کد خبر : 113783
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 سپتامبر 2018 - 14:00
-

تکواندوی بانوان در سراشیبی ناکامی

تکواندوی بانوان در سراشیبی ناکامی

به گزارش قائم آنلاین، رقابت‌های تکواندوی بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا با حضور همه‌ی قدرت‌های آسیا برگزار شد و ایران که با توجه به پیشینه‌ خود یکی از قدرت‌های این رشته به شمار می‌رفت، هرچند عملکرد خوبی را در بخش مردان از خود به نمایش گذاشت اما در سوی دیگر، شاگردان مهرو کمرانی عملکرد نا امید کننده‌ای

به گزارش قائم آنلاین، رقابت‌های تکواندوی بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا با حضور همه‌ی قدرت‌های آسیا برگزار شد و ایران که با توجه به پیشینه‌ خود یکی از قدرت‌های این رشته به شمار می‌رفت، هرچند عملکرد خوبی را در بخش مردان از خود به نمایش گذاشت اما در سوی دیگر، شاگردان مهرو کمرانی عملکرد نا امید کننده‌ای مقابل رقیبانشان داشتند تا با کسب تنها یک مدال برنز، نگرانی‌ها در مورد تکواندوی بانوان بیش از پیش شود.

حذف در مبارزات نخست

هوگوپوشان تیم بانوان یکی پس از دیگری در مبارزت نخست مقابل رقبای خود باختند و از گردونه بازی‌های آسیایی کنار رفتند. تنها ناهید کیانی توانست با ارائه نمایشی قابل قبول به مدال برنز این مسابقات دست یابد که البته کسب تنها یک برنز نمی‌تواند نتیجه قابل قبولی برای تیم بانوان ایران باشد.

اینکه تکواندوکاران تیم بانوان کم تجربه و جوان بودند مسئله‌ غیر قابل انکار است اما، نقطه ضعف اصلی شاگردان مهرو کمرانی فقر تکنیکی بود که تا حد زیادی در مبارزات آن‌ها آشکار بود. تکواندوکاران تیم بانوان ایران جنگنده اما در کسب امتیاز ناتوان بودند، مسئله‌ای که دلیل آن را شاید بتوان عدم آنالیز درست رقبا دانست.

سرمربی تیم بانوان در پرورش ستاره‌هایی چون کیمیا علیزاده زحمت فراوانی کشیده است اما به نظر می‌رسد باید تفکر دیگری برای پرورش تیم ملی بانوان به کار گرفته شود، اتفاقی که در تیم مردان رخ داد و نتیجه آن در همین بازی‌های آسیایی نمایان شد.

عجله در بازگشت کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده پس از گذراندن دوران مصدومیتش، با عجله به تمرینات تیم ملی برگشت تا خود را برای جاکارتا آماده کند اما عملکرد نه چندان خوب او در تورنمنت “ججو” و قهرمانی آسیا، امیدها برای درخشش کیمیا در بازی‌های آسیایی را بیش از پیش کم‌رنگ کرد و در پایان هم مصدومیت پرچمدار در آستانه اعزام کاروان، غیر منتظره‌ترین مشکل برای تیم بانوان بود.

بازگشت علیزاده به میادین مسابقه اتفاق خوشحال کننده‌ای بود اما حذف از تورنمنت کره جنوبی و قهرمان نشدن در مسابقات قهرمانی آسیا نشان داد که علیزاده با روزهای اوجش فاصله بسیاری دارد و با این شرایط دیگر نمی شود روی او به عنوان مدعی اصلی کسب مدال حساب کرد. در واقع تکواندوی بانوان ایران نباید تنها به کیمیا علیزاده خلاصه شود و حالا که این ورزشکار برای مدت زیادی از ورزش قهرمانی دور خواهد بود، باید به فکر  موفقیت با سایر ملی‌پوشان بود.

زنگ خطری که از ویتنام به صدا درآمد

البته شاگردان کمرانی زنگ خطر برای عدم موفقیت در بازی‌های آسیایی را از مسابقات قهرمانی آسیای ۲۰۱۸ ویتنام و تورنمنت “ججو” کره‌جنوی به صدا در آورده بودند، که با بی‌توجهی فدراسیون تکواندو به خصوص زهرا سروی نایب رئیس بانوان رو به رو شد تا اینکه بدترین نتیجه تاریخ تیم ملی تکواندوی بانوان در بازی‌های آسیایی رقم خورد. نتایج بازیهای جاکارتا به همراه نتایج بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ بوسان ضعیف‌ترین عملکرد بانوان هوگوپوش ایران در بازیهای آسیایی به حساب می آید که البته بازیهای ۲۰۰۲ بوسان اولین حضور بانوان ایران در بازیهای آسیایی بود اما نتایج جاکارتا به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

مطمئنا حمایت از سرمربی و کادرفنی تیم‌ها یکی از نکات مثبت فدراسیون‌ها است اما باید عملکرد مربیان تیم ملی نیز بررسی شود تا اشکالات برطرف شوند. پیش از آمدن فریبرز عسکری نیز نتایج تیم تحت حمایت مهدی‌ بی‌باک چنگی به دل نمی‌زد اما فدراسیون باقدرت روی تصمیم اشتباه خود پافشاری می‌کرد و در پایان چیزی عاید آن نشد و در نهایت دست به تغییر زد که نتیجه اش را هم تیم مردان در بازیهای آسیایی گرفت. بنابراین بهتر است فدراسیون تکواندو به بررسی عملکرد کادر فنی بپردازد و مشکل را از هر جا که هست برطرف سازد تا تکواندوی بانوان ایران بیش از این آسیب نبیند. به نظر می‌رسد تیم ملی تکواندوی بانوان برای کسب موفقیت و داشتن حرکت رو به جلو به برنامه ریزی و تفکرات بهتری نیاز دارد.

نگاهی به نتایج تیم ملی تکواندوی بانوان در ادوار مختلف بازی‌های آسیایی:
۱) چهاردهمین دوره (۲۰۰۲ – بوسان): ۱ برنز
پروانه تهرانی(برنز)، مرضیه اسدی و طیبه فدایی‌نژاد
۲) پانزدهمین دوره (۲۰۰۶ – دوحه): ۲ برنز
مهروز ساعی(برنز)، مرجان تاتلاری(برنز)، نازیلا نظامی، سارا خوش‌جمال، زینب حیدری و افسانه شیخی
۳) شانزدهمین دوره (۲۰۱۰ – گوآنگ‌ژو): ۲ نقره و ۳ برنز
پریسا فرشیدی(نقره)، راحله آسمانی(نقره)، سارا خوش‌جمال(برنز)، سمانه شش‌پری(برنز)، سوسن حاجی‌پور(برنز) و سهیلا سیاحی
۴) هفدهمین دوره (۲۰۱۴ – اینچئون): ۲ نقره و ۱ برنز
فاطمه روحانی(نقره)، اکرم خدابنده(نقره)، سوسن حاجی‌پور(برنز)، سمانه شش‌پری و شکرانه ایزدی
۵) هجدهمین دوره (۲۰۱۸ – جاکارتا): ۱ برنز
ناهید کیانی(برنز)، پریسا جوادی، الهه شیدایی، ملیکا میرحسینی و زهرا پوراسماعیل

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × 4 =