کد خبر : 120526
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 نوامبر 2018 - 15:05
-

کوچینگ بی‌خیالی در مدیریت بحران مازندران

کوچینگ بی‌خیالی در مدیریت بحران مازندران

به گزارش قائم آنلاین،  مازندرانی‌ها از سیل بزرگ نکا به این سو، هیچ‌گاه از یاد بروز حوادث غیرمترقبه، که بتدریج برای آنها مترقبه شده، احساس خوبی به آنها دست نداد و دچار استرس و نگرانی شده‌اند؛ چرا که برای رفع زمینه‌های این نگرانی‌ها کاری را انجام شده نمی‌بینند. غرقابی نابهنگام مشکل مازندران در بارش‌ها، که

به گزارش قائم آنلاین،  مازندرانی‌ها از سیل بزرگ نکا به این سو، هیچ‌گاه از یاد بروز حوادث غیرمترقبه، که بتدریج برای آنها مترقبه شده، احساس خوبی به آنها دست نداد و دچار استرس و نگرانی شده‌اند؛ چرا که برای رفع زمینه‌های این نگرانی‌ها کاری را انجام شده نمی‌بینند.

غرقابی نابهنگام مشکل مازندران
در بارش‌ها، که شهر و روستاها دچار مشکل آب‌گرفتگی و بعضاً سیل ویرانگر می‌شوند، دلائل مختلفی را کارشناسان و مردم عامی ذکر می‌کنند که در رأس آنها تخریب منابع طبیعی و جنگل‌ها در بالا دست‌ها و ارتفاعات است و در شهرها، ضعف جدی کانال‌کشی‌ها و اگوی شهری برای هدایت آب‌های سطحی به خارج از شهرها و عدم تلاش برای رفع گرفتگی کانال‌های خروج آب‌ها است.

طبیعت انتقام نمی‌گیرد، بلکه حق خود را می‌خواهد
مسیل‌ها بطور جاری زیر ساخت و ساز قرار دارند و جلوگیری از این روند، یعنی اقدامی پیشگیرانه از سوی مدیریت بحران مازندران که باید با ایجاد وحدت رویه بین شهرداری‌ها و ادارات آب و برق و گاز به سرانجام برسد. در غیراین‌صورت، با افزایش بارش واقعاً باید به مردم حق داد تا نگران پیامدهای هر بارشی باشند. یا نباید ناراحت از عدم بارش و کمبود آب و خسارت‌های ناشی از خشکسالی بود و یا باید نگران افزایش بارش.

منطقی‌ترین انتظار در مقابله با حوادث غیرمترقبه در مازندران، رعایت استانداردها و ملاحظه حقوق طبیعت و احترام‌نهادن به قواعد طبیعی است. وقتی راه‌های استان بویژه در نقاطی از مواصلات دچار مشکل جدی است، پیشگیری برای حوادث مرتبط، رفع مشکلات این راه‌های مواصلاتی است.

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است
اگر مسیر رودخانه‌ها به اشغال ساخت و سازها در آمد و یا آبراه‌ها مسدود شد، اقدام پیشگیرانه، رفع انسداد و باز کردن مسیر حرکت آب و بارش‌های تند است.

اگر زمینی دچار رانش است، نباید در اطراف و اکناف آن اجازه احداث داد تا بعدها فاجعه رخ ندهد.

شاید پذیرش واقعیت اراضی زه‌دار در مازندران برای غیرساکنان این استان دشوار باشد، اما مازندرانی‌ها متعجب از عدم تدبیر برای هدایت آب‌های سطحی ناشی از بارش بسوی این اراضی هستند و یا اینکه برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی چرا از این بارش‌ها و سیل‌ها استفاده نمی‌شود!.

همه‌چیز در گرو اندیشه درست
اندیشه برای رفع بحران آب شرب و کشاورزی در استان پربارش مازندران هم بعهده مدیریت بحران این استان است تا از توان بارش در فصول بارندگی بتواند بستر رفع بحران آب در مازندران را بوجود آورد.

هربار که هواشناسی از رسیدن ابرهای باران‌زا در مازندران خبر می‌دهد، دغدغه آب‌گرفتگی خیابان‌ها و جاده‌ها و منازل و…، فراگیر می‌شود و بسیاری از مردم این استان بخصوص کشاورزان و باغداران به یاد سابقه تلخ خسارات و زیان‌هایی می‌افتند که قول‌های دولت در جبران بخشی از این هزینه‌ها هیچوقت به وفا ننشست و عملی نشد.

هفته‌ای که خدا خیر بیاورد
در آغاز این هفته، هواشناسی از بارندگی بودن روزهای پیش‌رو خبر داد که امیدواریم اتخاذ تدابیر لازم در مازندران روزی بتواند امنیت و آرامش را به هم‌استانی‌های محجوب‌مان اهداء کند که این دستاورد نتیجه مهندسی صحیح مدیریت بحران در از بین بردن عوامل بروز ضایعات و خسارات خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + نه =