کد خبر : 140738
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 12 فوریه 2019 - 12:40
-

چه بلایی سر برجام بیاید می‌فهمید که سرتان کلاه گذاشته‌اند؟!

چه بلایی سر برجام بیاید می‌فهمید که سرتان کلاه گذاشته‌اند؟!

به گزارش قائم آنلاین، وزیر خارجه در گفت‌وگو با روسیا الیوم و در پاسخ به این سؤال که آیا شما از توافق پشیمان هستید؟ گفت: خیر به هیچ وجه. وی در پاسخ به این سؤال که اگر زمان به عقب بازگردد، با آمریکا مذاکره می‌کنید؟ اظهار داشت: حتماً مذاکره می‌کردیم، با توجه به شرایط و

به گزارش قائم آنلاین، وزیر خارجه در گفت‌وگو با روسیا الیوم و در پاسخ به این سؤال که آیا شما از توافق پشیمان هستید؟ گفت: خیر به هیچ وجه.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر زمان به عقب بازگردد، با آمریکا مذاکره می‌کنید؟ اظهار داشت: حتماً مذاکره می‌کردیم، با توجه به شرایط و ضرورت‌های آن مرحله ما تلاش می‌کردیم که یک پروژه امنیتی که از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ما چیده می‌شد را با شکست مواجه کنیم. وارد مذاکرات شدیم و تمام اهداف خود را محقق کردیم، ۶ قطعنامه ضد ایرانی در سازمان ملل را لغو کردیم و برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت یک کشور از بند هفتم منشور سازمان ملل خارج می‌شود بدون اینکه از منافع ملی خود دست بکشد و یا گامی علیه منافع ملی خود بردارد. کشورهای دیگری وجود دارد که تمام منابع خود را در اختیار طرف مقابل قرار دادند اما بعد از آن نابود شدند مانند لیبی و کشورهای دیگر.
ظریف در ادامه گفت: ایران بسیاری از اهداف خود را در توافق هسته‌ای محقق کرد، و آنها اهداف بزرگی هستند اما اینکه آمریکا به برجام پایبند نبود این نشان می‌دهد که آنها قابل اعتماد نیستند.
این اظهارات آقای ظریف در حالی است که هدف از برجام طبق اظهارات صریح و مکرر رئیس‌جمهور و دیگر اعضای دولت، لغو تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی بود. ضمن اینکه آقایان ظریف و عراقچی و روحانی مکرراً می‌گفتند برجام غیرقابل نقض است و تحریم‌ها هم به تاریخ پیوسته و به هیچ وجه باز نمی‌گردد. اما اکنون، آمریکا هم برجام را زیر پا گذاشته و هم تحریم‌ها بازگشته، به نحوی که دولت هم اکنون به اندازه ماقبل برجام نفت می‌فروشد و از لحاظ تبادلات مالی، وضعیت به مراتب دشوارتری نسبت به قبل از برجام حاکم است؛ از جمله به این علت که برخی اطلاعات مهم مالی در زمینه دور زدن تحریم‌ها (به واسطه همکاری با FATF) به دست دشمن افتاده است. در واقع برجام و سپس FATF بهانه‌ای شدند تا آمریکا، مجاری دور زدن تحریم و مراودات اقتصادی ایران را شناسایی و حتی‌المقدور کور کند.
از سوی دیگر آقای روحانی چندی قبل برخلاف اظهارات از سر لجبازی و رودربایستی آقای ظریف تصریح کرد: «داستان مضحکی اتفاق افتاده، می‌گویند تعهدی که قبلاً بستیم فعلاً قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورها می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکره‌ای که به تأیید سازمان ملل رسیده پایبند نیستید».
آقای ظریف در حالی از برجام دفاع می‌کند و می‌گوید پشیمان نیست، که هم اکنون دستش برای بازپس‌گیری امتیازات واگذار شده و بدعهدی مطلق آمریکا و اروپا به هیچ جا بند نیست؛ حال آن که زمانی مدیران وزارت خارجه ادعا می‌کردند «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است».
وزارت خارجه در ماجرای برجام، به خاطر شتابزدگی در توافق (با شعار توافق به هر قیمت، و هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست) و شتابزدگی در تعظیم توافقی که نامتوازن و ناهمزمان و فاقد ضمانت و ساز و کار حقوقی معتبر در مقابل طرف عهدشکن است، مقصر است. اما بدتر از همه خسارت‌های برجام، رسیدن وزارت خارجه به نقطه‌ای است که حتی اروپا با وقاحت پیشنهاد راه‌اندازی کانال مبادله دارد در مقابل نفت (پول نفت کشورهای غیراروپایی) را می‌دهد، مشروط به اینکه ایران، مطالبات FATF را هم بپذیرد. بدترین اتفاق، همین اظهارات آقای ظریف است که از روند به وجود آمده با برجام، پشیمان هم نیست!! به‌راستی اروپا و آمریکا، چند بار دیگر از آقای ظریف باج‌خواهی کنند و با گروکشی، اجرای یک بیستم تعهد برجام را مشروط به امتیازطلبی‌ها تازه کنند، آقای ظریف می‌فهمد یا بر روی خود می‌آورد که توافقی نامعتبر، خسارت‌بار و ضد منافع ملی امضا کرده است؟!

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =