۶ ابزار قدرتمند دولت برای تضمین عرضه ارز صادرکنندگان
به گزارش قائم آنلاین، دقیقا از روزی که رئیس جمهور پشت تریبون از عرضه نکردن ارز صادراتی گلایه و آن را به مثابه خیانت عنوان کرد، حجم عرضه ارز صادراتی در بازار ثانویه ارزی به میزان قابل توجه افزایش یافت و رکورد زد. روز یکشنبه این هفته میزان عرضه ارز در این بازار به ۲۳۴
به گزارش قائم آنلاین، دقیقا از روزی که رئیس جمهور پشت تریبون از عرضه نکردن ارز صادراتی گلایه و آن را به مثابه خیانت عنوان کرد، حجم عرضه ارز صادراتی در بازار ثانویه ارزی به میزان قابل توجه افزایش یافت و رکورد زد.
روز یکشنبه این هفته میزان عرضه ارز در این بازار به ۲۳۴ میلیون یورو رسید. همچنین حجم عرضه در روز دوشنبه ۱۶۷ میلیون یورو بود، اما این رقم در روز گذشته به ۶۴ میلیون یورو کاهش یافت.
عرضه ۴۰۱ میلیون یورو در ۲ روز کاری، در حالی انجام شده که متوسط روزانه عرضه ارز در این بازار از ۱۶ مرداد ماه تا ۱۷ شهریور به طور متوسط ۴۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو بوده است.
همان طور که در گزارش آمار صادرات غیرنفتی در ۵ ماهه امسال نشان میدهد در دوره مذکور ۱۹ میلیارد حجم صادرات غیرنفتی ۱۹ میلیارد دلار بوده است. این رقم گویای منابع در اختیار قابل توجه صادرکنندگان برای تامین نیازهای ارزی کشور است. متوسط ماهانه این میزان صادرات، ۳٫۸ میلیارد دلار است. بنابراین همه صادرکنندگان در ۲۶ روز کاری هر ماه میتوانند به طور متوسط ۱۴۶ میلیون دلار یا حدود ۱۲۳ میلیون یورو ارز به بازار ثانویه عرضه کنند.
در واقع در ۳۰ روز کاری بازار ثانویه امکان عرضه روزانه ۱۰۹ میلیون ۳۶۰ هزار یورو در مجموع ۳ میلیارد و ۲۸۱ میلیون یورو وجود داشت اما در ۳۰ روز کاری گذشته تنها یک میلیارد و ۵۸۹ میلیون یورو عرضه شده است. بنابراین یک میلیارد و ۶۹۲ میلیون یورو کمتر از آنچه که باید عرضه میشد، عرضه شده است.
بانک مرکزی و دولت به روشهای مختلف میتوانند صادرکننده ارز را مجاب به عرضه ارز در بازار ثانویه کنند. در قالب نظام انگیزشی عرضه ارز به بازار را به شدت تقویت خواهد کرد.
با توجه به اینکه اغلب صادرکنندگان بزرگ اعم از پتروشیمیها، فولادیها و فلزات، روغنسازان و انثال آنها سهامداران دولتی دارند، سیاستهای تشویقی و تنبیهی به شرح زیر قابل اجراست:
۱- اجرای سیاست پیمانسپاری ارزی
۲- اعمال ممنوعیتهای صادراتی برای شرکتهای دولتی و غیر دولتی که از عرضه ارز خود استنکاف میکنند
۳- افزایش نرخ مالیاتها برای صادرکنندگانی که با کم اظهاری یا عدم عرضه، حجم فروش را در بازار ثانویه کاهش میدهد.
۴- قطع یا افزایش قیمت خوراک پتروشیمیهایی که ارز خود را به بازار عرضه نمیکنند
۵- استفاده از ابزار بهره مالکانه معادن برای صادرکنندگان مواد معدنی
۶- برخورد و عزل اعضای هیات مدیره شرکتهای دولتی یا نیمه دولتی که ارز صادراتی را عرضه نمیکنند.
اجرای این نظام انگیزشی قطعا به جریان پایدار و مداوم عرضه ارز در بازار ثانویه کمک کرده و حتی امکان تعمیق بیشتر بازار ثانویه و افزودن سایر نیازهای ارزی در این بازار را امکانپذیر میکند.
برچسب ها :صادرات،دلار، رئیس جمهور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0