کد خبر : 122710
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 15 نوامبر 2018 - 21:45
-

آقای ظریف چرا از «دیپلماسی عمومی» استفاده نمی‌کنید؟

آقای ظریف چرا از «دیپلماسی عمومی» استفاده نمی‌کنید؟

به گزارش قائم آنلاین، تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه بامداد ۲۴ مهر ماه به دست اعضای یک گروهک تروریستی ربوده شدند. روز سه‌شنبه ۲۴ مهرماه، خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که یک گروه تروریستی تعدادی از نیروهای هنگ مرزی را ربود. در ساعت

به گزارش قائم آنلاین، تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه بامداد ۲۴ مهر ماه به دست اعضای یک گروهک تروریستی ربوده شدند.

روز سه‌شنبه ۲۴ مهرماه، خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که یک گروه تروریستی تعدادی از نیروهای هنگ مرزی را ربود.

در ساعت اولیه انتشار این خبر از نحوه ربایش و سرنوشت این افراد اطلاعی منتشر نشد اما از همان دقایق اولیه برخی منابع خبری این عملیات را تروریستی دانستند که حدود ساعت چهار تا پنج بامداد در منطقه صفر مرزی لولکدان(منطقه صفر مرزی لولکدان مربوط به بخش ریگ ملک شهرستان میرجاوه است که در ۵۰ کیلومتری شهر میرجاوه قرار دارد.) انجام شده است و ۱۴ نفر ربوده شده‌اند. این در حالی است که فرمانده نیروی زمینی سپاه بعد از ظهر آن روز از ربوده شدن ۱۱ نیروی بسیجی و هنگ مرزی در میرجاوه توسط تروریست‌هایی که در داخل خاک پاکستان مقر و پایگاه دارند خبر داد.

پس از آن بود که گروهک تروریستی جیش‌الظلم در کانال تلگرامی منتسب به این گروهک، مسئولیت ربوده شدن تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه را برعهده گرفت و در اطلاعیه ای که از سوی این گروهک تروریستی در این کانال منتشر شد نوشت که بامداد روز سه شنبه ۲۴ مهرماه یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه را بصورت کامل خلع سلاح کرده‌اند.

رسانه‌ها در پیگیری‌های خود اطلاع یافتند که سربازان ربوده شده به کشور پاکستان منتقل شده‌اند. به طور کل موضوع ناامنی و سهولت رفت آمد تروریست‌ها به کشور پاکستان منطقه امن و فضای مانوری به آنها داده که بتوانند به مرزهای کشورمان حمله کنند و سپس به این کشور متواری بشوند. ناامنی و عدم برخورد کشور پاکستان با این اشرار بیشتر باعث شده که این منطقه ناامن شود. موضوعی که از یک سوی دیگر دیپلماسی قوی و مقتدر ایران برای جلوگیری از مانور وهمچنین به صف کردن همسایه شرقی ایران برای مقابله با این موضوع را می طلبد.

سفر ظریف به پاکستان برای رهاسازی سربازان ایرانی

در این زمینه، چندی پیش «محمد جواد ظریف»، وزیرخارجه کشورمان به اسلام آباد سفر کرد تا نسبت به پیگیری سرنوشت سربازان ایرانی با مقامات پاکستانی به گفتگو و تبادل نظر بپردازد.

وزیر امورخارجه گفت: «مقامات پاکستانی اعم از نخست‌وزیر، وزیر امورخارجه و فرمانده ارتش پاکستان تعهد کردند که اقدامات خود را برای آزاد کردن همه گروگان‌های ایرانی افزایش دهند، همچنین این مقامات قول دادند که در آینده خبرهای خوبی برای ایران خواهند داشت.»

وی همچنین گفت که در جریان دیدار با مقامات پاکستانی در مورد گسترش روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای از جمله موضوعات یمن و افغانستان گفت‌وگو و رایزنی کرده است.

