ارزش پول ملی طی ۶۰ روز اخیر ۶۰ درصد کاهش یافت!
به گزارش قائم آنلاین، بازار ارز طی هفته اخیر روند افزایشی خود را به شکل چشمگیری آغاز نمود و نرخ دلار حتی از ۱۶ هزار تومان هم عبور کرد؛ اما همچنان مسئولان پولی کشور از جمله بانک مرکزی بدون اتخاذ تصمیم خاصی، نظارهگر این روند هستند! نرخ دلار که هفته گذشته در کانال ۱۴ هزار
به گزارش قائم آنلاین، بازار ارز طی هفته اخیر روند افزایشی خود را به شکل چشمگیری آغاز نمود و نرخ دلار حتی از ۱۶ هزار تومان هم عبور کرد؛ اما همچنان مسئولان پولی کشور از جمله بانک مرکزی بدون اتخاذ تصمیم خاصی، نظارهگر این روند هستند!
نرخ دلار که هفته گذشته در کانال ۱۴ هزار تومان بود تنها طی چهار روزی که از هفته جاری میگذرد تقریبا دو هزار تومان گران شده است؛ البته گرانی دلار اینقدر زیاد بوده که حتی ارقامی مانند هزار تومان یا حتی دو هزار تومان هم اصلاً به چشم نمیآیند!
این در حالی است که نرخ دلار در اوائل مرداد ماه که رئیسکل جدید بانک مرکزی آغاز به کار کرد، کمتر از ۱۰ هزار تومان و در حوالی ۹ هزار و ۹۰۰ تومان قرار داشت. به عبارت دیگر، در یک ماه و نیمی که از مدیریت جدید بانک مرکزی میگذرد، (مدت زمانی که بسته جدید ارزی دولت هم اجرا شد) نه تنها بهبودی در قیمت ارز رخ نداده بلکه ارزش پول ملی حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است!!
متاسفانه دولتمردانی که در زمان انتخابات، حرف از ثبات بازار ارز و بازگشت آرامش به بازار میزدند، اصلا توجهی به این موضوع ندارند که قیمت دلار که در مهرِ سال پیش، سه هزار و ۸۰۰ تومان بود، در حال حاضر به ۱۶ هزار تومان رسیده و ارزش پول ملی در این مدت، یک چهارم شده است!
در حال حاضر آنچه بیشتر از همه چیز موجب شگفتی شده، بیتفاوتی مسئولان ذی ربط نسبت به تلاطمات بازار است، نرخ دلار هر روز رقم بالاتری را ثبت میکند و انگار هرچه زمان میگذرد قصد توقف هم ندارد.
سؤالاتی که در انتظار پاسخ مسئولان هستند
در حال حاضر سؤالات مهمی وجود دارد که مسئولان پولی کشور نسبت به آنها باید پاسخ بدهند؛ سؤالاتی از این قبیل که نرخ ارز تا کجا قرار است بالا برود؟ اصلا تا کجا کشش افزایش قیمت ارز وجود دارد؟ اقتصاد ایران با تطبیق خود با ارز هشت هزار تومانی این همه متحملِ فشار و گرانی شده، اگر قرار باشد با ارز ۱۶ هزار تومانی سایر قیمتها هم افزایش پیدا کند، چه بلایی به سر مردم میآید؟ (البته معلوم نیست همین دلار ۱۶ هزار تومانی گرانتر نشود!)
رئیسبانک مرکزی، شورای پول و اعتبار و سایر نهادهای پولی در قبال پول ملی و بازار ارز مسئولیت دارند؛ اما فقط خدا میداند چرا نسبت به وظیفه خود اینقدر بیتفاوت هستند، در کدام کشور دنیا طی یکسال ارزش پول ملی به یک چهارم تبدیل میشود اما تدبیر خاصی برای مقابله با آن اتخاذ نمیشود؟
استدلال بانک مرکزی برای عدم دخالت در بازار
چندی پیش، رئیسبانک مرکزی اعلام کرده بود ۹۷ درصد معاملات در سامانه نظام یکپارچه ارزی (نیما) رخ داده و فقط سه درصد باقی مانده در بازار آزاد و در صرافیها انجام میشود. یکی از معاونان بانک مرکزی هم به این موضوعاشاره کرده و از رسانهها خواسته بود این همه مانور روی بازار آزاد (که از منظر این مسئولین سه درصد کل بازار است) داده نشود! به دیگر سخن، مسئولین پولی به بهانه سه درصدی بودن ارز آزاد، کاری با این نرخ نداشته و اصلا این بازار را به نوعی رها کردهاند! در حالی که عمده قیمتها خود را با این نرخ تطبیق میدهند و این نرخ است که بر روی قیمتهای عمومی اثرگذار میباشد. در همین زمینه چند بار از قول برخی فعالان بخش خصوصی نوشتیم که فاصله زیاد بین نرخ نیما و نرخ بازار (که الان حدود ۱۰۰ درصد است) تبعات منفی بر روی قیمتها خواهد گذاشت.
هماکنون قیمت دلار به حدی غیر واقعی است که حتی کارشناسان و کسانی که معتقد به افزایش نرخ دلار بودند هم لب به گلایه گشودهاند، به عنوان مثال محمود باغجری، استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، در گفتوگو گفته است: در حالت عادی و تحت شرایط اقتصادی دلار نهایتا تا هشت یا ۹ هزار تومان ارزش دارد. وی با اشاره به اثر حجم بالای نقدینگی بر افزایش قیمت دلار بیان کرد: اگر مردم همه حجم نقدینگی که در دست دارند را بخواهند به بانک مرکزی بدهند و بانک مرکزی هم در قبال آن بخواهد ذخایر طلا و دلار خود را به آنها بدهد، باز هم در بدبینانهترین حالت قیمت دلار باید در بازه ۱۴ هزار تومان ثابت بماند.
برچسب ها :بانک مرکزی،پول ملی، بازار ارز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0