کد خبر : 123836
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 نوامبر 2018 - 17:00
-

مأموریت اروپا تکمیل نقشه آمریکاست

مأموریت اروپا تکمیل نقشه آمریکاست

به گزارش قائم آنلاین، خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد که وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم اقتصادی علیه اتباع ایرانی اعلام آمادگی کردند. پنج دیپلمات به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که وزیران امورخارجه فرانسه و دانمارک روز دوشنبه در نشست بروکسل همتایان اروپایی خود را در جریان طرح‌های سوءقصد در این دو

به گزارش قائم آنلاین، خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد که وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم اقتصادی علیه اتباع ایرانی اعلام آمادگی کردند.
پنج دیپلمات به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که وزیران امورخارجه فرانسه و دانمارک روز دوشنبه در نشست بروکسل همتایان اروپایی خود را در جریان طرح‌های سوءقصد در این دو کشور قرار دادند و آنها نیز موافقت کردند که در پاسخ اعمال تحریم‌های هدفمند علیه اتباع ایرانی را بررسی کنند. هرچند درباره جزئیات و نام افراد اطلاعاتی منتشر نشده است.
وزیران امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این نشست توافق کردند، شهروندان ایرانی‌ را که ادعا می‌شود در برنامه‌ریزی برای انجام ترور در دانمارک و فرانسه نقش داشته‌اند، مورد تحریم اقتصادی قرار دهند. در حقیقت، توافق کلی برای اعمال تحریم انجام گرفت و وزرا مشغول تهیه فهرستی از افراد احتمالی هستند که باید مورد تحریم قرار بگیرند.
این تحرکات در شرایطی صورت می‌گیرند که که کشورهای اتحادیه اروپا ادعا می‌کنند در حال تلاش برای کاستن از آثار تحریم‌های آمریکا علیه ایران پس از خروج این کشور از برجام هستند.
فرانسه تاکنون به اتهام واهی قصد ایران برای انجام حمله تروریستی علیه گروهک منافقین در پاریس، یک دیپلمات را اخراج و دو ایرانی و سرویس اطلاعات ایران را هدف تحریم قرار داده است. یکی از گزینه‌ها این است که این تحریم‌ها به سطح اتحادیه اروپا گسترش یابد.
به گزارش ایسنا، دانمارک در اکتبر ۲۰۱۸ دولت جمهوری اسلامی ایران را به برنامه‌ریزی برای ترور اعضای گروهک الاحوازیه در خاک این کشور متهم کرد. سرویس امنیتی دانمارک در همین رابطه نیز یک تبعه ایران را دستگیر کرد. دانمارک سپس سفیر ایران در کپنهاگ را احضار کرد و همچنین سفیر خود در تهران را برای مشاوره به کشور فرا خواند.
زمان‌بندی نداریم!
در روزهای گذشته بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که «وزارت خارجه دقیقا تا چه تاریخی منتظر اروپا می‌ماند؟» گفته بود:«ما تاریخ مشخص نمی‌کنیم…آن چیزی که مهم است تاریخ نیست، مهم آن چیزی است که ما باید به دست بیاوریم و خودمان را قربانی تاریخ‌های تصنعی و ساختگی نمی‌کنیم».
این پالس غلط در کنار انفعال تاسف برانگیز دستگاه دیپلماسی در مواجهه با رفتارهای توهین آمیز و گستاخانه اروپا-همچون بازداشت و اخراج دیپلمات‌های ایرانی- طرف مقابل را به وقت کشی و سرپیچی از اجرای تعهدات برجامی تشویق کرده است.
در همین رابطه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا بعد از نشست وزرای خارجه عضو این اتحادیه در بروکسل از پاسخ به زمانبندی راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی خودداری کرد.
موگرینی در پاسخ به سؤال خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال درباره زمان ایجاد سامانه سازو کار ویژه مالی بین ایران و اروپا گفت: «هر چه زودتر، بهتر است.» وقتی وی از موگرینی درباره زمان دقیق اجرای این سازو کار طی روزها و هفته‌های آینده پرسید، موگرینی از پاسخ دادن خودداری کرد.
مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت: اروپا در واکنش به ادعاهای دانمارک علیه ایران، پاسخ‌های هدفمند علیه ایران را در نظر خواهد گرفت.
پیش از این نیز موگرینی در اظهارنظری گستاخانه گفته بود که درخصوص اجرای تعهدات برجامی به ایران تضمین نمی‌دهیم.
قصور و ناتوانی اروپا
کمال خرازی رئیس‌شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار هیئتی از کارشناسان اندیشکده بنیاد برتلزمان آلمان گفت: قصور و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات برجامی قابل توجیه و پذیرش نیست و رافع مسئولیت آنها در قبال برجام نخواهد بود.
در روزهای گذشته عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در همایش تحولات منطقه و نظام بین‌الملل گفته بود: هنوز هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی سازوکار مالی بین ایران و اروپا را قبول کند؛ اتریش و لوگزامبورگ قبول نکردند و اروپا ناتوان از ثبت SPV است.
اروپایی‌ها از زمان خروج آمریکا از برجام، ۷ ماه فرصت داشتند مکانیسم ادعایی خود برای دور زدن تحریم‌ها را راه‌اندازی کنند اما وقت‌کشی کردند.
بازی در پازل آمریکا
عراقچی-تیرماه ۹۷- گفته بود:«اروپایی‌ها می‌گویند که ما در برجام باقی خواهیم ماند، اما شرکت‌ها و بانک‌های ما نمی‌توانند با ایران تعامل کنند. این در واقع نشانه این است که اروپایی‌ها با آمریکایی‌ها دست‌شان در یک کاسه است و بدین‌ترتیب آمریکا نقش «پلیس‌بد» و اروپا نقش «پلیس خوب» را ایفا می‌کنند».
اتفاقات چند ماه اخیر بیش از پیش ثابت کرد که اروپا با بازی در پازل آمریکا به دنبال خرید زمان و مقدمه چینی برای اجرای برجام‌های بعدی است.
دولت‌های اروپایی دقیقا مشابه رفتار خود در پسابرجام، ظرف ۷ ماه اخیر نیز سر سوزنی در مقابل کارشکنی‌های آمریکا و محروم شدن ایران از حقوق برجامی خود واکنشی از خود نشان ندادند. از لحن طلبکارانه و دستوری اروپا به ایران برای اجرای یکطرفه تعهدات برجامی علیرغم خروج آمریکا از توافق تا اعلام صریح منافع مشترک با آمریکا و هم نظر بودن در مسائل موشکی و منطقه‌ای با آمریکا از سوی مقامات اروپایی.
امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه-مهر ۹۷- در مصاحبه با فرانس ۲۴ گفته بود:«احاطه کردن ایران با یک سیاست الزام‌آور، همان چیزی است که من همواره بر آن تاکید دارم. برای من راهبرد با ایران بر چهار مبنا است؛ حفظ توافق هسته‌ای، توان مدیریت فعالیت هسته‌ای ایران پس از سال ۲۰۲۵ (پایان برجام)، کنترل فعالیت  موشک‌های بالستیکی ایران و توان مقابله با نفوذ ایران در منطقه. من هیچ‌گاه دربرابر ایران ساده‌لوح و زودباور نبودم اختلاف نظر ما با آمریکا بر سر شیوه رفتاری ماست».
برخلاف ادعای بزک کنندگان برجام، در حال حاضر هیچ شکافی میان اروپا و آمریکا در موضوع ایران وجود ندارد و اتفاقاً صدای واحدی از همه آنها به گوش می‌رسد.
آمریکا و کشورهای اروپایی در مقابل ایران با اجرای ترفند نخ‌نما اما پرکاربرد «پلیس خوب-پلیس بد» در حقیقت تقسیم کار انجام داده‌اند. آمریکا فشارهای خود را نسبت به ایران افزایش داده و در مقابل کشورهای اروپایی تلاش می‌کنند در شرایطی که ایران تحت فشار است با ایران وارد مذاکره شوند تا نتیجه دلخواه هر دو گروه حاصل شود. هدف اصلی هدایت ایران به تونلی است که آن سرش برجامی دیگر است. برجامی که مشتی امتیاز دیگر از ما می‌گیرند و مشتی وعده در جیب‌مان می‌ریزند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

6 + 10 =