کد خبر : 134580
تاریخ انتشار : شنبه 12 ژانویه 2019 - 23:05
-

قحط التماشاگر ، مشکل بزرگ جام ملت های آسیا ؛ وقتی دلار های نفتی کار ساز نشد

قحط التماشاگر ، مشکل بزرگ جام ملت های آسیا ؛ وقتی دلار های نفتی کار ساز نشد

به گزارش قائم آنلاین، خاندان‌های متمول اماراتی از هیچ هزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری و فراهم کردن بهترین امکانات مضایقه نداشتند ولی به‌رغم همه این دلارهای نفتی، بازهم در جذب تماشاگر و علاقه‌مند کردن مردم ناکام ماندند در حالی که نیمه نخست اولین ماه آخرین فصل سال ۱۳۹۷ را پشت سر گذاشته‌ایم که هفدهمین دوره رقابت‌های جام

به گزارش قائم آنلاین، خاندان‌های متمول اماراتی از هیچ هزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری و فراهم کردن بهترین امکانات مضایقه نداشتند ولی به‌رغم همه این دلارهای نفتی، بازهم در جذب تماشاگر و علاقه‌مند کردن مردم ناکام ماندند

در حالی که نیمه نخست اولین ماه آخرین فصل سال ۱۳۹۷ را پشت سر گذاشته‌ایم که هفدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا به میزبانی کشور امارات افتتاح شد و این تیم در نخستین دیدار به مصاف بحرین رفت. حالا چند روز سپری شده و پرونده دور اول مرحله گروهی بسته شده و نتایج عجیبی هم رقم خورده است.

کچلی در ۸ ورزشگاه

همانقدر که نمایش دور از انتظار و ناامیدکننده برخی از تیم‌های بزرگ باعث تعجب شد و پیشرفت تیم‌های نه‌چندان باسابقه چشم‌ها را به خود خیره کرد؛ استقبال ضعیف صورت گرفته توسط هواداران و صندلی‌های خالی استادیوم‌ها به‌شدت توی ذوق می‌زند. اتفاقی که انتظار رخ دادنش را داشتیم اما نه در این حد که در بازی افتتاحیه جام ملت‌های آسیا ، یک وزشگاه ۵۰ هزار نفری نتواند پر شود یا ورزشگاه‌های نقلی و کوچک هم بیش از دوسوم خود را خالی ببینند و بعضی مسابقات در حضور قریب به ۱۰۰۰ نفر برگزار شود. اما این اتفاق تا به اینجا رخ داده است. مهم‌ترین فستیوال فوتبالی قاره‌کهن با یک فاجعه روی سکوها مواجه شده و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ۵ستاره، تبلیغات همه‌جانبه و بلیت‌های تقریبا ارزانقیمت هم نتوانسته کاری کند تا جمعیت بیشتری به سمت ورزشگاه‌ها سرازیر شوند. کم‌جمعیت بودن کشور امارات، به سطح و درجه حساسیت بالا نرسیدن مسابقات، کیفیت پایین برخی از رقابت‌ها و عدم وجود ستاره‌های بزرگ می‌تواند دلایل اقناع کننده‌ای برای عدم استقبال فوق‌العاده از جام ملت‌ها باشد اما بازهم این حجم از کچلی روی سکوهای ۸ ورزشگاه میزبان توجیه نشدنی است.

امارات در رویای ۲ رقمی شدن

تا به اینجا و بعد از انجام ۱۲ بازی از این دوره از رقابت‌ها، میانگین حضور تماشاگران کمتر از هشت هزار نفر بوده که در تاریخ ۶۳ ساله بی‌نظیر است. اولین دوره سال ۱۹۵۶ در هنگ‌کنگ با حضور چهار تیم به انجام رسید اما میانگین تماشاگران ۲۲ هزار نفر بود. حتی ۲۳ سال پیش که مسابقات برای اولین بار در امارات میزبانی شد هم میانگین حاضران در ورزشگاه‌ها با این دوره غیرقابل قیاس بود و تقریبا دو برابر به ثبت رسید.

چینِ رکورددار

حال باهم نگاهی به میانگین تماشاگران مسابقات جام ملت‌ها در قرن جدید می‌اندازیم. در سال ۲۰۰۰ و در لبنان میانگین ۱۰ هزار نفر به ثبت رسید. چهار سال بعد چینی‌ها رکورد ۲۹هزار نفر را برجای گذاشتند. در سال ۲۰۰۷ و در حالی که برای اولین بار چهار کشور میزبان مسابقات بودند میانگین ۲۲هزار نفر ثبت شد. حتی قطر هم توانست میانگین ۱۲هزار نفر را بر جای بگذارد و دوره قبل با میزبانی استرالیا متوسط ۲۲هزار نفر به بار نشست اما حالا تا دورقمی شدن فاصله زیادی باقی است.

