کد خبر : 148837
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آوریل 2019 - 12:00
-

زندگی در سیمرغ جاری است

زندگی در سیمرغ جاری است

به گزارش قائم آنلاین، بیش از سه هفته از سیل ویرانگر به مازندران که سین هشتم ناخوانده و شوم نوروز امسال برخی خانوارهای این استان بود؛ می‌گذرد و تلاش‌ها برای بازگشت روال عادی زندگی آسیب دیدگان و بازسازی و مرمت واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و همچنین اراضی باغی، کشاورزی و مراکز پرورش دام و طیور

به گزارش قائم آنلاین، بیش از سه هفته از سیل ویرانگر به مازندران که سین هشتم ناخوانده و شوم نوروز امسال برخی خانوارهای این استان بود؛ می‌گذرد و تلاش‌ها برای بازگشت روال عادی زندگی آسیب دیدگان و بازسازی و مرمت واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و همچنین اراضی باغی، کشاورزی و مراکز پرورش دام و طیور ادامه دارد و آنچه مهم است تدوام پیگیری‌ها و مساعدت‌ها برای تسریع در خدمات رسانی به خسارت دیدگان است.

هر چند پس از خسارت سیل به استان مازندران، سیل نوبت به نوبت استان‌های دیگری از کشور را نیز با بحران و خسارات فراوانی مواجه کرد اما این موضوع نباید خدشه‌ای بر توجه، سرعت و حمایت دولت  به خسارت‌دیدگان استان وارد کند و با تمهیدات لازم و معرفی استان‌های معین، نسبت به آبادانی مناطق آسیب دیده در اسرع وقت، همت و جدیت به خرج نهد.

هر چند حجم سیل اخیر بیش از حد تصور و گمانه‌زنی‌های بسیاری از کارشناسان، آن‌هم در زمانی که خشکسالی خود را بر کشور مسلط می‌کرد بود اما بارش‌های اخیر، خبر از عبور از دوره خشکسالی و پا نهادن به عصر جدیدی با نام تَر سالی داد.

گذشته از وقوع ناگهانی سیل در بسیاری از استان‌های کشور و غیر منتظره بودن حجم آب گسیل شده به رودخانه‌ها، شاید اصلی‌ترین عامل خسارات وارده عدم مدیریت صحیح در پارامترهای گوناگونی نظیر حفظ حریم رودخانه‌ها، لایروبی مناسب رودخانه‌ها، جلوگیری از ساخت و سازهای غیر قانونی، مدیریت در مهار آب‌های سطحی، مدیریت در زمان بحران، عدم پیش‌بینی صحیح از خسارات ممکن، ساخت سد در نقاط لازم و ممکن و ده‌ها و شاید صدها عامل دیگر نام برد که اکنون، باید از این غفلت، درس گرفت و ضمن جبران مافات و تسکین آلام مردم، نسبت به تک تک موارد کارشناسی، تحلیل و اقدامات لازم صورت گیرد و فکر نکنیم این پایان کار بود و یک اتفاق، و دست از بررسی و جلوگیری از خسارات بعدی برداریم.

در سیل اخیر خسارات فراوانی به مناطق شهری و به ویژه روستایی شهرهای ساری، میاندرود، جویبار، نکا و سیمرغ وارد آمد که بر آن هستیم تا پایان امدادرسانی و ارائه خدمات به زیان دیدگان، به نوبت شهرهای مذکور را مورد رصد قرار دهیم. در این راستا در گام دوم به سراغ شهرستان سیمرغ می‌رویم و شما را از آخرین وضعیت حال حاضر مطلع می‌سازیم:

مجتبی حبیب‌نژاد فرماندار سیمرغ در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص میزان خسارات وارده به این شهرستان در پی وقوع سیل اخیر گفت: سیل در مجموع بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان خسارت به شهرستان سیمرغ تحمیل کرد.

وی افزود: پس از وقوع سیل، ۲۰ روستای این شهرستان درگیر این واقعه بودند که به ۵ روستا، خسارت جدی وارد شد.

فرماندار سیمرغ خاطرنشان کرد: در سیل اخیر بیش از ۱۵۰ واحد مسکونی دچار خسارت شدند که نیاز به مرمت و نوسازی داشتند.

این مقام مسئول در خصوص خسارات وارده به بخش‌های گوناگون کشاورزی در این شهرستان گفت: سیل به ۸۵ هکتار از اراضی کلزا، ۷۰ هکتار از اراضی گندم، یک‌هزار هکتار از خزانه برنج، چند واحد گلخانه‌ای، ۴۰۰ هکتار از اراضی صیفی و سبزیجات، ۴۵۰ هکتار از اراضی توت فرنگی، بیش از ۳ هکتار از اراضی باغی و تعداد زیادی از دام‌های سبک، سنگین، پرورش شترمرغ و زنبورعسل خسارات جدی وارد کرد.

حبیب‌نژاد در خصوص راه‌های مواصلاتی این شهرستان بیان کرد: در حال حاضر، هیچ مشکلی در برقراری ارتباط و انجام تردد در راه‌ها نداریم و تنها بحث ترمیم پل‌ مواصلاتی است که در حال انجام است.

