کد خبر : 115290
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 سپتامبر 2018 - 15:35
-

عامل افزایش قیمت میوه دلال است نه دلار

عامل افزایش قیمت میوه دلال است نه دلار

به گزارش قائم آنلاین، ابراهیم شیرانی صبح امروز در گفت‌وگو  در شهرکرد، از پیش‌بینی برداشت ۱۹۰ هزار تن محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی و خشکسالی‌های پی درپی این میزان با ۲۵ درصد کاهش همراه بود. مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری

به گزارش قائم آنلاین، ابراهیم شیرانی صبح امروز در گفت‌وگو  در شهرکرد، از پیش‌بینی برداشت ۱۹۰ هزار تن محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی و خشکسالی‌های پی درپی این میزان با ۲۵ درصد کاهش همراه بود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشترین محصول تولیدی باغی در استان مربوط به بادام است، افزود: در استان حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ بادام آبی وجود دارد که از این مقدار ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار بارور و مابقی نهال هستند؛ یک هزار و ۱۵۰ هکتار باغ بادام دیم نیز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این مقدار ۵۹۰ هکتار بارور است.

تولید ۲۴ هزار تن بادام در چهارمحال و بختیاری

وی میزان بادام تولیدی چهارمحال و بختیاری را ۲۴ هزار تن محصول عنوان و اضافه کرد: از این مقدار ۲۳ هزار و ۷۰۰ تن بادام آبی و حدود ۳۱۵ تن بادام دیم است.

شیرانی از وجود سه هزار و ۵۰۰ هکتار باغ هلو در چهارمحال و بختیاری خبر و ادامه داد:  پیش‌بینی برداشت هلو در استان ۳۴ هزار تن است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر پنج هزار هکتار باغ بارور گردو در استان وجود دارد که یک هزار هکتار از این باغات به دلیل خشکسالی و نبود بارش‌های پاییز و زمستان در منطقه آسیب دیدند.

کاهش ۲۴ درصدی برداشت گردو در چهارمحال و بختیاری

وی با بیان اینکه پیش‌بینی برداشت گردو در چهارمحال و بختیاری هفت هزار تن بوده است، افزود: برداشت گردو در استان در سال جاری ۲۴ درصد کاهش دارد.

شیرانی ادامه داد: با کاهش منابع آبی در استان مدیریت بهینه آب و پرداخت ۸۵ درصد یارانه بلاعوض برای اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار و قطره‌ای، کشت محصولات با نیاز آبی پایین، تغییر الگوی کشت و کاشت گیاهان دارویی می‌تواند علاوه بر افزایش تولید و درآمد، میزان مصرف آب را نیز کاهش دهد.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: قیمت محصولات باغی به دلیل افزایش قیمت نهاده‌ها، کودشیمیایی، مواد ریز مقوی و دستمزد کارگر نسبت به سال گذشته افزایش محسوسی داشته است.

وی با اشاره به اینکه  افزایش قیمت محصولات باغی در بازار مصرف به دلیل وجود زنجیره واسطه‌گری و دلالی است، گفت: در حال حاضر هلو از تولیدکننده به قیمت دو تا چهار هزار تومان خریداری می‌شود و در بازار مصرف تا هشت هزار تومان به فروش می‌رسد، در حالی که قیمت ارز بهانه می‌شود.

لزوم وجود شرکت‌های تعاونی و اتحادیه برای محصولات باغی

شیرانی افزود: در صورت وجود شرکت‌های تعاونی عمده و اتحادیه برای محصولات مختلف باغی زنجیره واسطه قطع و محصول تولیدی با قیمت کمتر و مناسب‌تری به بازار عرضه می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نبود زنجیره‌های تولیدی و تکمیلی در محصولات باغی را از جمله مشکلات کشاورزان عنوان کرد و ادامه داد: در چند روز گذشته به دلیل چند روز تعطیلی و وزش باد مقداری از محصولات هلوی کشاورزان آسیب دید و به بازار نرسید.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − 11 =