دبیر اجرایی FATF: هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه نیست!
به گزارش قائم آنلاین، بزککنندگان FATF در ماهها و هفتههای اخیر مدعی شده بودند که با تصویب لوایح چهارگانه مرتبط با FATF در مجلس و اجرای خواستههای این سازمان، ایران از لیست سیاه FATF خارج خواهد شد. اما یکی از مدیران ارشد FATF آب پاکی را روی دست بزککنندگان ریخت. دیوید لوئیس دبیر اجرایی گروه
به گزارش قائم آنلاین، بزککنندگان FATF در ماهها و هفتههای اخیر مدعی شده بودند که با تصویب لوایح چهارگانه مرتبط با FATF در مجلس و اجرای خواستههای این سازمان، ایران از لیست سیاه FATF خارج خواهد شد.
اما یکی از مدیران ارشد FATF آب پاکی را روی دست بزککنندگان ریخت.
دیوید لوئیس دبیر اجرایی گروه ویژه اقدام مالی(FATF) همزمان با آغاز اجلاس ۶ روزه این سازمان در پاریس در مصاحبه با بیبیسی اعلام کرد که با وجود تلاشهای انجامشده، هیچ تضمینی برای خروج ایران از فهرست سیاه این سازمان وجود ندارد.
مجری بیبیسی سپس خطاب به دبیر اجرایی FATF گفت: «ایرانیها میگویند هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر ما تمام خواستههای FATF را اجرا کنیم، کشوری مانند آمریکا مانع از خروج ما از فهرست سیاه نشود. نظر شما در این باره چیست؟»
لوئیس ضمن طفره رفتن از سؤال اصلی پاسخ داد:«ما نمیتوانیم هیچ کشوری را وادار به داد و ستد با کشور دیگری بکنیم اما میتوانیم یک برآورد عینی از شرایط موجود در آن کشور ارائه دهیم که نشان میدهد آیا این کشور محل امنی برای سرمایهگذاری و کسب و کار است یا نه. استانداردهایی که ما در نظر میگیریم، معیارهایی کاملا فنی هستند که هدفشان این است که نشان دهند آیا آن کشور تدابیر لازم را برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی گروههای تروریستی در نظر گرفته است یا نه».
وی افزود: ما درمورد اینکه کدام گروهها تروریستی هستند، تصمیم نمیگیریم. این موضوعی است که سازمان ملل درباره آن تصمیمگیری میکند. حرف ما این است که زمانی که سازمان ملل یک گروه را تروریستی قلمداد میکند همه کشورها باید قطعنامه این سازمان را در رابطه با تامین مالی تروریسم اجرا کنند.
حق شرط دروغ است
خبرنگار در ادامه از دبیر اجرایی FATF پرسید: برخی گروهها هستند که برخی کشورها آنها را تروریستی میدانند و برخی دیگر، نه. درمورد آنها چه اتفاقی خواهد افتاد؟
دیوید لوئیس در پاسخ گفت: ما از تمام کشورها میخواهیم که تامین مالی تروریسم را عملی مجرمانه معرفی کنند. در مورد ایران هم چیزی که ما منتظر آن هستیم و امیدواریم انجام دهد، غیرقانونی اعلام کردن تامین مالی تروریسم است و اینکه استثناهایی که برای گروههای مشخصی در نظر گرفته است را بردارد!
به گزارش باشگاه خبرنگاران، لوئیس در ادامه گفت: کاری که میکنیم این است که مطمئن شویم ایران ساختار قانونی قدرتمندی برقرار کرده است که به آنها اجازه نخواهد داد برخی گروهها را مستثنی کنند.
بزککنندگان FATF در ماهها و هفتههای اخیر بارها ادعا کردند که ایران با حق شرط به عضویت FATF درمیآید. اظهارات دبیر اجرایی FATF برای چندمین بار دروغ بودن این ادعا را ثابت کرد.
لازم به ذکر است که در ماده ۶ کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم CFT آمده است:«هر کشور عضو در صورت لزوم، اقداماتی را از جمله در صورت اقتضاء از طریق تدوین قانون داخلی اتخاذ خواهد نمود تا اطمینان حاصل نماید اعمال کیفری در حیطه شمول این کنوانسیون، تحت هیچ شرایطی با ملاحظات سیاسی، فلسفی، عقیدتی، نژادی، قومی، مذهبی و یا سایر ملاحظات با ماهیت مشابه قابل توجیه نباشد».
تعهد به رعایت استاندارد FATF
دبیر اجرایی FATF در پاسخ به این سؤال که «چطور پیروی ایران را از این چارچوب میسنجید؟» گفت: درمورد کشورهای عضو FATF روال این است که سالانه نظارت کنیم.
۳۷ کشور عضو مستقیم ما هستند. ما تیمی را برای سه هفته به آن کشور میفرستیم تا سازوکارهای آن کشور را بازرسی کنند. ما ۹ نهاد منطقهای هم داریم که عضو FATF هستند که آنها وظیفه بازرسی حوزههای زیر نظر خود را برعهده دارند. با این نهادهای منطقهای، ۲۰۴ حوزه قضایی به طور مستقیم و غیرمستقیم زیر نظر ما هستند و تنها نقاط انگشتشماری در جهان مانند ایران خارج از این نظارت، فعالیت میکنند. ما در سال ۲۰۱۶ همکاری خود را با ایران آغاز کردیم. آنها تعهد دادهاند که با تمام توان استانداردهای بینالمللی را رعایت کنند. اکنون سه بار در سال با ایران ملاقات رو در رو داریم. این ملاقاتها در رُم بوده است. آنها مدارکشان را درباره قدمهایی که میگویند برای شفافسازی مالی برداشتهاند، ارائه کردند و ما هم به دقت آنها را بررسی کردیم. وقتی از صحت و دقت ادله آنها راضی شویم، آنوقت به ایران سفر میکنیم و تیمی را به تهران میفرستیم.
وی افزود: در نشست این هفته در پاریس مشخص خواهد شد که آیا ایران به اندازه کافی اقدامات لازم را در راستای همراهی با FATF انجام داده است یا خیر.
اظهارات دبیر اجرایی FATF بیش از پیش ثابت کرد که دادههای ایران هیچ ستاندهای جز ضرر و زیان را در پی نخواهد داشت؛ بنابراین دلیلی برای قبول و اجرایی کردن دستورات سازمان مافیایی FATF وجود ندارد.
ضمانت ظریف!
سعدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه و سیاست خارجی با اشاره به موضوع پیوستن به FATF گفت: اول آمدند گفتند برجام، همه تحریمها را برمیدارد، بعد گفتند صرفاً تحریمهای هستهای را لغو میکند، بعد هم که تحریمهای هستهای لغو نشد، گفتند که اصلاً برجام از اول هم برای لغو تحریمها نبوده است، بلکه صرفاً گام آغازین برای اعتمادسازی بوده است.
زارعی افزود: مطمئن باشید که موضوع به FATF هم ختم نخواهد شد و ما دستکم ۱۰ الی ۱۵ مورد دیگر شبیه CFT خواهیم داشت که یکی یکی رو میکنند و البته به مرور فاصله میان آنها را با هم کاهش میدهند تا اینکه کل این پروژه الحاق ایران به سیستم سرمایهداری غربی را به اتمام برسانند.
وی در ادامه گفت: آنچه امروز از زبان آمریکاییها و نهادهایی که به گونهای تحت مدیریت آنها هستند، در تعریف تروریسم مطرح میشود غیر از معنای حقوقی آن است و یک معنای سیاسی برای آن درست کردهاند و در حقیقت، ماهیت تصمیم سیاسی پیدا کرده است و بر مبنای آن تصمیم میگیرند، مثلاً جمهوری اسلامی ایران را در فهرست حامیان تروریسم قرار دهند و یا کشور و گروه دیگری از آن خارج شوند.
این کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: اگر مبنای حقوقی ملاک باشد ما مُحِق و آمریکاییها محکوم خواهند بود، آمریکاییها در خارج از جغرافیای خودشان عملیات نظامی سنگین کردهاند و دست به اشغالگری زدهاند، اما اینجا آن تعریف حقوقی کنار گذاشته میشود و تعریف سیاسی و الصاقی به میان میآید از این رو آنها که در مجلس پس از تصویب CFT اعلام کردند که ما با افتخار به منع تروریسم رأی دادیم در سادهترین شکل آن این است که اشتباهاً معنای حقوقی تروریست را در نظر گرفتهاند در حالی که این یک مسئله کاملاً سیاسی است.
زارعی اظهار داشت: آقای ظریف درباره CFT از طرف کدام نهاد آمریکایی ضمانت میدهد؟ چه کسی این کاغذ را به آقای ظریف داده است که اگر الحاق به CFT را تصویب کردید ما دیگر بهانهجویی و دشمنی نخواهیم کرد؟
برچسب ها :تروریست،کاغذ، استاندارد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0