کد خبر : 118541
تاریخ انتشار : شنبه 13 اکتبر 2018 - 17:15
-

من سهراب سپهری…

من سهراب سپهری…

به گزارش قائم آنلاین، سهراب سپهری در ۱۵ مهر ماه ۱۳۰۷ در شهر کاشان دیده به جهان گشود، پدرش اسد الله سپهری کارمند اداره پست و تلگراف بود و سهراب در نوجوانی پدرش را از دست داد و مادرش سرپرستی سهراب را بر عهده گرفت. دوران کودکی سپهری در کاشان سپری شد، سهراب دانش‌آموزمنظم و

به گزارش قائم آنلاین، سهراب سپهری در ۱۵ مهر ماه ۱۳۰۷ در شهر کاشان دیده به جهان گشود، پدرش اسد الله سپهری کارمند اداره پست و تلگراف بود و سهراب در نوجوانی پدرش را از دست داد و مادرش سرپرستی سهراب را بر عهده گرفت.

دوران کودکی سپهری در کاشان سپری شد، سهراب دانش‌آموزمنظم و درس خوان بود و درس ادبیات را دوست داشت و به خوشنویسی علاقه‌مند بود، نخستین کتاب سهراب به نام “مرگ رنگ” که در تهران منتشر شد به سبک نیما یوشیج بود.

همایشی به مناسبت نودمین سالروز تولد سهراب سپهری در شهرستان نور برگزار شد و مدیر روابط عمومی و هماهنگی مراسم در گفت وگو با خبرنگار ما اظهارکرد: پروژه من سهراب سپهری از هشت سال پیش به همت علیرضا عزیزی برنامه‌ریزی شد و قسمت نخست این پروژه در مجتمع فرهنگی، هنری و گردشگری دیدی شهرستان نور در نودمین سالروز تولد سهراب سپهری آغاز شد.

وی گفت: هدف پروژه یک رخداد ملی برای سهراب سپهری شاعر و عارف بزرگ است و این پروژه به مدت ۲ تا چهار سال دیگر ادامه دارد که در سالروز تولد و سالگرد فوت سهراب سپهری در پایتخت، کاشان و شهرهای دیگر برگزارمی‌شود.

کاظمی دینان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: این ستاد با نگاه اشاعه احترام به ارزش هنر و هنرمند در جامعه تشکیل شد زیرا هنرمندان می‌توانند سبب توسعه پایدار در کشور شوند و برقراری ارتباط مؤثر و پویا می‌تواند اثرگذار باشد که به همین دلیل اعضای ستاد بزرگداشت سهراب سپهری از هشت سال گذشته جمع آوری بیوگرافی، اطلاعات، آثار نقاشی و ادبی سهراب را آغاز کردند.

کاظمی دینان افزود: این اطلاعات به صورت یک مجموعه درآمد تا مردم با دیدن این آثار بیشتر با سهراب سپهری و هنرهای او آشنا شوند.

عضو ستاد بزرگداشت سهراب سپهری خاطرنشان کرد: سهراب با نقاشی و شعرهای خود خدمات زیادی به این کشور انجام داد و انرژی مثبت را در جامعه ایجاد کرد که مثبت نگری و زیبا نگری در شعرهای سهراب نمایان است.

وی گفت: سهراب در شعرهای خود مهربانی و دوستی را به مردم آموزش می‌دهد و هدف ستاد سهراب بیشتر حرکت جامعه در مسیر آشنایی بیشتر با هنر و هنرمندان بود زیرا کشور ما با سابقه هنری کهن، هنرمندان و اساتید بزرگ هنری در زمینه‌های مختلف چندان دیده، شنیده و گفته نمی‌شود.

کاظمی دینان هدف ستاد را ادامه این جریان در رابطه با سهراب سپهری و در واقع هنرمندان دیگر این سرزمین نام برد و اضافه کرد: تلنگر این کار با علیرضا عزیزی بود که بسیار عاشقانه کار کرد.

گفتنی است سید ضیاء هاشمی رئیس انجمن و تهیه کننده سینما، علیرضا عزیزی نویسنده و کارگردان سینما و کاظمی دینان از اعضای ستاد بزرگداشت سهراب سپهری هستند و هنرمندان، هنردوستان و اساتید بزرگ دیگر که در هیئت علمی و قسمت دیگر این مجموعه زحمات زیادی کشیدند.

علیرضا عزیزی در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص این برنامه اظها کرد: از هشت سال پیش پس از انتشار مجموعه پرستویی با درخواست خانواده سهراب سپهری این کار آغاز کردم و با توجه به اینکه می‌خواستم کار متفاوتی در خصوص مجموعه سهراب سپهری انجام دهم تلاش کردم اندیشه‌های سهراب را که تاکنون کار نشده به نوعی دیگر و از زاویه دیگر به آن نگاه کنم.

