کد خبر : 117274
تاریخ انتشار : شنبه 6 اکتبر 2018 - 12:50
-

وعده رئیس جمهور هم نتوانست مانع از رشد قیمت کالاهای اساسی شود

وعده رئیس جمهور هم نتوانست مانع از رشد قیمت کالاهای اساسی شود

به گزارش قائم آنلاین، در اواسط مرداد ماه سال جاری بود که رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفتند که طبق دستور رئیس جمهور، قیمت کالا‌های ضروری و دارو تا فروردین ماه ۹۸ ثابت باقی خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد. به همین منظور هیات دولت فهرستی از کالا‌های ضروری را جهت دریافت ارز

به گزارش قائم آنلاین، در اواسط مرداد ماه سال جاری بود که رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفتند که طبق دستور رئیس جمهور، قیمت کالا‌های ضروری و دارو تا فروردین ماه ۹۸ ثابت باقی خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد. به همین منظور هیات دولت فهرستی از کالا‌های ضروری را جهت دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی تصویب کرد. پرسش این است که بعد از گذشت حدود دو ماه از این وعده، آیا قیمت کالا‌های ضروری ثابت باقی مانده است؟

سال ۹۷، تشدید مشکلات اقتصادی
از ابتدای سال جاری و با افزایش تکانه‌های بازار ارز دولت به منظور جلوگیری از ورود این تکانه ها به بازار کالا اقدام به توزیع ارز ارزان یا همان دلار ۴۲۰۰ تومانی بین واردکنندگان نمود. بعد از گذشت حدود دو ماه، دولت به این موضوع پی برد که توزیع این ارز ارزان هیچ تاثیری بر قیمت کالاها و زندگی مردم عادی نداشته است و تنها توانسته است جیب عده ای سودجو را سرشار از پول های حاصل از این رانت بادآورده بکند. به همین منظور توزیع ارز ارزان با فشار کارشناسان و رسانه ها قطع شد. با رفتن ولی الله سیف از ریاست بانک مرکزی و آمدن عبدالناصر همتی، بسته جدید ارزی در ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ رونمایی شد و از ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ این بسته اجرایی شد. طبق سیاست های جدید ارزی قرار بر این بود که تنها به کالاهای اساسی و دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی جهت واردات تعلق بگیرد که فهرست این کالاهای اساسی که شامل ۲۵ قلم کالا بود در مورخه ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ به تصویب هیات دولت رسید.

وعده پشت وعده، که رنگ عمل نمی‌بینند!

هنگامی که عبدالناصر همتی در مورخه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ جهت تشریح بسته جدید ارزی به برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو رفته بود، در بخشی از صحبت های خود به این نکته اشاره نمود که دغدغه مهم این روزها، تامین کالاهای ضروری و دارو بدون افزایش قیمت است، بنابراین مسئولان مرتبط مکلف شدند لیست کالاهای ضروری و کالا و تجهیزات پزشکی و قوت روزانه مردم را تهیه کنند تا با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود. دستور رئیس جمهور این است که قیمت این کالاها تا پایان فروردین ۹۸ تغییر نکند و خود آقای روحانی روزانه پیگیر خواهند بود تا در این زمینه مشکلی پیش نیاید.

حالا در دو ماهگی این وعده رئیس جمهور ما پیگیر آن شدیم که ببینیم آیا واقعاً با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و وعده ای که رئیس جمهور به مردم داده بود، قیمت کالاهای اساسی تغییری کرده است یا خیر؟

فاصله حرف تا عمل، میزان صحت و سقم ادعاهاست
برای پاسخ به این پرسش به گزارش‌های هفتگی بانک مرکزی پیرامون متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران مراجعه کرده و قیمت اقلام اساسی که دولت در مدت دو ماه گذشته برای واردات آن ها، ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده است تا قیمت آن ها تا فروردین ماه ۹۸ ثابت بماند، سری می زنیم. برای مقایسه وضعیت رشد قیمت کالاهای اساسی، قیمت این کالاها را در هفته منتهی به ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ با قیمت آن ها در هفته منتهی به ۶ مهر ماه ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار داده ایم و نتایج آن در نمودار زیر مشاهده می کنید. همان گونه که ملاحظه می گردد در این مدت علیرغم وعده رئیس جمهور رشد قیمت هیچ کالایی ثابت نمانده است و در اقلام مورد بررسی تنها دو قلم کالا رشد منفی داشته اند و قیمت‌شان در هفته منتهی به ۶ مهر ۱۳۹۷ در مقایسه با هفته منتهی به ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ کاهش یافته است. بیشترین تغییر قیمت مربوط به لوبیا سفید بوده است که قیمت آن ۱۳ درصد رشد کرده است. بعد از لوبیا سفید این قیمت روغن نباتی بوده است که در مدت مذکور با ۷٫۸ درصد رشد، بیشترین رشد قیمت را داشته است. در جایگاه سوم بدین لحاظ گوشت قرمز بوده که قیمت هر کیلوی آن ۷٫۵ درصد رشد کرده است.

همان گونه که ملاحظه شد برخلاف وعده رئیس جمهور قیمت بیشتر اقلام اساسی تنها دو ماه بعد از این وعده رشد کرده اند و ثابت نمانده است. به نظر می رسد یک بار دیگر توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی جهت واردات کالاهای اساسی و ثابت ماندن قیمت این کالاها راه به جایی نبرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 + دوازده =