کد خبر : 132481
تاریخ انتشار : چهارشنبه 2 ژانویه 2019 - 21:20
-

بی‌.دی‌.اس؛ موفقیت‌های متوالی و تلاش‌های ناکام تل‌آویو برای توقف آن

بی‌.دی‌.اس؛ موفقیت‌های متوالی و تلاش‌های ناکام تل‌آویو برای توقف آن

به گزارش قائم آنلاین، جنبش تحریم رژیم صهیونیستی (بی‌.دی‌.اس « BDS») سرواژه‌های «Boycott،  Divestment،  Sanctions» به معنای «بایکوت (انزوا)، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم» است، از سال ۲۰۰۵ به دست ۱۷۱ سازمان غیردولتی فلسطینی ایجاد شد تا با ایجاد فشارهای اقتصادی بر رژیم صهیونیستی، آن را مجبور به پایان اشغال فلسطین و شناسایی حق بازگشت آوارگان

به گزارش قائم آنلاین، جنبش تحریم رژیم صهیونیستی (بی‌.دی‌.اس « BDS») سرواژه‌های «Boycott،  Divestment،  Sanctions» به معنای «بایکوت (انزوا)، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم» است، از سال ۲۰۰۵ به دست ۱۷۱ سازمان غیردولتی فلسطینی ایجاد شد تا با ایجاد فشارهای اقتصادی بر رژیم صهیونیستی، آن را مجبور به پایان اشغال فلسطین و شناسایی حق بازگشت آوارگان کند.

رژیم صهیونیستی در راستای ادامه مقابله خود با این جنبش، هفته گذشته سه میلیون شِکِل (واحد پول این رژیم) را برای تشکیل شبکه وکلای بین‌المللی و حمایت از سازمان‌های قانونی اختصاص داد تا شاید بتواند از تأثیران آن بکاهد.

وبگاه «قدس‌نت» در گزارشی به همین موضوع پرداخت؛ «عمر البرغوثی» از موسسان بی‌.دی‌.اس اعلام کرد این اقدام رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد این رژیم ترسیده و به شیوه‌های مختلف قضائی، اطلاعاتی، تبلیغاتی و سیاسی تلاش می‌کند جلوی پیشرفت جنبش تحریم را بگیرد.

البرغوثی ادامه داد این تلاش از جمله تلاش‌های ناامیدانه دیگری است رژیم صهیونیستی با شراکت لابی صهیونیستی در آمریکا و اروپا انجام داده تا جلوی رشد جنبش تحریم را بگیرد زیرا تأثیر آن روز به روز در حال بیشتر شدن است.

در همین زمینه، نشریه «فوروارد» مهرماه سال جاری (۱۳۹۷) اعلام کرد یک شرکت اطلاعاتی امنیتی متعلق به رژیم صهیونیستی که پیشنهاد تاثیر بر رسانه‌های اجتماعی به نفع مبارزات انتخاباتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا را داده بود، طرحی نیز برای مقابله با جنبش تحریم‌های ضد اسرائیلی داشته است.

در گزارش مذکور آمده بود؛ شرکت خصوصی اطلاعاتی «سای-گروپ» اواخر سال ۲۰۱۵ به یک گروه از یهودیان پیشنهاد داده بود که مخفیانه جنبش تحریم‌های ضد اسرائیلی  را به زیر بکشد. سای-گروپ گفته بود که قصد دارد به افراد و سازمان‌های مشخصی که با جنبش بی.دی.اس ارتباط داشتند، آسیب بزند یا باعث بازجویی و تحقیقات مقامات دولتی از آنها شود.

تل‌آویو، جنبش تحریم را خطری راهبردی می‌داند

در ادامه این گزارش آمده، در سال ۲۰۱۵ که دولت راستگرایان افراطی در فلسطین اشغالی تشکیل شد این دولت، جنبش تحریم را خطری راهبردی از نوع درجه اول برای خود برشمرد. «گلعاد آران» وزیر امور راهبردی در همین زمینه گفت: اسرایئل اکنون از مرحله دفاعی وارد مرحله هجومی برای مقابله با جنبش تحریم می‌شود.

البرغوثی در این زمینه گفت دولت رژیم صهیونیستی گمان می‌کند اقداماتش علیه جنبش تحریم موفق بوده تا اینگونه بودجه‌های تصویب شده در این زمینه را توجیه کند اما آنچه در واقعیت رخ داده کاملا برعکس است، جنبش تحریم روز به روز در حال پیشرفت است؛ به عنوان مثال هزاران هنرمند حاضر نشده‌اند در تل‌آویو اجرا داشته باشند و بسیاری از شرکت‌های بزرگ، به کار در فلسطین اشغالی پایان داده‌اند . شکست دولت رژیم صهیونیستی در کند کردن جنبش تحریم، این رژیم را به سمت جنگ روانی ناامیدانه‌ در کنار جنگ قانونی و اطلاعاتی‌اش سوق داده است.

وی ادامه داد رژیم صهیونیستی به شکلی ناامیدانه و خطرناک وارد گود قانونی برای مقابله با جنبش تحریم شد اما نتایجی عکس داشت، این اقدامات رژیم صهیونیستی باعث شد بخش بیشتری از مردم با این جنبش آشنا شوند و سازمان‌های بین‌المللی، مردمی و شوراهای محلی و احزاب سیاسی آن را به رسمیت بشناسند.

