کد خبر : 117824
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 اکتبر 2018 - 14:50
-

هدایت تحصیلی نادرست دانش آموزان، چالش آینده کشور

هدایت تحصیلی نادرست دانش آموزان، چالش آینده کشور

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سید امیرمحسن ضیایی در گفت‌وگو ، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یک دانشگاه با ماموریت  ملی و بین المللی مسئولیتهای مهمی برعهده دارد، تصریح کرد: این دانشگاه در تربیت نیروی انسانی برای منطقه تحت پوشش خود به عنوان بزرگ ترین منطقه در کشور تا حد

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سید امیرمحسن ضیایی در گفت‌وگو ، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یک دانشگاه با ماموریت  ملی و بین المللی مسئولیتهای مهمی برعهده دارد، تصریح کرد: این دانشگاه در تربیت نیروی انسانی برای منطقه تحت پوشش خود به عنوان بزرگ ترین منطقه در کشور تا حد ممکن ظرفیت های پذیرش خود را حفظ کرده است.

توقف پذیرش دانشجو در برخی رشته‌ها

وی با اشاره به برنامه علوم پزشکی شهید بهشتی برای توسعه هوشمندانه رشته ها و ظرفیت پذیرش بر اساس رصد بازار نیاز کشور و علوم و تکنولوژیهای نوین، اظهار کرد: بر اساس این برنامه ظرفیت رشته های مورد نیاز کشور، رشته های خط مقدم علم و تکنولوژی و رشته هایی که مستقیما با ارایه خدمت به جامعه در ارتباطند، افزایش یافته و ظرفیت پذیرش دانشجو برای رشته های غیرضروری، محدود و متوقف خواهد شد.

تعیین نیاز کشور به پزشک و پرستار برای ۵ سال آینده

مشاور و نماینده وزیر بهداشت در شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به تدوین برنامه توسعه دانشگاه های علوم پزشکی در رشته های ارایه کننده خدمات سلامت برای ۵ سال آینده، عنوان کرد: با این نیازسنجی، نیاز کشور به پزشک، پرستار، دندانپزشک، داروساز و سایر نیروهای مورد نیاز برای ۵ سال آینده تعیین و در شورای گسترش وزارت بهداشت به تصویب رسیده، همچنین مأموریت و سهم هر دانشگاه مشخص شده است.

دکتر ضیایی با بیان اینکه رصد نیاز کشور به نیروهای مرتبط با علم و فناوری در حوزه علوم پزشکی  پروسه مهم و دشواری است، گفت: این نیازسنجی به تولید ناخالص ملی، بازار و بخش خصوصی، کارخانه ها و صنعت و سایر بخش های خدماتی کشور مرتبط است، چراکه نیروی های متخصص برای رفع نیاز این حوزه ها پذیرش و تربیت می شوند، بنابراین طبیعیست که با اعلام نیاز از سوی این بخشها، ظرفیت پذیرش در رشته های مختلف کم یا زیاد شود. از طرف دیگر تربیت فارغ التحصیل بیکار و با مهارت ناکافی نیز مشکل و معضل جدیدیست که باید برای پیشگیری از آن چاره اندیشی شود.

پذیرش دانشجو در رشته های غیرضروری تنها با پرداخت شهریه

دکتر ضیایی با تاکید بر عدم کاهش ظرفیت پذیرش در رشته هایی همچون پرستاری و مامایی که مستقیما با ارایه خدمت به جامعه در ارتباط است، اظهار کرد: بیشترین محدودیت و توقف پذیرش دانشجو در رشته هایی صورت گرفته که نیاز به طرح نداشته و اگر هم دانشجویی پذیرش شده در قبال دریافت شهریه بوده است. چراکه نباید برای تربیت دانشجو در رشته های غیرضروری ازمنابع دولت استفاده کنیم، ادامه تحصیل در برخی از این رشته ها تنها یک علاقه شخصی است، بنابراین ضرورتی برای تقویت و تشدید این رشته ها وجود ندارد و یا این ظرفیت ها می تواند به دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در داخل کشور اختصاص یابد.

۳ شرط راه اندازی رشته های جدید در دانشگاه

مشاورعالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در برخی رشته ها بنا به درخواست وزارت بهداشت چند درصدی افزایش یافته است، اظهار کرد: در همین راستا درخواست دانشگاه برای محدودیت پذیرش دانشجو در بسیاری از رشته ها را به وزارت بهداشت ارسال کرده ایم. همچنین از این پس رشته های جدید تنها در صورت دارا بودن سه شرط ارایه خدمت سلامت، توسعه علوم و فناوری جدید و یا نیاز بازار و جامعه، راه اندازی می شوند.

وی با اشاره به توقف پذیرش دانشجو در برخی از رشته های دانشگاه، عنوان کرد: در برخی از رشته ها همچون “روان شناسی سلامت” پذیرش دانشجو متوقف شده، با این حال در ظرفیت کنکور محدودیتی اعمال نشده، چراکه ظرفیت ها نهایتا توسط وزارت بهداشت و سازمان سنجش نهایی و اعلام می شود.

