کد خبر : 128139
تاریخ انتشار : دوشنبه 10 دسامبر 2018 - 10:45
-

آنچه باید درباره علائم بیماری قلبی و عروقی بدانید

آنچه باید درباره علائم بیماری قلبی و عروقی بدانید

به گزارش قائم آنلاین،  بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در دنیا است و سالانه موجب مرگ ۱۷ میلیون انسان در جهان می‌شود. سبک زندگی نامناسب یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز بیماری های قلبی عروقی از جمله تنگی عروق کرونر است. این واقعیت غیرقابل انکار که سبک جدید زندگی از

به گزارش قائم آنلاین،  بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در دنیا است و سالانه موجب مرگ ۱۷ میلیون انسان در جهان می‌شود. سبک زندگی نامناسب یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز بیماری های قلبی عروقی از جمله تنگی عروق کرونر است.

این واقعیت غیرقابل انکار که سبک جدید زندگی از یک سو عاملی مهم در کاهش میزان بیماری‌های واگیر و مرگ آوری آنها و از سوی دیگر افزایش شمار بیماری‌های غیرواگیر و حتی نوپدیدی است که بر معلولیت‌ها و مرگ و میر اثر گذاری زیادی دارد.

صاحب‌نظران و کارشناسان تاکید دارند که می‌توان با اصلاح برخی رفتارها و شیوه‌های زندگی، تا میزان قابل توجهی از ابتلا به این بیماری‌ها خصوصا بیماری قلبی عروقی و در نتیجه معلولیت و مرگ ناشی از آنها کاست.

اغلب مردم کشور به تغذیه بد، نداشتن تحرک و استرس‌های روزانه عادت کرده‌اند. این سبک زندگی غلط، فشار سنگینی بر ارگان‌های مختلف بدن به‌ویژه قلب به جا می‌گذارد. بی‌جهت نیست که روزانه ۳۰۰ نفر در کشور بر اثر عوارض قلبی فوت می‌کنند.

اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی و عروقی آن قدر زیاد است که در اولویت جلسه شورای اطلاع‌رسانی اداره کل بیمه سلامت در مازندران قرار گرفت و این جلسه با حضور دکتر علی اصغر فرسویان متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مدیرکل بیمه سلامت مازندران و اصحاب رسانه برگزار شد

متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این جلسه گفت: همه می‌توانیم با طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی، به سلامت خود کمک کنیم.

دکتر علی اصغر فرسویان مصرف دخانیات و مواد مخدر، اضافه وزن و چاقی، فشارخون بالا، اختلال چربی خون، فشارهای روانی و استرس، فعالیت بدنی ناکافی، رژیم غذایی نامناسب و … را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر این بیماری‌ها دانست و تاکید کرد که با اصلاح بخشی از رفتارها می‌توان سلامت فردی و اجتماعی را تضمین کرد.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات موجب سختی عروق و افزایش احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی است از لزوم کنترل چربی خون به ویژه کلسترول و متعادل نگه داشتن قند خون گفت و افزود: دیگر توصیه موثر، رساندن وزن خود به حد مطلوب است، زیرا کاهش پنج تا ۱۰ درصد وزن در افرادی که اضافه وزن دارند، نقش مهمی در کنترل بروز سکته مغزی دارد‌.

این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: فعالیت بدنی در کاهش فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، اضافه وزن و دیابت مؤثر است و داشتن ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه که باعث افزایش ضربان قلب و تنفس شود اما بتوانیم راحت صحبت کنیم، می تواند از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کند‌.

پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و داشتن معاینه منظم پزشکی برای کنترل وزن، فشارخون، قند خون، چربی خون، از دیگر توصیه های این متخصص قلب و عروق بود‌.

فرسویان یادآور شد: با رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای خیلی شیرین، خیلی چرب و پرنمک و همچنین مصرف سبزی، میوه و حبوبات، می توانیم از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کنیم.

وی با اعلام اینکه میانگین سکته قلبی و کرونر نسبت به میانگین دنیا در کشور ۱۰ سال پائین‌تر است، تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز مشکل قلبی نیاز است به صورت جدی در حوزه پیشگیری ورود پیدا کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: تمایل به سمت سالمند شدن جامعه و گذار اپیدمیولوژیک بیماری‌ها بر اثر تغییر الگوی شیوه زندگی، شیوع رفتارهای پرخطر و رشد سریع شهرنشینی، باعث افزایش عوامل خطرزا در جوامع سراسر دنیا شده است.

فرسویان از راه‌اندازی کد ۲۴۷ در مراکز درمانی قلب کشور خبر داد و افزود: درمان بیماری‌های قلبی در مدت کوتاهی باید در مراکز قلب  انجام شود.

وی افزود: همراه با مصرف بیش از اندازه و نامناسب غذا که علاوه برچاقی به جهت داشتن چربی های اشباع فراوان، نمک زیاد و نیترات ها می تواند زیان های مصیب باری برای سلامتی بدنبال داشته باشد، مصرف دخانیات و الکل همراه با عوامل خطر دیگر مانند تحرک بدنی ناکافی، تغذیه نامناسب، فشارخون بالا، اختلال چربی خون و دیابت نیز باعث افزایش روزافزون بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی می شود و با توجه به رواج جهانی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، کشور ما نیز از این همه گیری مستثنی نیست‌.

