کد خبر : 126739
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 دسامبر 2018 - 14:05
-

کشت نوین زعفران فرصتی برای تحول اقتصاد بومی

کشت نوین زعفران فرصتی برای تحول اقتصاد بومی

به گزارش قائم آنلاین، محمد فلاحتگر در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره کشت زعفران به صورت گلخانه‌ای، اظهار کرد: در برنامه پایش شبکه یک سیما شخصی به‌نام عباس‌نیا خود را به‌عنوان کارآفرین و اولین نفری‌ که کار کشت ‌گلخانه‌ای زعفران را انجام داد معرفی کرد، بعد از دیدن این برنامه و شنیدن توضیحات که در

به گزارش قائم آنلاین، محمد فلاحتگر در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره کشت زعفران به صورت گلخانه‌ای، اظهار کرد: در برنامه پایش شبکه یک سیما شخصی به‌نام عباس‌نیا خود را به‌عنوان کارآفرین و اولین نفری‌ که کار کشت ‌گلخانه‌ای زعفران را انجام داد معرفی کرد، بعد از دیدن این برنامه و شنیدن توضیحات که در آن برنامه داد و اینکه اعلام کرد نیاز به رطوبت و دمای مناسب است از آنجا به ذهن ما زده شد و استارت کار را زدیم.

وی بیان کرد: با ‌آقای عباس‌نیا ارتباط برقرار کردیم و در دوره آموزشی که جهاد کشاورزی پاکدشت برگزار کرد شرکت کردیم و آموزش لازم را دیدیم.

این تولیدکننده میاندورودی زعفران گلخانه‌ای، خاطرنشان کرد: کشت نوین زغفران گلخانه‌ای با نام ایروپونیک یا هواکش را به‌صورت طبقاتی در ۶۰ متر فضای داخلی با حجم فضای ۱۵۰ متر مربع استفاده مفید شروع به کار کردم.

فلاحتگر، گفت: وقتی از ساخت سالن و کشت گلخانه‌ای صحبت می‌کنیم در ذهن همه یک سازه نایلونی وجود دارد اما برای این کارچندان مناسب نیست و گلخانه باید به صورت مسقف باشد و از هر مکانی از قبیل پارکینگ، سوله، مرغداری، دامداری، زیرزمین و جایی که نور مناسب داشته باشد حتی در فضای ۱۰ متر قابل استفاده است.

وی تصریح کرد: برای شروع ۱٫۵ تن پیاز در ۱۰۰ طبق کشت شد که حدود ۲ کیلو زعفران برداشت کردیم و در سال‌های بعد که پیازها در زمین بیشتر تغذیه می‌شوند محصول بیشتری می‌دهند.

فلاحتگر، افزود: در این نوع کشت علاوه بر سالن نیاز به یک زمین زراعی نیز است و این زمین زراعی بستگی به مقدار پیاز قابل استفاده دارد که برای هر تن پیاز یک هزار و ۲۰۰ متر زمین زراعی نیاز است.

این تولیدکننده زعفران بیان کرد: هر تن پیاز ۳ الی ۴ کیلو برداشت محصول دارد و قیمت آن جهانی است و امروز دلالان کیلویی ۱۲ میلیون تومان از ما می‌خرند.

وی تاکید کرد: زعفران بر خلاف محصولات گلخانه‌ای دیگر یک‌بار در سال بیشتر انجام نمی‌شود در این نوع کشت در زمان برداشت محصول، پیاز از زمین زراعی به داخل گلخانه منتقل و بر روی طبق سینی قرار می‌‎گیرند، سینی‌ها و یا طبق‌ها می‌توانند هر چیزی غیراز فلز باشند تا از آفت‌های قارچی و کنه‌ای جلوگیری شود و قرار دادن آنها روی سینی نیاز به خاک ندارد.

فلاحتگر با بیان اینکه پیازها هم تا زمانی که خوب نگهداری شود و کار جابجایی از مزرعه به سالن و بر عکس به‌درستی انجام شود از بین رفتنی نیست، تصریح کرد: این پیازها در زمین زراعی هرسال بر اساس توان خود اقدام به تکثیر شدن می‌کنند.

وی دوره برداشت زعفران را دو هفته تا سه هفته بیان کرد و افزود: برخلاف کشت سنتی که برداشت صبح زود و قبل طلوع آفتاب انجام می‌شود در این نوع کشت هر زمانی از روز می‌توان آن را برداشت کرد و کیفیت و عیار آن نسبت به کشت سنتی به‌دلیل عدم تایش نور خورشید و کنترل آن بر روی گل زعفران، کیفیت بالایی دارد و ۲ تا ۳ برابر کشت سنتی محصول برداشت می‌شود.

این تولیدکننده زعفران درباره هزینه تولید، گفت: هزینه سال اول برای کسی که به‌دنبال هزینه کم است با ۱۰ میلیون می‌تواند استارت این کار را بزند و در سال‌های بعد هزینه اولیه به حداقل می‌رسد و آن هم فقط هزینه کارگری است و هزینه دیگری ندارد و مصرف آب، برق و گاز در این نوع کشت بسیار ناچیز است.

فلاحتگر با بیان اینکه خودم زمین ندارم و زمین و سالن را اجاره کردم، اظهار کرد: سالن پنج ماه در سال استفاده می‌شود و در مابقی ماه‌ها می توان کارهای دیگری در این سالن انجام داد.

وی افزود: چون هدف‌گذاری ما برای آینده است و زمین و سالن از خود نداشتم هزینه من بیشتر شد و کسی که زمین داشته باشد می‌تواند این کار را با هزینه پایین انجام دهد.

فلاحتگر با تاکید بر اینکه یکی از اهداف ما بسته‌بندی زعفران و عرضه به بازار و حذف دلالان است، گفت: دستگاه بسته‌بندی گرفتیم و به‌دنبال دریافت مجوز هستیم به همین دلیل در حال حاضر به‌صورت خانگی توزیع می‌کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 1 =