لزوم برخورد برنامه ریزی شده با تروریست در مرزهای شرقی

نوید اینکه سربازان ایرانی سالم به خانه بازگردند بسیار موضوع خوبی است اما برخورد با تروریسم آنهم اشراری که هر از چندگاهی در منطقه مرزی اختلال ایجاد می کنند کاری است که بایستی هر دو کشور به طور سیاسی و دیپلماسی روی آن کنترل داشته باشند.

اشرار در مناطق مرزی به مانند راهزنان عمل می کنند و با گروگانگیری سعی دارند که منافع خود را تامین کنند. از یک سو با عملیات تروریستی رعب و وحشت ایجاد می کنند و از سوی دیگر با گرفتن گروگان سعی می کنند که با گرفتن پول خود را تامین کنند. این شیوه اگر در این منطقه گسترش یابد در آینده ناامنی بیشتری را شاهد خواهیم بود.

تئوری در این حوزه با نام نظریه «پنجره شکسته» وجود دارد که بیان می کند اگر جلوی شکسته شدن یک پنجره را نگیریم و خیلی زود آنرا ترمیم نکنیم، در آینده شاهد آن خواهیم بود که پنجره‌های بیشتری را شکسته خواهیم دید.

بنابراین لزوم یک برخورد قاطع و برنامه ریزی شده با اشرار وجود دارد. به هر جهت با توجه به اینکه پاکستان مامن و پناه تروریست‌هاست قطعا برای پیشبرد این مهم بایستی با پاکستانی‌ها هم قرارداد همکاری برای امنیت هر دو کشور امضا و عملیاتی شود. اینکه به طور اتفاقی و به دنبال هر حادثه وزیر خارجه کشورمان به پاکستان برود و به قولی ایران به طور انفعالی به کمک پاکستان نیاز پیدا کند، چندان نمی تواند در امر استحکام امنیتی در این منطقه کمک کند. به همین جهت بایستی قرارداد همکاری فی مابین امضاء تا موارد تعهد آمیز مستند تر باشد.

دیپلماسی عمومی بیشتر از دیپلماسی رسمی به دنبال سربازان میهن

واقعیت این است که اگر سری به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بزنیم متوجه می شویم که کاربران ایرانی برای سربازانی که حافظ امنیت وطن‌شان هستند سنگ تمام گذاشته‌اند و گاهی اوقات نسبت به فراموشی آنان تذکر جدی می دهند. فشار افکارعمومی در برخی از مواقع خود موتور محرک دیپلماسی برای پیگیری وضعیت و سرنوشت سربازان ربوده شده بوده اما در حوزه دیپلماسی آنچنان که باید با همه شعارهای که در خصوص «دیپلماسی عمومی» داده می شود، از این پتانسیل استفاده نمی شود. دیپلماسی عمومی در کشورمان حرکت خودجوشی است که از ذهن و قلب ایرانیان جهت پیگیری مسائلی مانند ربودن سربازان ایرانی در میرجاوه متبلور می شود. این ظرفیت نیز مانند ظرفیت‌های بلااستفاده دیگر کشور می‌تواند کشورهای دیگر از جمله پاکستان را در امر امنیت همسایه خود مصر و پایبند کند.

افکارعمومی در فضای مجازی به دنبال گروگانگیری سربازان ایرانی با هشتگ سرباز میرجاوه به پیگیری این موضوع پرداختند اما قطعا ظریف و وزارت خارجه می تواند خود با هشتگ سازی در چنین مواردی نه تنها این ظرفیت را بالفعل و منسجم سازد بلکه آنرا گسترده تر سازد تا به عنوان یک موضوع جهانی در شبکه های اجتماعی بدرخشد. سربازان ایرانی که برای کشورمان امنیت و آرامش را هدیه داده‌اند شایسته عمل بیشتر و بهتری هستند تا به آغوش وطن بازگردند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت + 3 =