البرغوثی سپس تصریح کرد رژیم صهیونیستی به دلیل رفتن به سمت شیوه سرکوب و تحمیل قوانینی که آزادی بیان را سرکوب می‌کند در حال از دست دادن جریان لیبرال در غرب است؛ به عنوان مثال اتحادیه اروپا از حق «تحریم کردن تل‌آویو» به عنوان حقی محفوظ در زمینه آزادی بیان دفاع می کند؛ دولت‌های سوئد، ایرلند، هلند و پارلمان‌های اسپانیا و سوییس بعلاوه سازمان‌های حقوق بشری هم همین نظر را دارند.

جنبش تحریم چگونه با تصمیم اخیر‌ رژیم صهیونیستی مقابله می‌کند؟

عمر البرغوثی پیرامون چگونگی مقابله با تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی (اختصاص سه میلیون شکل) گفت راهبرد جنبش تحریم بر پایه هجوم بنا شده است به همین دلیل فعالیت‌های اقتصادی، فنی، دانشگاهی و ورزشی خود را افزایش می‌دهد تا نظام آپارتاید و استعمارگر اسرائیلی و شرکای همراه در جنایت‌های آن را منزوی‌تر کنند؛ البته همزمان تلاش می‌کند ابزارهایش برای دفاع قانونی از فعالان و شبکه‌های جهانی‌اش را افزایش دهد.

وی افزود این جنبش با شرکای خود در کشورهای مختلف تلاش می‌کند نقض قوانین این کشورها توسط تل‌آویو را برملا کند؛ تل‌آویو با جاسوسی از شهروندان کشورهای مختلف که از حامیان بی‌دی‌اس هستند آنها را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد. تشتت فکری طرف‌های صهیونیستی برای مقابله جنبش تحریم، مبلغ‌های هنگفت برای این جنگ و استفاده از دستگاه‌های اطلاعاتی بر درجه ناامیدی این رژیم دلالت دارد.

«حنا عیسی» کارشناس امور قانونی هم در این زمینه اعلام کرد مقابله با اقدامات صهیونیستی در افزایش فعالیت‌ها و تمرکز در سازمان‌های آموزشی کشورهای مختلف برای تحریم آن نهفته است. باید از دانشگاه‌ها بویژه دانشگاه‌های آمریکایی برای پیوستن به این جنبش دعوت کرد تا دانشگاه‌های اسرائیلی را تحریم کنند و خود دانشگاه‌ها این کار را انجام دهند.

وی افزود اخیرا در برخی از ایالت‌های آمریکا بندی شبیه به بندهای قانونی شکل گرفته که شهروندان را ناچار به عدم تحریم رژیم صهیونیستی می‌کند، مثلا از معلم‌ها می‌خواهند بندی در زمینه عدم تحریم اسرائیل را امضا کنند.

عیسی ادامه داد باید موسسات آموزشی را تشویق کرد که امکانات خود را در راستای منافع مسأله فلسطینی به کار گیرند و تعرض‌های اسرائیلی علیه این ملت بی‌دفاع را برملا کنند.

بیرون کشیدن سرمایه‌های خارجی از شهرک‌های صهیونیستی

«نصر عطیانی» کارشناس امور اقتصادی اعلام کرد بیرون کشیدن سرمایه‌های خارجی از شهرک‌های صهیونیستی برای اقتصاد رژیم صهیونیستی شش تا هفت میلیارد دلار به صورت سالانه هزینه دارد. این رقم افزایش هم خواهد داشت زیرا دولت رژیم صهیونیستی ملزم است خسارت‌های وارد شده در این زمینه را نیز پرداخت کند تا اصل موجودیت شهرک‌ها حفظ شود. بیرون کشیده شدن سرمایه‌گذاری‌های خارجی از شهرک‌ها فرصتی برای اقتصاد فلسطین است تا وجود و قابلیت خود را اثبات و صادراتش به بازارهای خارجی را افزایش دهد.

نمونه‌هایی از موفقیت جنبش تحریم

در فروردین‌ماه امسال «ناتالی پورتمن» بازیگر سرشناس هالیوود که قرار بود برای دریافت جایزه‌ای افتخاری به فلسطین اشغالی برود، اعلام کرد این رژیم را تحریم می‌کند و راهی فلسطین اشغالی نمی‌شود.

در مردادماه شرکت آدیداس از اسپانسری رژیم صهیونیستی انصراف داد؛ جنبش تحریم در آن زمان اعلام کرد فشارها و اعترضات گسترده فلسطینی ها به شرکت ورزشی آدیداس به خاطر اسپانسری فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی جواب داد و این شرکت مشهور آلمانی از اسپانسری این فدراسیون انصراف داد.

در خردادماه امسال بازی دوستانه میان آرژانتین و رژیم صهیونیستی در پی اعتراض‌های گسترده لغو شد.

حجم موفقیت‌های جنبش تحریم آنقدر بود که صدای «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل (که اکنون استعفا داده) را هم درآورد. وی مردادماه  طی سخنرانی در مجمع «مسیحیان متحد برای اسرائیل» خواستار مقابله با جنبش تحریم‌های ضد رژیم صهیونیستی (BDS) شد.

هیلی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به «دوست» و متحد نیاز دارد، گفت: «در دنیایی زندگی می‌کنیم که رویکرد ضدیت با یهودیت رو به افزایش است…برخی کشورها علنا خواستار نابودی اسرائیل هستند

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − دو =