این تهیه کننده و ناشر مجموعه سهراب سپهری با اشاره به آغاز کار در سال ۱۳۹۰ تصریح کرد: این مجموعه که هشت سال طول کشید و در سال آینده منتشر می‌شود که از محصولات آن کتاب‌ها، موسیقی، مجموعه مستندها و … است که تلاش کردیم جنبشی در خصوص سهراب سپهری باشد.

علیرضا عزیزی با اشاره به بزرگداشت سهراب سپهری در سال ۹۹ و چهلمین سال درگذشت سهراب سپهری و ۲۵ محصول در مجموعه سهراب سپهری خاطرنشان کرد: ۹۰ اثر به مناسبت ۹۰ سالگی سهراب از مجموعه آثار هنرمندان جمع آوری و به نمایش درآمد و چهار نمایشگاه در داخل و خارج کشور نیز برگزار می‌شود تا همه بتوانند با اندیشه‌های سهراب ارتباط بیشتری برقرار کنند و به قول سهراب سپهری و نپرسیم که چرا قلب حقیقت آبی است.

حمید کنگرانی مجسمه ساز مشهور ایرانی متولد ۱۳۵۸ که مجسمه‌های او از سن ۱۷ سالگی در موزه‌های ایران و خارج از کشور به نمایش درآمد، اظهارکرد: کار مجسمه سازی را از کودکی آغاز کردم و علاوه بر آن در زمینه نقاشی هم فعالیت می‌کنم و بخش زیادی از کودکی و اوقات فراغت را در روستای خودمان کنگران در تفرش سپری کردم و زمانی که با اشعار سهراب آشنا شدم، شعرهای سهراب مرا به دوران کودکی و کوچه باغ‌ها در گذشته برد و ارتباط نزدیکی با سهراب برقرار کردم و پس ازساخت تندیس استاد انتظامی، علیرضا عزیزی پیشنهاد مجسمه سهراب را به من داد که با کمال میل پذیرفتم که در مدت چهارماه مجسمه را ساختم که به طور مدام ۲ماه زمان برد تا به اتمام برسد.

پوریا متین یگانه اهل یزد بازیگر نقش سهراب در فیلم سهراب سپهری نقاش، خطاط، شاعر و بازیگر تئاتر است که در گفت و گو با خبرنگار ما اظهارکرد: من به اتفاق به شکل سهراب سپهری درآمدم و این کار آفرینش بود و علیرضا نوری جوینده‌ای پیگیر که سبب شد وارد این کار شوم.

وی گفت: در سبک نو و کلاسیک شعر می‌گویم و بیش از شباهت به سهراب، حس سهراب را در شعرهایش درک می‌کنم، من عاشق سهراب بودم و حسی که در شعرهای سهراب است را مو به مو لمس می‌کنم.

پوریا متین یگانه با رونمایی مجسمه سهراب و شباهتش به خودش افزود: قبلاً خواب این مجسمه را با لباسی متفاوت دیده بودن و این مجسمه به قدری طبیعی است که فرقش با انسان در نداشتن روح است.

داوود فلاح در پایان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهارکرد: شهرستان نور، شهر نیما، پدر شعرنو است و سرزمین پدر مجسمه سازی نوین ایران، ابوالحسن صدیقی نوری، مرد پرآوازه ایران، غلام حسین بنان و شیخ شهید شیخ فضل الله نوری و دیگر بزرگان است.

رئیس اداره فرهنگ ارشاد اسلامی شهرستان نور تصریح کرد: برگزاری همایش نودمین سالروز تولد سهراب سپهری در شهرستان نور و گالری مجموعه فرهنگی، هنری، گردشگری دیدی شهرستان نور بی‌مناسبت نیست.

این مسئول گفت: ما ایرانی هستیم و هنرمند و هنردوست، با سابقه کهن در تاریخ و هنرمندان بزرگی از این سرزمین در طول تاریخ در دنیا شگفتی آفریدند.

فلاح با اشاره به ماه محرم افزود: امام حسین (ع) بزرگ ترین هنرمند صحنه کربلا در هنر عشق ورزیدن و دیگر خواهی بود که در طول تاریخ به بشر آموخت که برای عشق ورزیدن گاهی باید از جان بگذریم، هنری که جوانان ما با الگو برداری از آن در هشت سال دفاع مقدس توانستند از خاک و دین اسلام جانانه دفاع کنند و در حال حاضر ما با آرامش و امنیت زندگی کنیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور گفت: سهراب سپهری نیز از این هنر تأسی گرفته و در اشعار و نوشته‌ها و نقاشی این هنر مرد بزرگ و شاعر عارف رها شدن و آزادی مشهود است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × سه =