زباله معضل بزرگ این روزهای مازندران/ تا پایان سال همه شیرآبه های مازندران تصفیه میشوند
به گزارش قائم آنلاین، اولین سیستم تصفیه شیرآبه زباله در قائمشهر افتتاح شد و در افتتاح این پروژه که با حضور مسئولان استانی وشهرستانی برگزار شد ابتدا شهردار قائمشهر، اظهارکرد: وعدهای که شهرداری در بهمن ماه سال گذشته به شهروندان قائمشهری داد به وقوع پیوست و سیستم تصفیه شیرآبه، افتتاح و به بهرهبرداری رسید. وی
به گزارش قائم آنلاین، اولین سیستم تصفیه شیرآبه زباله در قائمشهر افتتاح شد و در افتتاح این پروژه که با حضور مسئولان استانی وشهرستانی برگزار شد ابتدا شهردار قائمشهر، اظهارکرد: وعدهای که شهرداری در بهمن ماه سال گذشته به شهروندان قائمشهری داد به وقوع پیوست و سیستم تصفیه شیرآبه، افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: مشکل ۵۰ ساله زباله و دپوی آن در قائمشهر معضلات عدیدهای را برای شهروندان بوجود آورد و شیرآبههای حاصل از آن برای ساکنان پاییندست بسیار خطرناک و مشکلساز شده بود.
شهردار قائمشهر خاطرنشان کرد: حجم این شیرابههای تولید شده روزانه ۳۰ تا ۴۰ مترمکعب است که در روزهای بارانی به ۱۰۰ مترمکعب هم خواهد رسید و این درحالیست که این سیستم قادر است روزانه تا صد مترمکعب را تصفیه کند.
این مسوول با اشاره به خطر ایجاد انواع بیماریها بواسطه وجود زبالههای بیمارستانی، بیان کرد: طی ۱۰ روز آینده فرایند بیخطرسازی زبالههای عفونی و بیمارستانی در کنار سایت تصفیهخانه شیرآبه، آغازخواهد شد.
معینپور همچنین از تفکیک زباله از مبدأ در شهرستان قائمشهر خبر داد و گفت: عملیات این پروژه از چهارماه گذشته در شهرستان آغاز شدهاست و با همکاری شهروندان ادامه خواهد داشت و امیدوارم بتوانیم این فرهنگسازی را در شهر قائمشهر نهادینه کنیم تا از معضلات عدم تفکیک زباله جلوگیری شود.
در ادامه این مراسم عبدالله رضیان نماینده مردم قائم شهر ،جویبار، سیمرغ و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: امروزه تولید انواع پسماندها جزو لاینفک زندگی انسانهاست و بکارگیری گسترده از تکنولوژیهای متنوع باعث تولید بیشتر پسماند در زندگی شده است، این پسماندها نه تنها از لحاظ اقتصادی و اجتماعی بلکه موجب از بین بردن محیط زیست، بهداشت و سلامت انسانها میشود و این مسئله از حساسیت بسیار بالا و حائز اهمیت برخوردار است که باید با مدیریت صحیح و برنامه ریزی متناسب از خسارت و زیانهای ناشی از پسماند جلوگیری شود.
رضیان ضمن تقدیر و تشکر از شهردار ، شورای اسلامی قائمشهر و پرسنل خدوم و زحمتکش شهرداری که با تعامل و همکاری جهت ایجاد چنین سیستمی در قائمشهر تلاش کردند، افزود: همانگونه که شهردار محترم اشاره داشتند مرکز ثقل جمع آوری پنج شهرستان در منطقه قائمشهر است و شاهد مشکلات عدیدهای هستیم و انتظار میرود که همه دست اندرکاران با پشتکار و پیگیری مجدانه در جهت رفع معضل پسماند و شیرابههای زباله مشارکت کنند تا از آلودگی بیشتر جلوگیری و مانع تخریب محیط زیست منطقه بشویم.
