معضل «مدیریت» آسیبهای بحران سیل را تشدید کرد
به گزارش قائم آنلاین، اگر از علتیابی بروز بحران در هر منطقه بگذریم که از مسئولیتهای مدیریت بحران کشور و استانهاست، باید به این موضوع مهم و راهبردی توجه جدی کنیم و آنهم مدیریت بر صحنه بسیج امکانات و سازماندهی نیروهای عملکننده و تقسیم کار بین آنان و ایجاد چتر گسترده امداد و نجات بر
به گزارش قائم آنلاین، اگر از علتیابی بروز بحران در هر منطقه بگذریم که از مسئولیتهای مدیریت بحران کشور و استانهاست، باید به این موضوع مهم و راهبردی توجه جدی کنیم و آنهم مدیریت بر صحنه بسیج امکانات و سازماندهی نیروهای عملکننده و تقسیم کار بین آنان و ایجاد چتر گسترده امداد و نجات بر کلیه زوایای پهنه مناطق بحرانزده است، که اگر این مهم بخوبی تدبیرنشود، ضایعات بحران به حد انفجار و فاجعه خواهد رسید.
ضعف اصلی در فقدان فرماندهی واحد است
منطق کار ایجاب میکند که یک فرمانده در هر منطقه بحرانزده باید این جایگاه و اختیار را داشته باشد که همه از او تبعیت کنند و امکانات و توانمندیهای خود را در اختیار او قرار دهند تا او بتواند بحران را مهار کند و خدمات مناسب را به همه آسیبدیدگان برساند و تمام سعی خود را مصروف کاهش تلفات، خسارات و دغدغههای مردم کند.
متاسفانه پس از سال ها تجربه صدها حادثه و انجام هزاران مانور برای کسب آمادگیها لازم جهت مدیریت بر بحرانها، هنوز اصول اولیه در حوادث مورد توجه و عمل قرار نمیگیرد.
سیل مازندران با فقدان مدیر صحنه تشدید شد
در حادثه سیل مازندران بویژه پس از وقوع، فقدان مدیریت واحد در میدان عمل کاملاً خود را نشان داد و هنوز هم پس از گذشت ۱۶ روز از وقوع سیل، نمیتوان این مدیریت را بخصوص در ارائه خدمات و امکانات زندگی و توزیع کمکهای ارسالی از شهرستانها مشاهده کرد.
صدها نیروی جوان مردمی و بسیجی با مراجعه به شهرها و روستاهای سیلزده مازندران باید با اطلاعات خود که از صحنه عمل بدست میآورند، وارد کار و کمکرسانی شوند و مردم این مناطق خود درگیر بحران هستند و انتظار دارند که همه نیروهای امدادی در راستای همافزایی خود و با تقسیم کار بین خود از موازیکاری و اتلاف نیرو و انجام کارهای تکراری بپرهیزند و نتیجه کار زنجیرهای آنان ایجاد امنیت و استحکام اطمینان بین آسیبدیدگان باشد.
دهیاران نقش جدی دارند نه در حد فرماندهی عملیات
علیالقاعده دهیاران میتوانند در ارائه تصویر درست از وضعیت روستاهای خود مفید باشند، اما نمیتوانند بر نیروهای امدادی اشراف داشته و آنان را مدیریت کنند. بدین جهت باید مدیریت عملیات به نیرویی سپرده شود که دارای جایگاهی قابل قبول و اطاعتپذیری برای همه نیروهای عملیاتی باشد.
این مهم از اولویت نخست در مدیریت بحران است که باید مورد توجه، تصویب و تصریح قانونی قرار گیرد تا در هر استان و شهرستان و در روستای بحرانزده بتواند فوراً و با تاثیرگذاری قاطع وارد صحنه خدمت به آسیبدیدگان شود.
حداقل در سازندگی رعایت کنید
اگر تاکنون که مرحله کنترل بحران، کمکرسانی و تثبیت شرائط و حرکت بسوی عادیسازی پس از پاکسازی مناطق سیلزده را پشت سر میگذاریم، در مقطع سازندگی و ترمیم زیرساختها و ترمیم خرابیها، این مدیریت واحد ناظر بر مصالح هر منطقه و روستا را با استفاده از نظرات دهیاران و دلسوزان آن روستا به این موضوع مهم یعنی مدیریت واحد توجه کنید.
برچسب ها :مدیریت، بحران،روستا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0