کد خبر : 150090
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 18 آوریل 2019 - 8:30
-

تروریستی‌خواندن سپاه از سوی آمریکا کاملاً با FATF مرتبط است

تروریستی‌خواندن سپاه از سوی آمریکا کاملاً با FATF مرتبط است

به گزارش قائم آنلاین، برخلاف ادعای کسانی که سنگ تمکین به هرقیمت در مقابل FATF را به سینه می‌زنند، قراردادن نام سپاه در فهرست تروریستی آمریکا به FATF ارتباط دارد. روزنامه قدس با انتشار این تحلیل نوشت: آیا ورود سپاه به فهرست تروریستی آمریکا ارتباطی به FATF ندارد؟ برای پاسخ به این پرسش باید ببینیم

به گزارش قائم آنلاین، برخلاف ادعای کسانی که سنگ تمکین به هرقیمت در مقابل FATF را به سینه می‌زنند، قراردادن نام سپاه در فهرست تروریستی آمریکا به FATF ارتباط دارد.
روزنامه قدس با انتشار این تحلیل نوشت: آیا ورود سپاه به فهرست تروریستی آمریکا ارتباطی به FATF ندارد؟ برای پاسخ به این پرسش باید ببینیم نظر FATF و همچنین متن کنوانسیون CFT درباره فهرست تروریستی آمریکا چیست؟ آیا FATF و کنوانسیون CFT، از کشورها انتظار دارند که فهرست ملی کشورهای دیگر را به رسمیت بشناسند؟ درباره کنوانسیون CFT، آنچه در متن کنوانسیون درباره تروریسم آمده، نخست تعریف بسیار گسترده از تروریسم و دوم الزام کشورها به عدم استثنای گروه‌های مبارز علیه اشغالگری، استعمار و نژادپرستی از تروریسم است. این کنوانسیون هیچ فهرست بین‌المللی را به عنوان فهرست مرجع معرفی نکرده و بنابراین فهرست ملی کشورها در تعاملات و اختلافات مبنای عمل خواهد بود. با توجه به اینکه آمریکا عضو CFT است و از سوی دیگر سپاه را در فهرست تروریستی خود قرار داده است، در صورت پیوستن ایران به کنوانسیون CFT، کشورمان به اعضای این کنوانسیون (ازجمله آمریکا) تعهد حقوقی می‌دهد که فهرست‌های ملی آنان را به رسمیت بشناسد و در واقع ایران به آمریکا تعهد حقوقی می‌دهد که با خدمات امنیتی- اقتصادی سپاه مقابله کند.
همچنین درباره نهاد FATF باید گفت که از مصاحبه دبیر اجرایی این نهاد (دیوید لوییس) با بی‌بی‌سی مشخص است که این نهاد نه تنها فهرست تروریستی سازمان ملل، بلکه فهرست ملی کشورهای دیگر را نیز به رسمیت می‌شناسد و ایران باید مسائل خود را با کشورهای دیگر نیز حل کند.
بنابراین با قرارگرفتن سپاه به عنوان یک گروه تروریستی در فهرست آمریکا، FATF ایران را ملزم خواهد کرد که به این اقدام امریکا احترام گذاشته و سپاه را محدودکند. اما رابطه دیگری نیز بین‌ اقدام آمریکا علیه سپاه و موضوع FATF وجود دارد. آمریکا از FATF به‌عنوان ابزاری برای جلوگیری از خدمات اقتصادی سپاه استفاده می‌کند.
سپاه به واسطه اقدامات سازندگی خود از جمله ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس سبب خودکفایی و کاهش آثار تحریم شده است.
آمریکایی‌ها از این اقدامات سپاه عصبانی بوده و به دنبال جلوگیری از دورزدن تحریم توسط این نهاد انقلابی هستند. جلوگیری از دورزدن تحریم‌ها اقدامی است که فقط از دست FATF و لوایح مربوط به آن برمی‌آید. این موضوعی است که مارشال بیلینگزلی، رئیس FATF و دستیار معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا به صراحت به آن اذعان کرده است. در آذر ۹۶ هنگامی که بیلینگزلی در جلسه استماع کنگره حاضر شده بود، راجر ویلیامز، یکی از نمایندگان کنگره آمریکا درباره دورزدن تحریم توسط سپاه می‌گوید: «چگونه مطمئن شویم سپاه و موسسات مالی مرتبط با آن در تحریم‌ها رخنه ایجاد نکنند و آن را دور نزنند؟» و مارشال بیلینگزلی، رئیس FATF و دستیار معاون خزانه‌داری آمریکا پاسخ می‌دهد: «یکی از کارهایی که آن‌ها (ایرانی‌ها) باید انجام دهند این است که باید یک چارچوب قانونی ایجاد کنند و برای توقف تامین مالی تروریسم پاسخگو باشند… ما آن‌قدر اصرار می‌کنیم تا قوانین مقابله با پولشویی را تصویب و اجرا کنند».

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 + دو =