کد خبر : 142765
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 26 فوریه 2019 - 23:30
-

فاطمه (س) الگوی جاودانه زنان عالم

فاطمه (س) الگوی جاودانه زنان عالم

به گزارش قائم آنلاین، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر حضرت محمد پیامبر بزرگ اسلام(ص)، همسر حضرت علی(ع) نخستین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت و مادر امام حسن(ع) کریم اهل بیت و امام حسین(ع) سرور جوانان اهل بهشت و حضرت زینب کبری(س) قهرمان کربلا می باشد، ایشان از هر نظر یک الگوی بی نظیر نه تنها

به گزارش قائم آنلاین، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر حضرت محمد پیامبر بزرگ اسلام(ص)، همسر حضرت علی(ع) نخستین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت و مادر امام حسن(ع) کریم اهل بیت و امام حسین(ع) سرور جوانان اهل بهشت و حضرت زینب کبری(س) قهرمان کربلا می باشد، ایشان از هر نظر یک الگوی بی نظیر نه تنها برای زنان بلکه برای تمام عالم بشریت است.

حضرت زهرا(س) در ۲۰ جمادی الثانی بین ۳۵ تا ۴۵ عام الفیل پیش از هجرت در مکه مکرمه چشم به جهان گشود.

* زندگی حضرت زهرا(س)
حضرت زهرا(س) در کودکی زیر نظر پدر و مادرش رشد یافت و جوانی ایشان مصادف با ترویج رسالت پیامبر اسلام(ص) برای نشر اسلام بود، بنا به نقلی، ایشان در محاصره شعب ابی‌طالب مادرش را از دست داد. پس از هجرت به مدینه، در سال دوم هجری با حضرت علی بن ابی‌طالب(ع) ازدواج کرد.

حضرت فاطمه(س) یکی از چهارده معصوم به شمار می‌ آید که دارای مقام های ویژه معنوی مانند عصمت است، ایشان همچنین از اهل بیت پیامبر(ص) و یکی از پنج تن آل عباست، براساس احادیث و روایات اهل سنت و شیعه، برخی آیه های قرآن کریم درباره حضرت فاطمه زهرا(س) است.

* آثار برجای مانده از حضرت
مصحف فاطمه، خطبه‌های «فدکیه» و «عیادت»، «حدیث لوح فاطمه» و «دعای نور» از آثار به‌جای‌مانده از این بانوی بزرگ اسلام می باشد، در مورد نام حضرت فاطمه زهرا(س)، ابن حجر هیتمی در الصواعق المحرقة و نسائی در سُنَن آورده است: خداوند او را فاطمه نامید چراکه او و دوستدارانش را از آتش جهنم قطع کرده‌است و فتال نیشابوری در روضةالواعظین از امام جعفر صادق(ع) نقل کرده‌است: فاطمه نامیده شد چون از بدی‌ها بریده شده‌است.

* اسامی و کنیه
«صدّیقه»، «مبارکه»، «طاهره»، «زکیه»، «راضیه»، «مرضیه» و «زهرا» از جمله نام های مبارک حضرت فاطمه است و مهم‌ترین کنیه ایشان نیز «امّ‌ابیها» یعنی مادر پدرش، است.

* ازدواج حضرت
ازدواج حضرت فاطمه(س) و امیرمؤمنان حضرت علی(ع) از مهم ترین اتفاق های تاریخ شیعه است که ثمره این پیوند میارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار امامت است. در تقویم رسمی ایران روز یکم ذی الحجه به عنوان تاریخ این ازدواج تعیین شده است.

چرا فاطمه را زهرا نامیدند؟ این سوال از امام حسن عسگری (ع) شده بود فرمودند: “چون روزی سه بار برای امیرالمومنین می درخشید: در اول روز مثل آفتاب، بعد از اظهر مثل ماه و غروب مثل ستاره.

در روایت آمده که کنیه های حضرت فاطمه عبارتند از: ام حسن، ام حسین، ام محسن، ام الائمه و ام ابیها. اسامی حضرت زهرا عبارتند از: فاطمه البتول، الحصان، الحره، السیده، العذرا، الزهرا، الحوراء، المبارکه، الطاهره، الزکیه، الراضیه، المحدثه، مریم، صدیقه، الکبری، در آسمان ها نیز نامش “نور آسمانی بسیار مهربان” بود.

*دیدگاه اساتید حوزه و دانشگاه در مورد حضرت زهرا(س)

حجت الاسلام قربانی از محققان حوزه و دانشگاه در مورد فضائل ایشان می گوید: شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) فراتر از آن است که بتوان با توصیف های ظاهری، ایشان را ترسیم کرد، او دنیایی از معنویت، ایمان، اخلاص، رشادت و فداکاری است.

وی ادامه داد: کلام پیامبر اسلام(ص) در مورد حضرت که فرمودند «فاطمه پاره تن من است» صرفا این رابطه پدر و فرزندی نیست بلکه بیان یک واقعیت است که فاطمه پاره ای از فضائل اخلاقی، دیانت، اخلاق و وفای به عهد می باشد.

قربانی بیان کرد: زنان ما باید به جای نگاه کردن به الگوهای بیگانه به الگوهای نمونه ای مانند حضرت زهرا(س) تمسک جویند، حضرت برای دفاع از ولایت حضرت علی(ع) به شهادت رسیدند و ولایتمداری ایشان باید برای ما درس آموز باشد.

حجت الاسلام محمدی از اساتید دانشگاه نیز در این زمینه گفت: شخصیت و ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) از جهات مختلف قابل بررسی و تحلیل است، بویژه این که ایشان دارای ۲ مقام مهم عصمت و شفاعت بودند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) مشهور به عصمت کبری، ناموس حق، کوثر رسول، مادر رسالت و همسر ولایت بودند و از عنایت خداوند به درجه های عالی از معنویت رسیدند.

محمدی تصریح کرد: امروز برای زن مسلمان، جامعیت، زهد و وفای به عهد حضرت زهرا(س) باید الگو باشد، ما نباید تنها در ایام فاطمیه، برای حضرت عزاداری کنیم، بلکه باید ایشان را الگوی زن مسلمان در جهان قرار دهیم.

وی گفت: متاسفانه، غرب با الگوهای کاذب، بدترین نوع بهره برداری اقتصادی را از زنان انجام می دهد زیرا آنها الگوی مناسبی ندارند، ما وظیفه داریم که حضرت مریم را در جهان غرب و حضرت زهرا(س) را در جهان اسلام به عنوان الگوی زنان معرفی کنیم.

بى‏ شک خلقت حضرت فاطمه (س) پاسخ غیرتمندانه دستگاه آفرینش به تحقیر تاریخى زن و پاسخى جاودانه به چگونگى جریان یافتن زنانگى در متن حیات بشرى است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − سیزده =