کد خبر : 117462
تاریخ انتشار : یکشنبه 7 اکتبر 2018 - 14:10
-

بازدید رویترز از کنسولگری ریاض در استانبول به دنبال ناپدید شدن یک خبرنگار

بازدید رویترز از کنسولگری ریاض در استانبول به دنبال ناپدید شدن یک خبرنگار

به گزارش قائم آنلاین، ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی پس از مراجعه به کنسولگری ریاض در استانبول به چالشی جدی برای سعودی‌ها تبدیل شده است. خبرگزاری رویترز گزارش داد، خبرنگاران این خبرگزاری ساختمان شش طبقه کنسولگری عربستان در استانبول را مورد بازدید قرار دادند. مقام‌های ترکیه گفته‌اند که به اعتقاد آنها، خاشقجی همچنان

به گزارش قائم آنلاین، ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی پس از مراجعه به کنسولگری ریاض در استانبول به چالشی جدی برای سعودی‌ها تبدیل شده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد، خبرنگاران این خبرگزاری ساختمان شش طبقه کنسولگری عربستان در استانبول را مورد بازدید قرار دادند. مقام‌های ترکیه گفته‌اند که به اعتقاد آنها، خاشقجی همچنان در ساختمان کنسولگری است اما سعودی‌ها تاکید دارند که او پس از اتمام کارهایش از این ساختمان خارج شده است.

محمد العتیبی، سرکنسول عربستان در مصاحبه‌ای به خبرگزاری رویترز گفت: مایلم تایید کنم که جمال خاشقجی نه در عربستان و نه در ساختمان کنسولگری است و سفارت و کنسولگری ما در حال تلاش برای یافتن او هستند.

این دیپلمات سعودی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در رابطه با این پرونده نگران هستیم.

جمال خاشقجی در یک سال گذشته در تبعیدی خودخواسته در واشنگتن به سر می‌برد و گفته بود که به دلیل انتقادهایش درخصوص سیاست‌های ریاض در قبال یمن و سرکوب شهروندان سعودی، بیم آن دارد که مورد مجازات قرار گیرد.

سرکنسول سعودی‌ها با بیان اینکه در این کنسولگری هیچ اتهام حقوقی علیه جمال خاشقجی وجود نداشته، خبرنگاران رویترز را به بازدید از ساختمان دعوت کرد تا نشان دهد که این روزنامه‌نگار مفقود شده در آنجا نیست. او ضمن باز کردن کابینت‌ها و کاورهای پوشش‌دهنده سیستم تهویه هوا حین این بازدید، طبقات این ساختمان از جمله نمازخانه زیرزمین، دفاتر، پیشخوان‌های روادید، آشپزخانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی، انبار و اتاق‌های نگهبانی را به خبرنگاران نشان داد.

این دیپلمات سعودی اظهار کرد: کنسولگری به دوربین‌های مداربسته مجهز است اما این دوربین‌ها چیزی ثبت نکرده‌اند و از این رو تصویری از ورود یا خروج جمال خاشقجی به کنسولگری موجود نیست.

به گفته العتیبی، این ساختمان یک ورودی در جلو و یک ورودی در عقب دارد و جمال خاشقجی می‌توانسته از هر کدام از این دو ورودی ساختمان را ترک کند.

وی تصریح کرد: اگر افرادی که می‌گویند او ربوده شده، اصرار دارند که او در این ساختمان است، این گفته یک شایعه غیرقابل اثبات است.

این دیپلمات عربستان در ادامه نسبت به اظهارات مقام‌های ترک که تأکید دارند که جمال خاشقجی در کنسولگری است، ابراز تاسف کرد.

العتیبی با بیان اینکه مقام‌های عربستان و ترکیه در این زمینه در ارتباط هستند، ادامه داد: اجازه دهید هر دو طرف کمی زمان داشته باشند تا ببینیم نتیجه چیست.

او بیان کرد: این ایده که جمال خاشقجی در کنسولگری ربوده شده باشد منزجرکننده است. ربوده شدن یک شهروند سعودی در یک مقر دیپلماتیک چیزی است که نباید در رسانه‌ها مطرح شود.

خاشقجی کیست؟

خاشقجی ۵۹ ساله، روزنامه‌نگار، گزارشگر خارجی، سردبیر و مقاله‌نویس سعودی قدیمی و باتجربه است که آثارش در گذشته در پادشاهی آل سعود که بیش از حد محافظه‌کار است، بسیار جنجالی و مناقشه‌آمیز محسوب می‌شد. پس از آنکه محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان و جانشین ملک سلمان ۸۲ ساله برگزیده شد، وی در تبعیدی خودخواسته به آمریکا سفر کرد.

به گزارش ایسنا، خاشقجی به عنوان یکی از همکاران واشنگتن‌پست مقالاتی را درباره عربستان سعودی نوشت که شامل انتقاد از جنگش در یمن، اختلافات دیپلماتیک اخیر ریاض با کانادا و بازداشت فعالان حقوق زنان به دنبال صدور اجازه رانندگی به زنان در این کشور می‌شد.

خاشقجی در یکی از مقالات خود مورخ ۲۱ مه برای روزنامه واشنگتن پست نوشت: این بازداشت‌ها مخمصه و وضع خطرناکی را که همه شهروندان عربستان سعودی با آن مواجه هستند، نشان می‌دهد. از ما خواسته شده تا امید آزادی سیاسی را رها کنیم و درباره این بازداشت‌ها و ممنوعیت‌های سفر که نه تنها منتقدان بلکه خانواده‌های آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده، سکوت اختیار کنیم. آنها انتظار دارند که ما این اصلاحات اجتماعی و ولیعهد عربستان را به شدت تحسین کنیم و از نزدیک شدن به شهروندان سعودی پیشگام که دهه‌ها پیش جرأت کرده‌اند و به این مسائل پرداختند، اجتناب کنیم.

خاشقجی به خاطر مصاحبه‌هایش با اسامه بن‌لادن، رهبری سابق القاعده بین سال‌های ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ معروف است. در اوایل دهه ۱۹۹۰ خاشقجی تلاش کرد تا بن‌لادن را متقاعد به آشتی با خاندان سلطنتی آل سعود و بازگشتش از سودان به خانه کند اما بن‌لادن این پیشنهاد را رد کرده بود.

خاشقجی روابطش با سران سعودی را حفظ کرده و در سال ۲۰۱۵ میلادی با حمایت شاهزاده ولید بن طلال، یک شبکه خبری ماهواره‌ای تحت عنوان العرب از بحرین راه‌اندازی کرد. این شبکه تنها ۱۱ ساعت فعالیت داشت و پس از آن تعطیل شد. شاهزاده بن طلال نیز پس از آن توسط شاهزاده محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۷ میلادی بازداشت شد.

خاشقجی در مقاله‌ای مورخ هفت اوت نوشت: در حال حاضر شهروندان عربستان دیگر دلیل منطقی پشت این موج بی‌وقفه بازداشت‌ها را درک نمی‌کنند. این بازداشت‌های تعمدی بسیاری را به سکوت وادار کرده و بسیاری دیگر را نیز مجبور به ترک کشور کرده است.

وی در نصیحتی به پادشاه عربستان سعودی نوشت: راه بهتری نیز برای پادشاهی عربستان برای اجتناب از انتقادات غرب وجود دارد: تنها کافی است که فعالان حقوق بشر را آزاد و بازداشت‌های غیرضروری را که وجهه عربستان را لکه دار کرده، متوقف کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده + پنج =