ایران در رده سوم پرتماشاگرها

دیدار افتتاحیه جام تا به اینجا و احتمالا تا فرا رسیدن فینال، با حضور ۳۳هزار نفر رکورد بیشترین حضور را در ورزشگاه بن‌زاید اسپورت سیتی به ثبت رسانده است. بعد از این مسابقه جدال سوریه و فلسطین با حضور ۸۴۷۱ نفر دومین بازی پرجمعیت جام نام گرفته و پس از آن مسابقه ایران و یمن با حضور ۵۳۰۱ نفر در ورزشگاه ۴۳هزار نفری محمد بن‌زاید عنوان سومین بازی برتر جام از لحاظ تعداد تماشاگر را به خود اختصاص داده است.

وقتی رئال روی سکوها معجزه می‌کند

اماراتی‌ها در آخرین روزهای سال ۲۰۱۸ میزبان مسابقات جام باشگاه‌های جهان هم بودند. رقابت‌هایی که با حضور هفت تیم برگزار شد و نهایتا رئال مادرید موفق شد برای چهارمین بار جام قهرمانی را بالای سر ببرد. ۱۵۲هزار و ۶۷۵ نفر، هشت بازی انجام شده را از نزدیک تماشا کردند و میانگین ۱۹هزار نفر را بر جای گذاشتند تا مشخص شود ستاره‌های بزرگ فوتبال اروپا و جهان می‌توانند تا حدی اماراتی‌ها را از خانه بیرون بکشانند. بازی افتتاحیه بین العین و ولینگتون نیوزیلند تنها ۱۵هزار نفر را به ورزشگاه هزاع بن‌زاید کشاند اما به محض ورود رئال مادرید داستان فرق کرد. جدال رئال و کاشیما در نیمه‌نهایی ۳۰هزار تماشاگر داشت و رکورد زد و این رکورد در مسابقه فینال و در جدال العین و رئال، ۱۰هزار نفر افزایش داشت و به ۴۰ هزار نفر رسید. بی‌شک اگر رئال در این رقابت‌ها حضور نداشت میانگین حاضران در استادیوم به طرز قابل توجهی کم می‌شد؛ یعنی به‌طور دقیق از میانگین ۱۹هزار نفر به ۱۳هزار نفر کاهش پیدا می‌کرد.

شکست عجیب آسیا

جام ملت‌های آسیا در مقایسه با جام ملت‌ها در قاره‌های دیگر هم از لحاظ تماشاگر در وضعیت اضطراری قرار دارد. مسابقات یورو ۲۰۱۶ با میانگین ۴۷هزار نفر به کار خود پایان داد. در مسابقات کوپا آمریکا که در سال ۲۰۱۶ در آمریکا برگزار شد متوسط ۴۶هزار نفر به ثبت رسید و مسابقات جام‌ملت‌های آفریقا در سال ۲۰۱۷ که به میزبانی گابون به انجام رسید معدل ۱۹هزار تماشاگر را بر جای گذاشت تا مشخص شود آسیا فارغ از بحث کیفیت و نحوه برگزاری، در تعداد تماشاگر هم نسبت به همتایان خود عقب است.

دلارهای نفتی کم آورد

اماراتی‌ها برای گرفتن میزبانی مسابقات جام ملت‌ها رایزنی و لابی‌های زیادی انجام دادند و سرانجام تصاحبش کردند تا با ارائه یک میزبانی فوق‌العاده درخور، به آرزوی دیرینه‌شان یعنی میزبانی جام‌جهانی برسند و تاییدیه فیفا را کسب کنند. خاندان‌های متمول اماراتی از هیچ هزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری و فراهم کردن بهترین امکانات مضایقه نداشتند ولی به‌رغم همه این دلارهای نفتی، بازهم در جذب تماشاگر و علاقه‌مند کردن مردم ناکام ماندند. همین تعداد تماشاگران حاضر در ورزشگاه‌ها هم توسط علاقه‌مندان تیم‌هایی که درگیر مسابقه مربوطه بودند اشغال شد.نهایتا باید امیدوار ماند تا در ادامه رقابت‌ها و رسیدن بازی‌های حساس‌تر و مراحل حذفی چه مقدار به استقبال‌کنندگان اضافه می‌شود و البته با بازی ضعیف امارات این نگرانی به وجود آمده که حذف زودهنگام میزبان، استقبال ضعیف کنونی را با یک افت بیشتر مواجه کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

6 + 14 =