منطقه گردشگری برای ساخت پارکینگ تخریب می شود؟
به گزارش قائم آنلاین، رضا آریایی در جلسه ساماندهی سفره خانه های ونایی و نظام آباد اظهار کرد: در حال حاضر روستای ونایی یک منطقه گردشگری ملی و هدف گردشگری است که باید هرچه سریع تر سفره خانههای آن سازماندهی شوند. وی تصریح کرد: در سال های گذشته، طبیعت روستای ونایی ایران مردم را به
به گزارش قائم آنلاین، رضا آریایی در جلسه ساماندهی سفره خانه های ونایی و نظام آباد اظهار کرد: در حال حاضر روستای ونایی یک منطقه گردشگری ملی و هدف گردشگری است که باید هرچه سریع تر سفره خانههای آن سازماندهی شوند.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته، طبیعت روستای ونایی ایران مردم را به آنجا میکشاند ولی امروزه علاوه بر طبیعت روستای ونایی، استقبال مردم از غذاهای آماده سفره خانههای سنتی روستای ونایی گسترش یافته است. ۲۷ سفره خانه سنتی در روستای ونایی ایجاد شده که باعث ایجاد مشکلاتی در منطقه گردشگری ونایی شده، بنابراین دستگاه های اجرایی شهرستان باید هرچه سریع تر نسبت به سازماندهی سفره خانه های سنتی در منطقه گردشگری ونایی اقدام کنند.
وی بیان کرد: در این منطقه کسانیکه سفره خانهها را ایجاد کرده اند، عمدتا جوانان هستند و اکثر این سفره خانه ها به صورت خانوادگی مدیریت میشوند. این سفره خانهها باید طوری سازماندهی شوند که از مهاجرت جوانان به شهرهای کلان جلوگیری شود. نمیتوانیم اجازه دهیم بیقانونی در آنجا گسترده و وضعیت موجود باید از این آشفتگی خارج شود.
وی درباره تخریب منطقه گردشگری ونایی تصریح کرد: در سنوات گذشته برای پارک خودرو و نشستن مردم به سختی مکانی پیدا میشد اما در حال حاضر محوطه های بزرگ برای این امر اختصاص یافته که نشان دهنده تخریب جدی طبیعت و قطع درختان است.
فرماندار ویژه بروجرد اضافه کرد: در راستای ساماندهی این منطقه و جلوگیری از تخریب منطقه گردشگری ونایی تعاونی باید تشکیل شود چون می خواهیم از آن ها حمایت کنیم.
ابراهیم رستمی، نماینده سفره خانههای سنتی ونایی نیز در بخش تخریب منطقه گردشگری ونایی گفت: در فضلهای تابستان و بهار بیش از ۲۰ هزار تردد خودرو و گردشگر در منطقه ونایی بروجرد ثبت شده است. مسئولان باید تلاش خود را کنند تا این سفره خانه ها ساماندهی شوند و خدمات مطلوب به گردشگران ارائه شود.
نماینده سفره خانههای سنتی ونایی خاطرنشان کرد: اغلب کسانیکه اقدام به ایجاد سفرهخانه کرده، بومی همان منطقه هستند.
ونایی از توابع بخش اشترینان شهرستان بروجرد بوده که مانند بهشت گمشده ای در تنگه ای در ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهر بروجرد و در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته است.
منطقه ونایی در شمال غربی بروجرد و به عنوان یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین مناطق روستایی بروجرد، از کوه، قله مرتفع و شگفت انگیز برخوردار است.
منطقه سرسبز و بکر روستای ونایی از جمله مناطق پر جاذبه بروجرد به شمار می رود که اغلب گردشگران و به ویژه دوستداران کوهپیمایی و کوهنوردی اوقات خوشی را در آن سپری می کنند. این روستای زیبا در دل کوهستانی خوش آب و هوا در غرب بروجرد واقع شده و سرمنشا آب زلال و سرد برخی رودخانه های جاری، منطقه کوه های برفگیر پیرامون این روستای ییلاقی است.
سرچشمههای دو روزنه و سراب سفید از چشمه سارهای پرآب آن است. این روستا از روستاهای هدف گردشگری و منطقه آن نیز اولین منطقه نمونه گردشگری شهرستان بروجرد بوده که وجود این چشمه سارها طراوت ویژه ای را با صدای دلنشین جویبارها در کنار عطر سبزه های بهاری و خنکی نسیم دشت را به تصویر کشیده است.
ونایی از پرجمعیتترین روستاهای شهرستان بروجرد محسوب می شود و دارای جمعیت بیش از ۵۰۰۰ نفر است. وجود چشمه سارهای جوشان همچون آب سفید، دو روزنه و طوطیا در این منطقه علاوه بر رونق کشاورزی، این روستا را به قطب گردشگری در استان لرستان تبدیل کرده است.
