‌ها با رئیس‌جمهوری روسیه توافق مهم گازی را غیرسیاسی و کاملا اقتصادی توصیف کرد.

آلمان در مناسبات اقتصادی‌‌‌‌اش با روسیه همانند گذشته رفتار می‌کند. آمارها نشان می‌دهد برلین ۴۰ درصد از گاز مصرفی خود را از روسیه وارد می‌کند، سرمایه‌‌های آلمانی در روسیه در چرخش هستند و برای برلین روابط با مسکو اهمیت ویژه‌ای دارد. اما درباره مسائل بین‌المللی دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین می‌گوید رئیس‌جمهوری روسیه به همراه صدراعظم آلمان از احتمال ایجاد ساختاری به محوریت ۴ کشور فرانسه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، آلمان و ترکیه در کنار روسیه برای بررسی مسائل سوریه توافق کرده‌‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. پسکوف می‌گوید این مذاکرات در سطح کارشناسان و متخصصان پیش می‌رود و در سطوح بالاتر بزودی اعلام خواهیم کرد چه ویژگی‌‌‌هایی خواهد داشت.
دیدار پوتین و مرکل حاوی مطالب جالب دیگری هم بود به طوری که طرفین از تحریم‌‌های آمریکا بر خط لوله جریان شمالی ۲ که از اوکراین می‌گذرد انتقاد و اعلام کردند نباید اجازه داد کشوری ثالث از روند‌‌های اقتصادی مثبت این طرح جلوگیری کند. تعرفه‌‌هایی که آمریکایی‌ها بر کالاهای آلمانی وضع کرده‌‌اند می‌تواند مناسبات آلمان و آمریکا را وارد چالشی جدی کند و از سوی دیگر منجر به نزدیکی بیش از پیش روسیه و آلمان شود. در همین حال قرار است آنگلا مرکل به قفقاز سفر کند؛ قفقازی که در انتظار پیوستن به اتحادیه اروپایی و ناتو است. قطعا دیدار ۳ ساعته پوتین و مرکل که طی ۳ ماه گذشته برای دومین بار انجام می‌شود روی این ملاقات‌ها در ۳ شهر ایروان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، تفلیس و باکو تاثیر جدی خواهد داشت. باید تاکید کرد دیدار پوتین و مرکل با طرح مسائل متنوعی همراه بود و طرفین هیچ توافقی را رسما اعلام نکردند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده − سه =