بدون قرصهای نیروزا، بدن خود را عضلانی کنید+طرز تهیه
به گزارش قائم آنلاین، یخمه ترش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند، سلنیوم،
به گزارش قائم آنلاین، یخمه ترش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند، سلنیوم، کولین، فسفر و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص یخمه ترش و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص یخمه ترش
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص یخمه ترش اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان، نقشی مؤثر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ یخمه ترش به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند.
وی درباره خواص دیگر یخمه ترش بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A ، B ، C ، D ، E و سایر املاح معدنی، تأثیری چشمگیر در طراوات، شادابی و جوانسازی پوست و مو دارد؛ یخمه ترش از پیری زودرس پوست جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: یخمه ترش به علت داشتن فیبر، نقشی مؤثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این غذا به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: یخمه ترش بینایی و سیستم قلبی و عروقی را تقویت میکند؛ این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
وی تصریح کرد: یخمه ترش به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲، با تقویت سیستم عصبی و مغز، اضطراب و استرس را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند؛ این غذا برای مبتلایان به اختلالات عصبی و کودکان اوتیستیک بسیار مفید است.
عظمایی یادآوری کرد: یخمه ترش نقشی مؤثر در تقویت عمومی بدن دارد بنابراین مصرف این غذا به افراد لاغر و ضعیف پیشنهاد میشود.
مواد لازم برای تهیه یخمه ترش ( چهار تا پنج نفر)
آلو ۲۵ عدد
برگه زردآلو ۱۸۰ گرم
بِه رسیده متوسط ۲ عدد
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
برنج یک استکان
شیره خرما به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
طرز تهیه یخمه ترش
– نخست گوشت گوسفندی را با مقداری آب و پودر زردچوبه نیمپز کنید.
– آلو، برگه زردآلو و بِه خرد شده را به گوشت نیمپز شده اضافه کنید.
– برنج را به خوبی بشویید سپس آن را به سایر مواد بیفزایید.
– نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه و صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و جا بیفتد.
– پس از پخته شدن غذا، آن را با گوشتکوب بکوبید تا هستههای آلو جدا شوند.
– هستههای آلو را از مواد خارج کنید و دوباره مواد را با گوشتکوب بکوبید.
– غذا را داخل ظرف بکشید و به اندازه دلخواه شیره خرما را به آن اضافه کنید.
– یخمه ترش را همراه با نان سنگک تازه میل کنید.
برچسب ها :محقق ، پژوهشگر ،طب سنتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0