کاهش ۱۰ برابری ارزش پول ملی در ۱۰ سال اخیر
به گزارش قائم آنلاین، عباس شاکری با اشاره به تحولات بازار ارز گفت: هر کسی صاحب کالا و خدماتی بود هرطور خواست هزینهها را بالا برد مثلا کاغذ ۲۰ روز پیش ۲۷۰ تومان بود و هفته گذشته ۳۲۰ تومان شد در حالی که کاغذها ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی گرفتند و انبار شده و
به گزارش قائم آنلاین، عباس شاکری با اشاره به تحولات بازار ارز گفت: هر کسی صاحب کالا و خدماتی بود هرطور خواست هزینهها را بالا برد مثلا کاغذ ۲۰ روز پیش ۲۷۰ تومان بود و هفته گذشته ۳۲۰ تومان شد در حالی که کاغذها ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی گرفتند و انبار شده و باز هم وضعیت اینگونه است؛ جالب است که اسم آن را نیز بازار میگذارند. بازار مانند ماشین پیچیدهای است که باید آن را ایجاد کرد.
وی افزود: وقتی میگوییم قیمتها نباید پنج برابر شود، به ما میگویند قیمتها را سرکوب نکنید چون منافع زیاد دارد.
این اقتصاددان ادامه داد: دوستان اشتباه گرفتند و میگویند اگر [قیمتها] را رها کنید بازار درست میشود، آیا این تعریف از بازار است؟ آدام اسمیت هم چنین تعریفی ندارد. قیمتها به صورت طبیعی تعریف میشود و طرف عرضه و تقاضا روند تعادلی دارد. بازار مانند ماشین خودکار است.
شاکری با ارائه مثال قیمت خودرو، عنوان کرد: با اینکه قیمت پراید به ۴۰ میلیون رسیده باز هم پیشفروش میگذارند و یک ساعته به فروش میرسد، چون پرتفو (سود) دارد.
وی با بیان اینکه برای افزایش ارز بازارسازی با تنوع در محصول صادراتی نیاز است، یادآور شد: هر موقع میخواهند قیمت را دو تا سه برابر کنند به دست بازار میسپارند!
به گفته این استاد دانشگاه، ۱۴ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده و یک سوم ارز حاصل از صادرات غیرنفتی بازگشته است و همه مسئولان نیز میگویند بازار را به تعادل میرسانیم؛ از کدام بازار صحبت میکنند؟
شاکری با اشاره به اینکه در ۱۰ سال اخیر برحسب دلار ۱۰ برابر ارزش پول ما کاهش پیدا کرده که مربوط به نوسانات ارزی است، گفت: برنامه اصلاح ساختار باید نوسانات شدید بازارها را کاهش دهد و این بازارها به هم نزدیک شوند.
برچسب ها :دلار،دانشگاه ، بازار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0