وی متذکر شد: لایروبی از رودخانه‌ها هم با توجه به وقوع سیل و آورده‌هایی نظیر خاک و چوب و غیره در حال انجام است.

فرماندار سیمرغ در خصوص آخرین وضعیت زیرساخت‌ها و امکاناتی نظیر آب، برق و گاز عنوان کرد: هیچ مشکلی در تامین آب نداریم، ضمن اینکه بخشی از آب شهرستان‌های مجاور نظیر جویبار را نیز ما تامین می‌کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرد: تمامی امکاناتی نظیر آب، برق، گاز و تلفن در تمامی نقاط برقرار و مشکلی در این باره وجود ندارد.

حبیب‌نژاد در خصوص اقدامات انجام گرفته طی بیش از سه هفته از وقوع سیل در این شهرستان اظهار کرد: یک موضوع بحث تامین نهاده‌های دامی و کشاورزی بود که با ورود جهاد کشاورزی، مشکلی در این ارتباط نداریم و نیازها در حال تامین است.

وی افزود: موضوع بعدی، بحث مصالح مورد نیاز ساختمانی جهت مرمت و ترمیم واحدهای مسکونی خسارت دیده است که با بخشی از آن توسط شهرداری در حال تامین است و بخشی دیگر نیاز به ورود دستگاه‌ها و ارگان‌ها و کمک‌های مردمی است تا با تسریع در این امر، شاهد مرمت و نوسازی واحدهای خسارت دیده در بازه زمانی کوتاهی باشیم.

فرماندار سیمرغ در پاسخ به این سوال که وضعیت عادی چه زمانی به سیمرغ بر می‌گردد و شرایط برای خانوارهای آسیب دیده به روال گذشته می‌رسد؛ تصریح کرد: طبق برنامه‌ای که تنظیم شد بنا داریم تا بحث مرمت و تعمیر واحدهای تخریبی را طی بازه زمانی ۳ ماهه و بحث ساخت را طی بازه زمانی ۶ ماهه به پایان برسانیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: با توجه به تامین منابع مالی و مصالح مورد نیاز و کمک و ورود دستگاه‌ها برای تسریع در امر مرمت و نوسازی واحدها، امید داریم تا پایان مهرماه، شرایط به روال عادی بازگردد و واحدهای تخریبی، ترمیم یا ساخته شود.

حبیب‌نژاد یکی دیگر از مشکلات فعلی این شهرستان را بحث تامین جهیزیه برای نوعروسانی بوده که در سیل اخیر دچار خسارت شدند.

وی ادامه داد: تاکنون با کمک‌های مردمی و سایر دستگاه‌ها توانستیم برای ۵ نوعروس که در سیل اخیر دچار خسارت و از دست دادن وسایل زندگی خود شده بودند، جهیزیه تامین کنیم و از مجموع، ۲۵ خانوار نوعروس که در این واقعه، متحمل خسارت شدند، ۲۰ خانوار دیگر باقی مانده است.

فرماندار سیمرغ اعلام کرد: از تمامی خیرین، مردم شریف و دستگاه‌های استان می‌خواهیم که با ورود در این کار خداپسندانه، ما را در امر تامین جهیزیه برای ۲۰ خانوار نوعروس که در سیل اخیر، وسایل اولیه زندگی خود را از دست دادند، یاری کنند.

این مسئول گفت: این موارد، عمده مشکلات سیمرغ در این راستا است که اگر با ورود دستگاه‌ها، مردم و دولت، روند یاری رسانی، بازسازی و تامین اقلام موجود ادامه یابد، بخش اعظمی از مشکلات در این شهرستان، حل خواهد شد.

حبیب‌نژاد یکی از مشکلات عمده مردم پس از وقوع سیل را بحث تامین معیشت خانوارها عنوان کرد و افزود: با توجه به مبالغ تعریف شده دولت در خصوص تسهیلات کم بهره و وام‌های بلاعوض به خسارت دیدگان، این مبالغ را دریافت و در ۷۲ ساعت پس از حادثه به زیان دیدگان پرداخت کردیم.

وی در پایان یادآور شد: در مرحله اول پرداخت وام‌های بلاعوض به یک‌هزار و ۱۰۰ نفر پرداخت شد و در مرحله دوم نیز، ۵۰۰ نفر دیگر از این وام بهره‌مند شدند و توانستند از این تسهیلات استفاده کنند.

امید است با اعلام ابلاغ جدید هیئت دولت در خصوص میزان و نحوه پرداخت مبالغ خسارات به آسیب دیدگان، زندگی از نو به این مناطق بازگردد و خانه‌های تخریب شده، دوباره ماوای خانوارهای بی خانمان به ویژه در مناطق روستایی باشد.

باشد که دوری ما از شرایط سخت حال حاضر سیل زدگان که هم خانه‌های خود را از دست داده‌اند و هم سرمایه و دام و اراضی کشاورزی‌شان را، ما را از جدیت و درک شرایط سخت فعلی آن‌ها دور نکند و تمام هم و غم خود را برای تسریع در خدمات رسانی و بازگشت آبادانی به آبادی‌های مازندران، مسئولانه و انسان‌دوستانه به کار گیریم…

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × 5 =