جاندارانی همچون گراز، گرگ، روباه، خرگوش، موش صحرایی، کفتار، خدنگ و پرندگانی مانند حواصیل، کبک، خروس کولی و چنگر از جمله جانوران منطقه کوهستانی ونایی هستند. لوبیا سبز و خیار کشاورزان این روستا، زبانزد است. تولید خیار مرغوب در این منطقه باعث شده که ده ها کارگاه تولید خیار شور بویژه در فصل برداشت خیار، همواره در تکاپو و تولید خیار شور معروف ونایی باشند.
فرآورده های دامی این منطقه نیز به دلیل کیفیت آب و هوا از مطلوبیت بالاتری در مقایسه با دیگر مناطق برخوردار بوده و اغلب اهالی این روستا اقدام به تهیه دوغ و کره به صورت محلی می کنند.
عمده خانواده های بروجردی به همراه مسافران و میهمانان خود از ساعات اولیه صبح راهی این منطقه شده تا با نشستن در کنار رودخانه و چشمه های پر آب روزی خوش را در خلوت طبیعت سپری کنند. به دلیل همین خوش آب و هوا بودن منطقه ونایی عده ای از جوانان جویای کار دست به کارآفرینی زده و فضاهای را برای کسب و کار خود ایجاد کرده اند. برای ماندگار شدن این فضاها باید مجوز داشت که متاسفانه به دلایل مختلف، افراد نتوانسته برای این فضاهای کسب و کار خود مجوز دریافت کنند.
پیش از این و در سال ۹۵ علیرضا کاکاوند، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفته بود که متاسفانه اغلب آلاچیق های ایجاد شده در ونایی بروجرد یا در حریم و یا در بستر رودخانه ها هستند و تاکید کرده بود که با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات معیشتی و ایجاد اشتغال، نباید این واحدها را جمع کرد، بلکه باید سازماندهی شوند.
کاکاوند خاطرنشان کرد: برخی از این آلاچیق ها از خط انتقال آب، برداشت غیرقانونی دارند که باید با خرید انشعاب، از سیار خدمات این شرکت مانند کلرزنی نیز بهره مند شوند، زیرا اغلب این مراکز از خطی آب دریافت کرده اند که کلرزنی نشده و غیربهداشتی است.
همچنین نادر مختاری، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای لرستان نیز گفته است که براساس قانون اصولا نباید در حریم رودخانه ها دیوار و حصارکشی انجام شود، ولی در منطقه ونایی بروجرد اغلب منافع و مشترکات عمومی را به حریم خصوص تبدیل کرده اند. رودخانه ها حریم مشخص دارند که آلاچیق های حریم رودخانه باید جابجا شوند و آلاچیق هایی که در بستر رودخانه احداث شده نیز باید تخریب شوند.
صیدعلی کورانی فر سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد نیز تصریح کرده که هدف تعطیلی سفره خانه های این منطقه و تاسیسات گردشگری ایجاد شده نیست، بلکه هدف ساماندهی این واحدها به منظور نظارت بیشتر و جلب رضایت گردشگران و توسعه صنعت گردشگری است.
حجت الله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد در این رابطه گفته که تمامی مطالعات لازم برای منطقه ونایی به عنوان منطقه نمونه گردشگری انجام شد، ولی تاکنون هیچ سرمایه گذاری خارج از شهرستان برای سرمایه گذاری کلان در این منطقه مراجعه نکرده است. اهالی روستا با دیدگاه خودشان فضاهایی را برای کسب و کار و رونق گردشگری ایجاد کرده و همه آن ها با حفظ منابع طبیعی و بدون قطع درختان اقدام به ایجاد برخی تاسیسات کرده اند.
محسن یعقوبی فر بخشدار اشترینان نیز در این باره گفته که منطقه ونایی بروجرد به عنوان یکی از مصوبات کارگروه هیات دولت در سال ۸۴ به عنوان منطقه گردشگری معرفی شد. طرح مطالعاتی این منطقه توسط میراث فرهنگی انجام شده، ولی تاکنون برنامه ای در راستای گردشگری در آن انجام نشده و مردم محلی خودشان در این زمینه اقدام کرده اند و نتیجه آن وجود ۲۸ سفره خانه بدون مجوز است.
سرهنگ علیرضا دلیری فرمانده انتظامی بروجرد نیز گفته که پاسگاه انتظامی در منطقه گردشگری ونایی حضور مستمر دارد، ولی به دلیل آلودگی اخلاقی در منطقه، تاکنون دو بار به طور دوره ای همه سفره خانه های موجود در ونایی را پلمب کرده ایم. اغلب این آلاچیق ها و سفره ها، خانه فضای مناسب برای پارک خودروها را ندارند و مسافران و گردشگران خودروهای خود را در کنار جاده پارک می کنند که همیشه ترافیک و تصادفاتی در این منطقه گزارش می شود.
دلیری اظهار کرد: اگر قرار است طرح توسعه منطقه گردشگری ونایی در دستور کار باشد، افرادی متعهد و با تقوا برای خدمات رسانی به مردم باید انتخاب شوند و مشکل امنیتی برای گردشگران ایجاد نکنند.
برچسب ها :فرماندار، گردشگری،بروجرد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0