کد خبر : 137117
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 24 ژانویه 2019 - 9:30
-

کوچه ای در پایتخت و داستانی از امانت داری و برادری

کوچه ای در پایتخت و داستانی از امانت داری و برادری

به گزارش قائم آنلاین، کوچه لولاگر در خیابان نوفل لوشاتو واقع شده که ابتدا و انتهایش، در دارد و ساختمان های آن به طور کامل قرینه هستند کوچه ای که هنوز تخریبی در آن انجام نشده و هوای ساخت ساختمان های بلندمرتبه نیز در آن به سر مالکانش نزده است. سال ۱۳۱۷ خورشیدی محمدباقر لولاگر

به گزارش قائم آنلاین، کوچه لولاگر در خیابان نوفل لوشاتو واقع شده که ابتدا و انتهایش، در دارد و ساختمان های آن به طور کامل قرینه هستند کوچه ای که هنوز تخریبی در آن انجام نشده و هوای ساخت ساختمان های بلندمرتبه نیز در آن به سر مالکانش نزده است.

سال ۱۳۱۷ خورشیدی محمدباقر لولاگر که در تهران و سایر شهرها ساخت و ساز انجام می داد، با سرمایه برادرش اکبر زمین کوچه لولاگر را خرید و مشغول ساخت خانه هایی در آن شد.
لولاگر به رسم امانت داری مشابه هر چیز که برای خود ساخت، یکی هم به همان شکل در طرف دیگر کوچه برای برادرش که مقیم کشور آلمان بود، احداث کرد.
از این رو قرینه سازی در کوچه لولاگر شکل گرفت و هیچ کوچه یا خیابانی در پایتخت زیبایی کوچه لولاگر را ندارد.
ساختمان ها، حیاط ها، درختان درون آن ها و طراحی، همه و همه قرینه است و چیزی نیست که در سمت راست کوچه باشد اما در سمت چپ کوچه آن را نبینید.
این کوچه اکنون حدود ۸۰ سال دارد و ساختمان های آن نیز پیر اما باصفا و زیبا، استوار و محکم سر جایشان ایستاده اند؛ بخشی از ساختمان های کوچه با حفظ معماری و فضای قدیمی به کافه، پیتزا فروشی و یک هتل-بوتیک در حال مرمت تبدیل شده و قرار است با حمایت های مدیریت شهری، سبک و سیاق قدیمی و سنتی این کوچه به شکل قرینه حفظ شود.
زیبایی کوچه لولاگر در حالی است که از عمر آن سال ها می گذرد و نیازمند توجه برای استفاده بهینه از ساختمان های موجود است.
شهرداری البته می گوید که علاقمند است با ارائه کاربری مناسب و حمایت از طرح های فرهنگی و گردشگری در این کوچه، هم زمینه صیانت از این بافت تاریخی را فراهم کند و هم رونق سرمایه گذاری و گردشگری در آن اتفاق بیافتد.
زیبایی کوچه لولاگر هم اینک نیز محل پاتوق جوانان و حتی پیرانی است که برای خوردن فست فود در قدیمی ترین پیتزا فروشی تهران به این محل می روند و در صورت توجه بیشتر برای احداث مکان های دیگر، می تواند زمینه ساز حضور تعداد بیشتری از شهروندان و گردشگران باشد.

به گزارش ایرنا اعضای گروه تهرانگردی مدیریت شهری نیز در تازه ترین تهرانگردی احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، سری به کوچه لولاگر زدند و از ساختمان های موجود در این کوچه دیدن کردند.
مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در بازدید از کوچه لولاگر درباره هتل بوتیک واقع در این کوچه گفت: این هتل در خانه قدیمی متعلق به دوره پهلوی ایجاد می شود که دو سال قبل خریداری شده، حالا مرمت آن به اتمام رسیده و به نظر می رسد اواسط اسفند ماه امسال افتتاح شود.
وی بیان کرد: این هتل هشت اتاق دارد و با رستوران و کافه برای ۶۲ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
مسجد جامعی با بیان اینکه طرح هتل بوتیک ها از سوی سرمایه گذاران مورد استقبال قرار می گیرد بیان کرد: توجه به نمای بیرونی ساختمان ها در شهر احترام به شهروندان و شهر است و شهرداری منطقه نیز نقش تسهیل گری داشته است.
وی با بیان اینکه ما به همه چیز با سو نیت نگاه می کنیم، گفت: برای تنبیه تخریب کنندگان باغ و درخت مصوبه داریم اما برای تشویق آنان هیچ تلاشی نکرده ایم.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه معماری شهرها بر روی روح و روان شهروندان تاثیر دارد، گفت: باید کاری کنیم تا این هیجان های منفی از شهرمان دور شود و ایجاد فضاهای مناسب انرژی مثبتی در شهر ایجاد کند.

شهردار منطقه ۱۱ تهران هم درباره تغییر کاربری و سرنوشت کوچه لولاگر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از کارهایی که باید در بافت تاریخی که رویکرد اولیه خود را از دست داده انجام داد، تعریف کارکردی متناسب با نیاز برای این بافت هاست.
نصرالله آبادیان افزود: کوچه لولاگر در نزدیکی پهنه رودکی دارد و تعریف کاربری مناسب برای آن، موجب پشتیبانی و تقویت پهنه رودکی هم می شود.
پهنه رودکی بخشی از خیابان انقلاب محدوده چهار راه ولی عصر(عج)، چهارراه کالج و خیابان نوفل لوشاتو را در بر می گیرد که قرار است در آن با همکاری شهرداری های مناطق ۶، ۱۱و ۱۲ و نیز سازمان زیباسازی و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران راسته های کتاب، صنایع دستی، نمایش و هنرهای تجسمی ایجاد شود.
براساس اعلام مسئولان شهری قرار است این پهنه فرهنگی سال آینده به طور کامل به بهره برداری برسد.
شهردار منطقه ۱۱ تهران همچنین با بیان اینکه شهرداری در کنار علاقمندان حوزه میراث فرهنگی قرار دارد، گفت: ۲ پلاک در کوچه لولاگر به گالری و کافه تبدیل شده و بوتیک هتل اقامتی نیز در ساختمان دیگری در حال مرمت است که بزودی باکاربری مسکونی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
آبادیان اظهار امیدواری کرد که طی چند سال آینده این کوچه با ارائه کاربری های مختلط به ارزشمندترین کوچه از نظر تاریخی و ارزش مادی و معنوی تبدیل شود.
وی تاکید کرد: وجود بافت تاریخی و بهره برداری مناسب از آن موتور محرک منطقه ۱۱ خواهد بود و اگر توسعه را توسعه همه جانبه در نظر بگیریم، این نوع کاربری ها بهترین کاربری خواهد بود.
شهردار منطقه ۱۱ تهران عنوان کرد: به شورای اسلامی شهر نیز پیشنهاد می کنیم مانند بافت فرسوده برای بافت تاریخی نیز بسته های تشویقی ارائه شود تا سرمایه گذاران به پشتوانه آن سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: اگر متناسب با هر پارسل (قطعه) از بافت های تاریخی و هویت هر پلاک، بسته های تشویقی مناسب ارائه شود می تواند زمینه رشد سرمایه گذاری ها در این بخش ها را فراهم کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + 14 =