کد خبر : 142810
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 فوریه 2019 - 9:20
-

توقف سرطان کبد با کشف نوعی پروتئین

توقف سرطان کبد با کشف نوعی پروتئین

به گزارش قائم آنلاین، پروتئینی برای توقف سرطان کبد محققان دانشگاه باسل سوئیس دریافته اند پروتئین ضدسرطان موسوم به LHPP می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص سرطان کبد عمل کند.تشخیص سرطان کبد موسوم به کارسینوم هپاتوسلولار، معمولا در مراحل بسیار پایانی و زمانی که کبد به شدت آسیب دیده اتفاق می افتد.

به گزارش قائم آنلاین، پروتئینی برای توقف سرطان کبد

محققان دانشگاه باسل سوئیس دریافته اند پروتئین ضدسرطان موسوم به LHPP می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص سرطان کبد عمل کند.تشخیص سرطان کبد موسوم به کارسینوم هپاتوسلولار، معمولا در مراحل بسیار پایانی و زمانی که کبد به شدت آسیب دیده اتفاق می افتد. محققان معتقدند تشخیص پروتئین ضدسرطان LHPP به عنوان یک نشانگر زیستی می تواند به متخصصان این امکان را دهد که گزینه های درمانی بهتری را ارائه کنند. سرطان کبد
«سروانت هندوپور»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«توجه به این نکته ضروری است که LHPP در بافت سالم وجود دارد و در بافت تومور اصلا وجود ندارد.»محققان در مطالعه بر روی موش های آزمایشگاهی مبتلا به کارسینوم هپاتوسلولار، در مجموع بیش از ۴۰۰۰ پروتئین را بررسی کردند و آنها را در بافت سالم و تومور مقایسه کردند.
تحقیق نشان داد LHPP اولویت اصلی در تشخیص است.محققان با مطالعه اطلاعات ژنتیکی LHPP دریافتند این پروتئین از تکمیل تومور پیشگیری کرده و عملکرد کبد را حفظ می کند.

همچنین آنها دریافتند میزان LHPP در تومور بیماران مبتلا به سرطان کبد به شدت کاهش می یابد.
درمان سرطان کبد
پیشگیری از سرطان کبد

این سرطان در مردان شایعتر است. البته بسیاری از اوقات سرطان سایر نقاط بدن نیز به کبد متاستاز می دهند.
انواع سرطان کبد

سرطان اولیه کبد، در سلول های کبد آغاز می شود و به انواع مختلف و بر اساس نوع سلول سرطانی تقسیم می شوند. منشأ این نوع سرطان سلول های مختلفی از بافت کبد می تواند باشد. اگر بدخیم باشند:
سلول های کبدی Hepatocellular carcinoma کارسینوم هپاتوسلولار از رایج ترین شکل سرطان کبد اولیه است؛ که در سلولهای کبدی شروع می شود.
سلول های سیستم صفراوی Cholangiocarcinoma کلانژیو کارسینوم در مجاری صفراوی لوله مانند در داخل کبد شروع می شود. این نوع سرطان، سرطان مجاری صفراوی نامیده می شود.
به تومور خوش خیم با منشأ سلول های سیستم صفراوی کلانژیوما گفته می شود. تومورهای ناشایع دیگری نیز بصورت اولیه در کبد بروز می کنند مثلاً همانژیواندوتلیوما که به توموری بدخیم با منشأ سلولهای اندوتلیومی عروق کبدی گفته می شود. هپاتوبلاستوما توموری بسیار بدخیم است که در اطفال مشاهده می شود. آنژیوسارکوم یا همانژیوسارکوم در رگهای خونی کبد شروع می شود و بسیار سریع رشد می کند.
علل سرطان کبد

علل مختلفی مانند هپاتیت C، هپاتیت مزمن، سیروز، سم قارچی آفلاتوکسین، چاقی، بیماری ذخیره ای آهن، مصرف بیش از حد الکل و تریزومی ۱۸ می توانند زمینه بروز این سرطان را فراهم سازند.
علائم سرطان کبد

کارسینوم هپاتوسلولار:توده شکمی، درد شکم و پشت، تهوع، کم خونی، زردی، خارش، کاهش وزن و تب.
کلانژیوکارسینوما:تعریق، زردی، درد شکمی، کاهش وزن و بزرگی کبد.
پیشگیری از سرطان کبد
درمان سرطان کبد
درمان سرطان کبد

بستگی به نوع، مرحله و درجه بدخیمی دارد ولی ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است.
هپاتوسلولار کارسینوما:برداشتن بخشی از کبد، پیوند کبد، کرایوابلیژن (تخریب تومور با سرما)، کموامبولیزیشن (تزریق مستقیم داروی ضدسرطان از طریق عروق کبدی به تومور)، رادیوتراپی، داروهایی مانند Sorafenib، رادیوفریکوئنسی ابلیژن (تخریب تومور با امواج رادیویی) و…
کلانژیوکارسینوما:براکی تراپی (قراردادن منشأ رادیوتراپی در داخل کبد)، پیوند کبد، فتودینامیک تراپی، رادیوتراپی.
هپاتوبلاستوما:شیمی درمانی شامل داروهایی مانند وین کریستین، سیکلوفسفامید و دوکسورابیسین، رادیوتراپی، پیوند کبد و برداشتن بخشی از کبد با جراحی
استخراج مواد دارویی بیولوژیک از آبزیان دریایی به ویژه گیاهان، خارتنان و نرم تنان نیز از طرح های مدنظر پژوهشگران است. یکی از داروهای ضدسرطان کبد از خیار دریایی استخراج می شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 − دو =