فرسویان سنجش سالانه فشارخون، چربی خون، قند خون و تعیین میزان خطر ۱۰ ساله حوادث قلبی عروقی با مراجعه به پزشک خانواده و مراقب سلامت را موجب تشخیص زودهنگام عوارض جبران ناپذیر آن مانند سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر بیماری ها دانست و از مردم استان خواست تا در این زمینه اقدام کرده و حافظ سلامت خود باشند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد از فشار خون خود اطلاعی ندارند، افزود: مراجعه مستمر به پزشک در واقع کلیدکنترل فشار خون شماست.

به گزارش بلاغ،اگر می‌خواهید بدون هیچ‌گونه مشکل یا عارضه قلبی برای ۷۰ تا ۸۰ سال زندگی کنید باید چند موضوع مهم را از دوران کودکی مدنظر داشته باشید. بر این اساس باید تغذیه مناسب، تحرک منظم روزانه، کنترل وزن، برنامه صحیح استراحت، کاهش استرس روزانه، نکشیدن سیگار، آگاهی از بیماری‌های ارثی و پیگیری و انجام آزمایش‌های پیشگیرانه و غربالگری‌های لازم در طول زندگی مورد توجه‌تان باشد.بعلاوه اگر فرد مبتلا به بیماری قلبی بشود باید مراقبت‌ها و درمان‌های لازم و مستمر را به عمل آورد تا از تکرار و تشدید بیماری‌اش پیشگیری شود.

اگر زمینه خانوادگی بیماری قلبی دارید
کسانی که زمینه خانوادگی بیماری قلبی در فامیل نزدیک درجه یک و دو نسبی دارند یا سابقه بیماری تنگی عروق قلب به‌ویژه در سنین زیر ۵۵ سال در اعضای خانواده دارند، باید از دوران کودکی، سبک زندگی سالم را تحت نظر پزشک رعایت کنند. چنین افرادی باید چربی و فشارخونشان را به‌طور دقیق، اندازه‌گیری کنند. به‌ویژه هر نوع علائم مرتبط با قلب را با مراجعه به پزشک پیگیری و در صورت تشخیص بیماری قلبی نیز درمان‌ها را به دقت انجام دهند.

چنین افرادی باید تلاش کنند عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی را در زندگی‌شان به حداقل برسانند و فراموش نکنند که مردان پس از ۳۵ سالگی بیشتر در خطر سکته‌های قلبی در صورت دارا بودن ریسک شاخص قلبی، به‌ویژه دیابت، چربی و فشارخون، سیگار کشیدن و عوامل ارثی هستند.

اگر در فعالیت روزانه، دچار خستگی زودرس می‌شوید یا هنگام برخی فعالیت‌ها احساس درد و فشار در ناحیه قفسه سینه می‌کنید یا وقتی وسیله‌ای را بلند می‌کنید، زود خسته می‌شوید باید تحت چکاب قلبی قرار بگیرید

وقتی چربی و فشارخونتان بالا می‌زند
کسانی که چربی خون بالا دارند باید از داروی کنترل چربی، تحت نظر پزشک استفاده و از برنامه‌های غذایی غیرعلمی و روش‌های غیرطبی به‌جای مصرف قرص اجتناب کنند.

همچنین توجه داشته باشید فشارخون بالا از بزرگ‌ترین عوامل خطرساز قلب است. افزایش فشارخون در صورت درمان به‌موقع بسیار خوب کنترل می‌شود و عمده عوارض ناشی از آن حذف خواهد شد. ولی کسانی که آگاهانه و با وجود این‌که از بیماری خود اطلاع دارند نسبت به درمان آن بی‌توجهی می‌کنند با خطر جدی نارسایی قلبی مواجه هستند.

در هوای سرد مواظب قلبتان باشید

هوای سرد به طور کلی برای قلب مضر بوده و پژوهشگران توصیه می کنند همه افراد و به ویژه سالمندان و افرادی که دارای سابقه بیماری های قلبی هستند باید از قرار گرفتن در معرض هوای سرد اجتناب کرده و مراقب باشند زیرا نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد تغییرات دمایی سریع در بدن انسان و وارد شدن ناگهانی به هوای سرد می تواند منجر به سکته و بروز مشکلات قلبی به ویژه در بین سالمندان شود.

جوان‌هایی که سکته می‌کنند
متأسفانه برخی از افراد مبتلا به چربی خون بسیار شدید ارثی هستند و کنترلی برای بیماری‌شان به طور جدی مقدور نیست. این افراد ممکن است در سنین خیلی پایین (در کودکی، نوجوانی یا جوانی) دچار سکته قلبی شوند. البته با روش‌های دشوار شاید بشود بیماری این دسته افراد را کنترل کرد، اما باید تحت مراقبت قرار بگیرند. بیماری‌های ارثی و سندرم‌های ژنتیکی هم البته به صورت نادر ممکن است به سکته در سنین پایین منجر بشوند. برخی بیماری‌های ویروسی نیز ممکن است باعث تغییراتی در جداره رگ‌ها و سکته قلبی در سنین پایین بشود که البته بسیار نادر است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 − 5 =