ماجرای یک تفکیک جنجالی
به گزارش قائم آنلاین، سال ۱۳۹۰ بود که دولت و مجلس با هدف کوچکسازی دولت و چابکسازی اداری، وزارتخانه بازرگانی را با وزارتخانه صنعت و معدن ادغام کردند. اما حالا پس از گذشت فقط ۸ سال همه چیز به خانه اول برگشته و این بار بحث تقسیم وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه
به گزارش قائم آنلاین، سال ۱۳۹۰ بود که دولت و مجلس با هدف کوچکسازی دولت و چابکسازی اداری، وزارتخانه بازرگانی را با وزارتخانه صنعت و معدن ادغام کردند. اما حالا پس از گذشت فقط ۸ سال همه چیز به خانه اول برگشته و این بار بحث تقسیم وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه بازرگانی و وزارتخانه صنعت و معدن حرف و حدیث فراوانی در محافل خبری و کارشناسی ایجاد کرده است.
چرا دولت به فکر احیای وزارت بازرگانی افتاد؟
یک سال از اولین زمزمههای احیای وزارت بازرگانی از زبان دولتمردان میگذرد که این بار جدیتر و با پیگیری آنان در حال رایزنی در این خصوص هستند. پس از ناکامی در توزیع کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور رخ داد، برخی از مدیران، علاج را در احیای وزارت بازرگانی معرفی کردند. در نقطه مقابل، جمعی از کارشناسان نیز این امر را رواج دلالی میدانند که نهتنها دردی از مصرف کنندگان دوا نمیکند، بلکه بر دردهای قبلی نیز اضافه خواهد شد.
اولین مخالفان این تفکیک، کارآفرینان و فعالان صنعتی هستند که معتقدند در شرایط فعلی اقتصادی، احیای وزارت بازرگانی آخرین میخ بر تابوت تولید است، آن هم در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده است.
اما موافقان میگویند در شرایط فعلی که تحریمها موانعی را بر سر راه تجارت خارجی ایران ایجاد کرده، باید وزارتخانهای بهصورت مستقل به این امر بپردازد. آنان کنترل قیمتهای بازار را نیز به استقلال وزارتخانه بازرگانی منوط میدانند. جدول زیر اصلیترین نظر موافقان در حوزه تفکیک وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی را مشاهده میکنید.
اهم دلایل موافقان استقلال وزارت بازرگانی
در مقابل، مخالفان معتقدند که تشکیل یک وزارتخانه جدید، امری زمانبر است که هزینههای سنگینی را بر دولت و در نتیجه بر مردم تحمیل میکند. ضمن آن که کنترل قیمتها بیشتر نیاز به تدابیر مدیریتی دارد تا ایجاد یک وزارتخانه جدید. تولیدکنندگان نیز از جدیترین مخالفان تشکیل وزارتخانه بازرگانی هستند، چرا که آن را فقط جاده صافکن واردات میدانند و معتقدند این کار تاثیر چندانی بر میزان صادرات نخواهد گذاشت و چهبسا با افزایش بوروکراسی، صادرات را با مشکلات جدید مواجه کند. جدول زیر خلاصهای است از اصلیترین نظرات مخالفان.
دلایل مخالفان استقلال وزارت بازرگانی
این موضوع همچنان در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیونهای تخصصی در حال پیگیری است.
برچسب ها :لایحه ، وزارت صنعت، معدن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0