کد خبر : 140243
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 فوریه 2019 - 9:05
-

کشیدن سیگار و این همه دردسر

کشیدن سیگار و این همه دردسر

به گزارش قائم آنلاین، اکثر افراد مبتلا به سرطان معده در محدوده سنی میانسالی تا کهنسالی قرار دارند و آمارها نشان دهنده ابتلای بیشتر مردان نسبت به زنان می باشد. سرطان معده معمولا با رشد یک نوع باکتری به نام هلیکو باکتر پیلوری همراه می باشد. این باکتری در پوشش مخاطی معده قرار می گیرد.

به گزارش قائم آنلاین، اکثر افراد مبتلا به سرطان معده در محدوده سنی میانسالی تا کهنسالی قرار دارند و آمارها نشان دهنده ابتلای بیشتر مردان نسبت به زنان می باشد.

سرطان معده معمولا با رشد یک نوع باکتری به نام هلیکو باکتر پیلوری همراه می باشد. این باکتری در پوشش مخاطی معده قرار می گیرد. این باکتری پس از بلوغ به عفونت مزمن در معده تبدیل می شود و در بسیاری از موارد زخم معده را ایجاد می کند.

آیا سیگار باعث سرطان معده می شود؟

اولین علامت سرطان معده، سوزش سر دل می باشد که این سوزش در طول زمان بیشتر و شدیدتر می شود و فرد بسیار احساس ناراحتی می کند.

در افرادی که سیگار می کشند، پس از گذشت زمان نیکوتین موجود در سیگار سبب تضعیف دریچه بین مری و معده می شود.

در نتیجه اسید معده و محتویات آن به مری برمی گردد و فرد احساس سوزش و ناراحتی در ناحیه سر دل می کند.

پس از گذشت زمان، مری در اثر تماس با اسید معده دچار آسیب و زخم می شود.

از طرف دیگر نیکوتین می تواند بر عملکرد دریچه بین معده و روده باریک هم اثر کند. بنابراین نمک های صفراوی روده باریک به معده بر می گردند و سبب آسیب دیواره معده می شوند و مقاومت بافت معده را در برابر مواد سرطان زا کاهش می دهند.

لذا به افرادی که سیگار مصرف می کنند و تا حدی به ناراحتی های گوارشی و به خصوص زخم معده مبتلا هستند توصیه می شود که این مشکل را جدی بگیرند و سریعا نسبت به ترک سیگار اقدام کنند.

درغیر این صورت احتمال زیادی وجود دارد که در آینده ای نزدیک به سرطان معده مبتلا شوند. حتی در مواردی مشاهده شده است که افراد سیگاری مبتلا به زخم معده، دچار مرگ ناگهانی می شوند و اقدامات درمانی، تاثیر کمی را در بهبودی آنها داشته است.

چگونه می توان با وجود سرطان معده به زندگی خود ادامه داد؟

– تشخیص قطعی سرطان معده بسیار دشوار می باشد. با این حال اگر ابتلا به این نوع سرطان در فردی تشخیص داده شود، آن فرد باید روحیه خود را حفظ کند و اعتماد به نفس خود را از دست ندهد. از طرفی هم پزشک باید به بیمار امید دهد و راه حل های مناسبی را به او ارائه دهد تا روند بهبودی را طی کند.

– فرد مبتلا باید به دقت از خودش مراقبت کند و تمامی دستورات پزشک را انجام دهد.

– معمولا پزشک متخصص برای این دسته از افراد، رژیم غذایی خاصی را تجویز می کند.

– این افراد باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، ورزش را فراموش نکنند و تحرک بدنی داشته باشند.

– استراحت و خواب کافی هم باید مراعات شود.

– بیماران هنگام مراجعه به پزشک باید به تمام سوالات او با دقت جواب دهند تا اگر نکته مبهمی در ذهن پزشک باقی مانده است برطرف شود. این کار به پزشک در تشخیص بهتر بیماری و درمان سریع تر و بهتر آن کمک می کند.

– اگر پزشک راه های درمانی مانند اشعه درمانی را پشنهاد داد آن را انجام دهید، زیرا این شیوه درمانی سبب کاهش علایم سرطان معده می شود و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشد.

– اگر فردی هستید که تازه به این بیماری مبتلا شده اید، می توانید از پزشک خود بخواهید تا افراد دیگری را که مدت ها با این بیماری سروکار دارند، به شما معرفی کند تا به طور مستقیم با مشکلات آنها و راه حل های عملی که آنها تجربه کرده اند آشنا شوید. این کار علاوه بر آموزش راهکارهای عملی، می تواند سبب افزایش روحیه و اعتماد به نفس در شما شود و ترس ایجاد شده نسبت به این بیماری را از بین ببرد.

چند نکته برای کسانی که نمی خواهند به سرطان معده مبتلا شوند

– از مصرف  غذاهای دودی  و نمک اندود مثل ماهی دودی جدا خودداری کنید.

– از مصرف مداوم غذاهای شور و ترشیجات پرهیز کنید.

– وزن خود را در حالت متعادل نگه دارید. افراد چاق بیشتر دچار سرطان معده می شوند.

– از مصرف مداوم گوشت قرمز بپرهیزید. مصرف مداوم گوشت و فراوده های گوشتی در برنامه غذایی، ارتباط مستقیمی با ابتلا به سرطان معده دارد.

– از سبزیجات و میوه های تازه زیاد استفاده کنید. مثلا تحقیقات نشان داده است که مصرف کلم بروکلی ابتلا به به سرطان معده را کاهش می دهد.

– مصرف ویتامین ث بسیار ضروری است، زیرا باکتری هلیکوباکترپیلوری را از بین می برد و احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.

– ترک سیگار عامل مهمی در کاهش روند این بیماری است. باید اذعان کرد که سیگار احتمال ابتلا به این بیماری را تا چند برابر افزایش می دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 3 =