۲۲ میلیارد دلار یارانه انرژی در جیب ثروتمندان
به گزارش قائم آنلاین، محسن دلاویز در نشست خبری خود با تاکید بر اینکه مصرف انرژی در ایران با استانداردهای دنیا فاصله دارد، اظهار کرد: طبق آخرین گزارش، در ایران بیش از ٤٥ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود؛ این درحالی است که چین با ۱/۵ میلیارد جمعیت، ٣٧ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکند.
به گزارش قائم آنلاین، محسن دلاویز در نشست خبری خود با تاکید بر اینکه مصرف انرژی در ایران با استانداردهای دنیا فاصله دارد، اظهار کرد: طبق آخرین گزارش، در ایران بیش از ٤٥ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود؛ این درحالی است که چین با ۱/۵ میلیارد جمعیت، ٣٧ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه ٥٠ درصد یارانه انرژی به سه دهک ثروتمند جامعه اختصاص مییابد، افزود: این درحالی است که کمتر از سه درصد هزینه این دهکها، به سوخت مربوط است.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت اضافه کرد: ١٥ درصد یارانهای که در دنیا و در حوزه انرژی پرداخت میشود متعلق به ایران است. یعنی ١٠ درصد درآمد ناخالص داخلی را به یارانه اختصاص میدهیم!
دلاویز با اشاره به یارانهای که دولت به بنزین اختصاص میدهد، بیان کرد: دولت به بهانه دهکهای پایین جامعه، به بنزین یارانه میدهد، در حالی که بسیاری از این افراد خودرو ندارند. توزیع یارانه در ایران، موفق نبوده و ما را با چالشهای زیادی مواجه کرده است.
وی با تاکید بر اینکه دولت و مجلس برنامهای برای تغییر نرخ بنزین ندارند، ادامه داد: در حال حاضر هرچه بنزین تولید میشود، مصرف میشود و بین تولید و مصرف یک مسابقه ایجاد شده است. ازسوی دیگر، بحث قاچاق مطرح است، اما زمانی که در مرز، تفاوت نرخ شدید وجود دارد، چرا نباید قاچاق صورت بگیرد؟
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت درباره آخرین آمارهای مصرف انرژی در ایران که بر اساس ترازنامه سال ١٣٩٥ انرژی کشور است، گفت: سالانه در حوزه خانگی، معادل ٣٩٦ میلیون بشکه نفت خام، در حوزه صنعت معادل ٣٣١ میلیون بشکه نفت خام و در بخش حملونقل، معادل ٣١٩ میلیون بشکه نفت خام انرژی مصرف میشود.
دلاویز با بیان اینکه ۴۰ درصد انرژی از ابتدا تا زمانیکه به دست مصرفکننده نهایی برسد هدر میرود، اظهار داشت: معادل ۴۴۵ میلیون نفت خام، تلفات انرژی در کشور داریم.
وی با انتقاد از هدررفت انرژی در ایران اضافه کرد: بخاریهای سنتی روزانه ۱۱/۵ مترمکعب گاز مصرف میکنند. تعداد این بخاریها، ۲۰ میلیون است و اگر تعداد آنها را در ۱۱۰ روز زمستان ضرب کنیم، مصرف انرژی آنها معادل سه فاز پارس جنوبی است!
به گفته مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، میتوانیم با سرمایه سه میلیارد دلار، ۱۴ میلیون بخاری را نوسازی کنیم و به اندازه یک فاز شش میلیارد دلاری پارس جنوبی، ذخیره انرژی داشته باشیم!
دلاویز تعداد بخاریهای فرسوده مدارس را در سراسر کشور ۱۵۰ هزار بخاری اعلام کرد و گفت: بحث نوسازی بخاری مدارس بسیار مهم است و ما آمادگی داریم که ۱۰۰ درصد مشکل بخاریهای فرسوده مدارس را در دو سال حل کنیم، سرمایه گذاری پای کار است و میتوانیم از همین امسال شروع کنیم.
وی افزود: بسترهای کار نوسازی بخاریهای مدارس کاملا آماده شده و باید سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور پایکار بیاید و از این بستر استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به حوادث تأسفبار آتشسوزی ناشی از بخاریهای فرسوده در مدارس ادامه داد: وقتی یکبار اتفاقی بیفتد، این اتفاق یک حادثه است اما وقتی تکرار شود، دیگر حادثه نیست و ما آن را انتخاب کردهایم.
برچسب ها :مدیرعامل ،دلار، یارانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0