کد خبر : 119678
تاریخ انتشار : شنبه 20 اکتبر 2018 - 11:30
-

با نشانه های اصلی کمبود کلسیم در بدن آشنا شوید

با نشانه های اصلی کمبود کلسیم در بدن آشنا شوید

به گزارش قائم آنلاین، ۱ – خشکی پوست هیپوکلسمی یا همان کمبود کلسیم در بدن ممکن است روی پوست تان نمایان شود. کمبود این ماده معمولا پوست را خشک و پوسته پوسته می کند. همچنین تحقیقات نشان داده است که کمبود کلسیم در بروز مشکلات پوستی ای مثل اگزما و پسوریازیس نقش دارد. ۲- خستگی

به گزارش قائم آنلاین، ۱ – خشکی پوست

هیپوکلسمی یا همان کمبود کلسیم در بدن ممکن است روی پوست تان نمایان شود. کمبود این ماده معمولا پوست را خشک و پوسته پوسته می کند. همچنین تحقیقات نشان داده است که کمبود کلسیم در بروز مشکلات پوستی ای مثل اگزما و پسوریازیس نقش دارد.

۲- خستگی

کمبود کلسیم در بدن روی سلامت فیزیکی عمومی شما تأثیر می گذارد. بنابراین اگر احساس خستگی شدید، بی حالی، انرژی نداشتن یا تنبلی می کنید، مشکل شما با خوردن نوشیدنی های انرژی زا حل نمی شود و باید به فکر بیشتر کردن کلسیم رژیم غذایی تان باشید.

۳- افسردگی

ماده ی کلسیم برای برخورداری از یک روحیه ی مناسب ضروری است. این عنصر نوعی مسکن طبیعی است که اثرات آرامش بخش دارد. بنابراین هر چه کلسیم کمتری مصرف کنید، احساس افسردگی بیشتری می کنید و حساس تر می شوید.

۴- بی خوابی

وقتی به خواب می روید، حین مراحل عمیق خواب، سطح کلسیم در بدن به شدت بالا و پایین می شود. بنابراین اگر بدن دچار کمبود کلسیم باشد، احتمالا نمی توانید خواب شبانه ی عمیق و رضایت بخشی داشته باشید. این مشکل مستقیماً به نقش کلسیم در تولید ملاتونین بر می گردد. ملاتونین هورمونی است که به خوابیدن ما کمک می کند.

۵- بی حس شدن قسمت هایی از بدن

 

اختلال سوزن سوزن شدن به یک دسته از علائم عصبی اطلاق می شود که با کمبود شدید کلسیم مرتبط هستند. بعضی از این نشانه ها عبارتند از: احساس سوزش و بی حسی در اطراف دهان یا در انگشتان دست و پا، لرزش عضلانی، تضعیف حس لامسه و حتی تضعیف حافظه و توهم.

۶- دائماً بیمار شدن

 

ماده ی کلسیم نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن دارد چون به بدن کمک می کند با ویروس ها و باکتری ها مقابله کند. کمبود این ماده از مقاومت بدن در برابر هجوم عوامل بیماری زا کم می کند و در نتیجه، اغلب اوقات بیمار می شوید، سرما می خورید و سرفه و عطسه می کنید.

۷- شکنندگی ناخن ها

ناخن ها هم مانند استخوان ها به مقدار معینی کلسیم نیاز دارند تا بتوانند استحکام خود را حفظ کنند. بنابراین وقتی دچار کمبود این ماده باشید، ناخن ها به شدت خشک، ضعیف و مستعد پوسته شدن و شکستن می شوند. این ناخن های ضعیف به اندازه ی کافی ضخامت ندارند تا بتوانند هر فشاری را تحمل کنند و ممکن است حین ساده ترین کارهای روزانه بشکنند.

۸- دشواری در بلع

کمبود کلسیم می تواند باعث منجر به دیسفاژی یا همان دشواری در بلع شود. احساس سفتی حلق به دلیل آن است که ماهیچه های حلق قدرت کافی برای منقبض شدن را ندارند. در موارد شدید، این مسأله ممکن است حتی منجر به گرفتگی هایی در حنجره و تغییر غیر طبیعی صدا شود.

۹- دندان درد

بخش عمده ی کلسیم بدن در استخوان و دندان ها ذخیره می شود، بنابراین آن ها معمولا اولین نقاطی در بدن هستند که از کمبود کلسیم صدمه می بینند. در اثر کمبود این ماده، ممکن است دندان ها شروع به زرد و پوسیده شدن کنند و دچار دندان درد شوید. علاوه بر این، ریسک بروز بیماری لثه هم افزایش پیدا می کند.

۱۰- گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات در نواحی ران، ساق پا، بازو و زیربغل که اغلب هنگام شب رخ می دهد، احتمالا یکی از نشانه های اولیه ی کمبود کلسیم است. همچنین این گرفتگی ها ممکن است به دردهای عضلانی هنگام حرکت کردن و راه رفتن منتهی شود. حتی ممکن است با گذشت زمان این گرفتگی ها به تمامی نقاط بدن سرایت کند.

کمبود کلسیم را چظور درمان کنیم؟

افراد بزرگسال روزانه باید هزار میلی گرم کلسیم مصرف کند. برای این منظور، باید سبزیجات برگ دار تیره رنگ مثل کلم کیل، کلم بروکلی، برگ شلغم و کلم کولارد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. از دیگر مواد غذایی حاوی کلسیم که مصرف بیشتر آن ها ضروری است می توان به ماهی های چرب (سالومون، ساردین، تونا و ماکرل)، پنیر، شیر، دانه ی سویا، بادام و کنجد اشاره کرد.

برای آنکه بدن بتواند کلسیم را بهتر جذب کند، باید ویتامین دی بیشتری دریافت کنید. این ویتامین در زرده ی تخم مرغ، صدف خوراکی، میگو و قارچ یافت می شود و البته نور خورشید مهم ترین منبع این ویتامین ضروری است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × چهار =