کد خبر : 130602
تاریخ انتشار : یکشنبه 23 دسامبر 2018 - 12:00
-

با پروتئین به جنگ بیماری کبد چرب بروید

با پروتئین به جنگ بیماری کبد چرب بروید

به گزارش قائم آنلاین، تردیدی وجود ندارد که حمل وزن اضافه و بیش از حد زیاد بدن به سلامت انسان آسیب می رساند. اضافه وزن و چاقی خطر مشکلات قلبی، درد مفاصل و دیابت را افزایش می دهند. اما یک اندام دیگر وجود دارد که تحت تاثیر قرار گرفتن آن به واسطه وزن زیاد کمتر

به گزارش قائم آنلاین، تردیدی وجود ندارد که حمل وزن اضافه و بیش از حد زیاد بدن به سلامت انسان آسیب می رساند. اضافه وزن و چاقی خطر مشکلات قلبی، درد مفاصل و دیابت را افزایش می دهند. اما یک اندام دیگر وجود دارد که تحت تاثیر قرار گرفتن آن به واسطه وزن زیاد کمتر مورد توجه قرار می گیرد؛ کبد انسان.

 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “ایزی هلث آپشنز”، چاقی یکی از عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) است. این شرایط زمانی رخ می دهد که پنج درصد از وزن کلی کبد از بافت چربی تشکیل شده باشد. این چربی اضافه می تواند به بروز زخم یا سیروز کبد منجر شود و به طور قابل توجهی خطر سرطان کبد و نارسایی کبد را افزایش می دهد.

اگر این شرایط به اندازه کافی برای شما ناخوشایند نیست، باید بدانید که کبد چرب غیر الکلی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش می دهد. در حقیقت، یک ارزیابی نشان داد که ۷۰ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به کبد چرب نیز مبتلا هستند.

کاهش وزن اقدامی ضروری برای پرهیز از ابتلا به کبد چرب غیر الکلی و عوارض ناشی از آن است. اما برای کاهش وزن نیازی نیست تا حتما گرسنگی را تحمل کنید.

مطالعه ای جدید که در نشریه American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism منتشر شده است روشی مطلوب را برای مقابله با بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از پروتئین ارائه کرده است.

پروتئین بیشتر پس از کاهش وزن و مقابله با بیماری کبد چرب غیر الکلی

مطالعات پیشین نشان داده بودند که استفاده از مکمل پروتئین در کوتاه مدت محتوای چربی در کبد را کاهش می دهد، اما مطالعات کمی درباره آثار بلند مدت پروتئین بر کبد چرب غیر الکلی انجام شده بود.

اما در پژوهشی که طی یک بازه زمانی دو ساله انجام شد، پژوهشگران هرچه بهتر با اثر بلند مدت پروتئین غذایی بر کبد چرب پس از کاهش وزن آشنا شدند. در این پژوهش ۲۵ داوطلب حضور داشتند که ۱۵ نفر از آنها به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا بودند. این افراد به مدت هشت هفته یک رژیم غذایی کم کالری را دنبال کردند تا ۸ درصد وزن بدن خود را از دست بدهند.

پس از کاهش وزن، به شرکت کنندگان گفته شد تا رژیم غذایی خود را برای دو سال حفظ کرده و یک رژیم غذایی با میزان پروتئین متوسط یا زیاد به طور میانگین از ۰٫۸ تا ۱ گرم پروتئین به ازای هر ۲٫۲ پوند (یک کیلوگرم) از وزن بدن را مصرف کنند.

به عنوان مثال، فردی که ۱۸۰ پوند (۸۲ کیلوگرم) وزن داشت و در گروه مصرف متوسط پروتئین قرار داشت، تقریبا ۶۵ گرم پروتئین در روز مصرف می کرد، در شرایطی که فردی با شرایط مشابه در گروه پروتئین زیاد تقریبا ۸۲ گرم پروتئین مصرف می کرد.

نتایج قابل توجه بودند.

پس از دو سال حفظ کاهش وزن و افزایش پروتئین مصرفی، کاهش محتوای چربی کبد در هر دو گروه شرکت کنندگان مشاهده شد.

همچنین، بیش از نیمی از شرکت کنندگان مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی دیگر به این بیماری مبتلا نبودند.

به گفته پژوهشگران، این نتایج پیامدهای بالینی و فواید بالقوه افزایش مصرف پروتئین پس از کاهش وزن برای افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی که در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند را نشان می دهد.

این به معنای آن است که دو اقدام مهم برای غلبه بر کبد چرب و پیشگیری از مشکلات قند خون شامل کاهش وزن و افزایش پروتئین مصرفی می شوند. یک رژیم غذایی سبک پالئو ممکن است چیزی باشد که می توانید مد نظر قرار دهید زیرا شامل پروتئین زیاد و قند و کربوهیدارت کم می شود.

همچنین، این اقدام ها برای پشتیبانی از سلامت کبد اهمیت دارند. چهار مکمل که سال ها فواید آنها برای کبد مورد مطالعه قرار گرفته شامل موارد زیر می شوند:

اِن-استیل سیستئین (NAC)

اِن-استیل سیستئین یک اسید آمینه شناخته شده است که توانایی خود در پشتیبانی از سمزدایی خفیف کبد برای خلاص شدن از دود تنباکو و دیگر انواع سرشار از مونوکسید کربن، الکل و آلاینده های هوا که روزانه در معرض آنها قرار می گیریم را نشان داده است.

خار مریم

گیاه خار مریم دارای گل هایی بنفش رنگ است و یک تقویت کننده کبد مشهور از گذشته های دور تاکنون محسوب می شود. خار مریم نشان داده است که به پیشگیری از انباشت فلزات سنگین، رسوبات دارویی، آلاینده های محیطی و الکل در کبد و آسیب دیدن این اندام کمک می کند.

زردچوبه

زردچوبه یک گیاه دارویی است که سابقه استفاده از آن به هزاران سال قبل باز می گردد. زردچوبه نه تنها از خواص ضد التهاب قوی سود می برد، بلکه به محافظت از کبد در برابر آسیب استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد این اندام نیز کمک می کند.

اسید آلفا لیپوئیک (ALA)

اسید آلفا لیپوئیک یک آنتی اکسیدان قوی است که به پیشگیری از انباشت چربی در کبد کمک می کند، که این ویژگی برای پیشگیری از بیماری کبد چرب حیاتی است.

بیماری کبد چرب غیر الکلی یک شرایط جدی است که هر ساله افراد بسیاری را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. شما می توانید با برخی اقدام های ساده مانند کاهش وزن، افزایش پروتئین مصرفی و پشتیبانی از کبد برای پرهیز از بروز عوارض خطرناک از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + 3 =