استاندار مازندران در ادامه این مراسم از تصفیه همه شیرآبه زبالههای استان تا پایان سال، خبر داد و اظهار کرد: محیط زیست لازمه نسل حاضر و نسل آینده است، ما حق نداریم از خزانه آیندگان هزینه کنیم، تولید زباله کمتر نیز جزو شعائر و وظایف دینی، فردی و اجتماعی ما محسوب میشود و ربطی به وظیفه حاکمیتی ندارد.
محمد اسلامی بیان کرد: ما به هوای سالم و زمین پاک نیازمندیم و با مصرف بهینه، نباید آلودگی تولید کنیم تا سلامت برخی از مردم در چامعه به خطر بیفتد و آیندگان نیز این معضل رنج ببرند.
وی با تأکید بر تفکیک زباله از مبدأ، تصریح کرد: از همه شهرها خواستیم این اقدام را انجام دهند و هر مسئولی که در این امر اهتمام داشته باشد مورد تقدیر، حمایت و پشتیبانی استانداری قرار خواهد گرفت.
استاندار مازندران با بیان اینکه توان بودجه دولت کافی نیست، خاطرنشان کرد: در بحث پسماند استفاده از صندوق توسعه ملی شدنی است که به دلائلی در فرآیند تصویب، عملیاتی نشد و لازم است کارگروه مدیریت پسماند داشته باشیم.
این مسوول بابیان اینکه استفاده از سیستم تصفیه پسماند زباله باید در استان گسترش پیدا کند و همه شهرهای استان تا پایان سال مهلت دارند آنرا عملیاتی و اجرا کنند، بیان کرد: معضل وجود میلیونها تن زباله در استان باید با تدبیر درست برطرف شود و باید مدلی برای تعیین تکلیف این زبالهها پیشبینی کنیم تا هم محیط زیست عاری از زباله شود و هم گردشگرانی که در مازندران تردد میکنند از جاذبههای طبیعی استان لذت ببرند.
اسلامی در خصوص وضعیت فاضلاب درمازندران، گفت: مازندران از معدل کشور، ۳۰ درصد پایینتر است که این عقبماندگی باید جبران شود و عملیات فاضلاب شهری و روستایی با شتاب پیگیری شود.
معاونت سازمان محیط زیست کشور نیز اظهار کرد: مدیریت پسماند شمال کشور به ۴ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که باید برای رفع معضل بزرگ اجتماعی فکری برای تامین آن انجام داد.
مسعود تجریشی در مراسم افتتاح از سیستم تصفیه شیرآبههای زباله در قائمشهر، با بیان اینکه هر ایرانی روزانه یککیلوگرم پسماند تولید میکند، خاطرنشان کرد: این پسماندها حاصل همه فعالیتهای انسانی درشهرها و روستاها است که زبالههای خانگی، صنعتی، کشاورزی و بیمارستانی را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته دور، چیزی بنام پسماند نداشتیم، عنوان کرد: در گذشته دور ریزها حداقل بود اما در زندگی شهرنشینی و مصرفگرایی کنونی میزان زباله افزایش پیدا کرده و در یک دهه اخیر به بالاترین میزان رسیدهاست.
معاونت سازمان محیط زیست کشور، تصریح کرد: در کشورهای دیگر با تغییر الگوهای مصرف و اعمال مدیریت میزان پسماند در ۲۰ سال به نصف رسیدهاست.
این مسوول با تأکید بر سوزاندن زباله در شمال کشور،بیان کرد: در استانهای شمالی چون سطح آبهای زیرزمینی بالاست و رودخانههای زیادی وجود دارد، دفن زباله امکانپذیر نیست و بهترین راه امحای آن، سوزاندن زباله است بدون اینکه به محیط زیست آسیبی برسد.
تجریشی در پایان تصریح کرد: نمایندگان شهرهای شمالی کمک کنند تا یک ردیف از بودجه به پسمانداختصاص یابد و اعتبار ۴ هزار میلیارد تومانی برای مدیریت پسماند شمال کشور محقق گردد تا بتوان این معضل بزرگ مازندران را به نوعی برطرف کرد.
برچسب ها :زباله معضل بزرگ+ مازندران+ فاضلاب شهری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0