نحوه پذیرش دانشجویان شهریه‌ای و انتقالی در دانشگاه

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ظرفیت سه رشته اصلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تغییری نداشته است، گفت: ظرفیت های اضافه نیز به دانشجویان شهریه پرداز و یا دانشجویانی که از دانشگاههای خارج به داخل منتقل می شوند، بر اساس ظرفیتی که دانشکده اعلام می کند و مصاحبه ای که انجام می دهد، اختصاص می یابد.

وی با تاکید بر اینکه برای جذب دانشجوی شهریه ای از ظرفیت های دولتی دانشگاه کم نمی‌شود، تصریح کرد: هدف اصلی دانشگاه حفظ و ارتقای کیفیت و صلاحیت آموزشی است و به هیچ عنوان برند و اعتبار دانشگاه شهید بهشتی را بخاطر پول کاهش نمی دهیم.

انتقاد از شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاهها

مشاور و نماینده وزیر بهداشت در شورای آموزش پزشکی و تخصصی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به شیوه فعلی پذیرش دانشجو در دانشگاهها و با انتقاد از نحوه هدایت تحصیلی دانش آموزان، عنوان کرد: بیشترین تقاضا برای ورود به رشته های گروه پزشکی و در اصل سه رشته اصلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازیست که اگرچه از یک منظر برای ما فرصت است ولی از طرف دیگر تهدیدی برای کشور است، چراکه این مساله نشان دهنده  وجود مشکل در هرم شغلی است که در آینده مطمئنا کشور را با چالش روبرو می‌کند.

آینده مطلوب اقتصادی، شرط اول انتخاب رشته متقاضیان

وی ادامه داد: در شیوه فعلی، شرط اول متقاضیان ورود به دانشگاه، انتخاب رشته های دارای آینده مطلوب اقتصادیست که متاسفانه در ۱۰ سال گذشته، به دلایل مختلفی بازار مربوط به صنایع و تکنولوژی، رشته های ریاضی و حتی علوم انسانی و هنردر کشور بسیار محدود شده و به همین دلیل دانش آموزان رشته های پزشکی را به عنوان سریعترین راه برای دستیابی به اهداف خود انتخاب می کنند.

عدم توازن هرم دانش آموختگان

دکتر ضیایی با بیان اینکه ورود بیش از نیاز جوانان با استعداد به رشته های پزشکی لزوما پدیده مثبتی نیست، عنوان کرد: کشور ما به حضور جوانان با استعداد در تمامی رشته ها نیاز دارد که باید برای تحقق آن برنامه ریزی صحیحی صورت بگیرد. این مساله تا جایی پیش رفته که بسیاری از دانشجویان ورودی رشته های فنی دانشگاه های مطرح کشور، مجددا برای پذیرش در رشته های پزشکی در کنکور شرکت می کنند که این موضوع توازن حضور داوطلبان با استعداد در رشته های دیگر و هرم دانش آموختگان را برهم زده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه علیرغم وجود تمام شاخص های مثبت، از توسعه یافتگی در تربیت نیروی انسانی به خصوص در حوزه آموزش عالی فاصله گرفته ایم، مطرح کرد: ادامه این روند کشور را با چالش روبرو می کند. بنابراین توجه به این اصول باید در برنامه ریزی اصولی و کلان کشور گنجانده شود. کشور ما به غیر از پزشکی، نیازهای اقتصادی، مدیریتی و صنعتی زیادی دارد که باید برای آن برنامه ریزی کند. متاسفانه به هم ریختگی و نامتعادلی هرم شغلی در جامعه کاملا مشهود است.

سرمایه گذاری برای ایجاد شغل به بخش خصوصی واگذار شود

مشاور و نماینده وزیر بهداشت در شورای آموزش پزشکی و تخصصی با تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری برای ایجاد شغل در کشور، عنوان کرد: متاسفانه کارخانه ها و صنایع کشور رو به تعطیل است، بنابراین سرمایه گذاری برای ایجاد شغل ضرورت امروز جامعه ماست که باید به بخش خصوصی واگذار شود. چراکه حرکت به سمت اقتصاد دولتی مشکلات عدیده ای به دنبال خواهد داشت.

افزایش غیرمنطقی ظرفیت، فارغ التحصیلان را به سمت امورغیراخلاقی سوق می دهد

دکتر ضیایی با اشاره به تقاضای ۶۰۰ هزارنفری کنکور امسال برای پذیرش در رشته های گروه پزشکی، تصریح کرد: ظرفیت ۷ هزار نفری فعلی برای پذیرش دانشجوی پزشکی، ظرفیت مطلوبیست که نباید افزایش یابد، چراکه این ظرفیت به علاوه ظرفیت دانشگاه آزاد و دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور نیازها را برآورده می کند. همین طور که کمبود نیروی انسانی در بخش سلامت بد است، افزایش غیرمنطقی ظرفیت هم صحیح نیست، چراکه فارغ التحصیلان را به سمت کارهای غیرحرفه ای و غیر اخلاقی سوق داده و هزینه های سلامت را به شدت افزایش می دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 4 =