کد خبر : 151815
تاریخ انتشار : یکشنبه 28 آوریل 2019 - 9:20
-

چه کسانی در ماه رمضان نباید روزه بگیرند؟

چه کسانی در ماه رمضان نباید روزه بگیرند؟

به گزارش قائم آنلاین، اگر دچار سوءهاضمه یا رفلاکس هستید، بهتر است در وعده افطار و سحر غذای کم حجم بخورید و بلافاصله بعد از صرف غذا دراز نکشید و از خوردن غذا‌های تند و تیز، چرب و استعمال دخانیات خودداری کنید. به افرادی که زخم معده و زخم اثنی عشر دارند، توصیه می‌کنیم روزه

به گزارش قائم آنلاین، اگر دچار سوءهاضمه یا رفلاکس هستید، بهتر است در وعده افطار و سحر غذای کم حجم بخورید و بلافاصله بعد از صرف غذا دراز نکشید و از خوردن غذا‌های تند و تیز، چرب و استعمال دخانیات خودداری کنید. به افرادی که زخم معده و زخم اثنی عشر دارند، توصیه می‌کنیم روزه نگیرند؛ زیرا ممکن است زخم‌های آن‌ها وخیم‌تر شود. اگر قبلا زخم داشته اید و حالا زخم تان ترمیم شده، می-توانید سری به پزشک متخصص گوارش تان بزنید و در صورت مناسب بودن وضعیت سلامت تان به روزه داری بپردازید. اگر ناقل هپاتیت B. هستید و کبدتان مشکلی ندارد، می‌توانید روزه بگیرید. اما اگر هپاتیت مزمن دارید و کبد دچار اختلال شده، نباید روزه بگیرید، زیرا به دلیل اختلالات کبدی، قند خون تان به شدت افت خواهد کرد.

روزه گرفتن برای بیمارانی که بتوانند دوز داروی مصرفی خود را در زمان افطار و سحر استفاده کنند، بلامانع است، اما قبل از آغاز ماه رمضان بهتر است بیماران به متخصص قلب و عروق خود مراجعه کنند و چکاپ کاملی از وضعیت قلب و عروق خود داشته باشند. افرادی که ناراحتی‌های قلبی شدید دارند، بهتر است روزه نگیرند.
دکتر ارشمیدس صنعتی، فوق تخصص قلب
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

بیماران مغز و اعصاب محدودیت جدی برای روزه گرفتن ندارند، اما ممکن است برخی بیماران با گرفتن روزه دچار مشکلاتی شوند؛ زیرا کم آب شدن بدن ممکن است باعث افزایش فشار خون شود و شرایط را برای این بیماران خطرناک کند. برخی بیماران مغزی باید رژیم‌های بسیار سختی داشته باشند؛ بنابراین بهتر است قبل از ماه رمضان با پزشک خود مشورت داشته باشند تا توصیه‌ها و احتیاط‌های لازم را به آن‌ها گوشزد کند.
دکتر کورش قره گوزلی، جراح و متخصص مغز و اعصاب
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

هر بیمار کلیوی باید قبل از شروع ماه مبارک رمضان به پزشک مراجعه کند. ممکن است پزشک با توجه به نوع بیماری و وضعیت سلامت فرد روزه گرفتن را خطرناک ببیند. اگر کلیه یا مثانه بیمار عفونت کرده و آنتی بیوتیک مصرف می‌کند، باید پزشک دوز دارو‌ها را در زمان افطار و سحر تجویز کند. اگر این امکان وجود ندارد، بهتر است تا بهبود کامل روزه نگیرید. بیماران باید آب زیادی مصرف کنند تا مواد زائد در کلیه‌های شان ته نشین نشود. اگر سابقه دفع سنگ دارید، روزه داری برایتان خطرناک است. اگر دیالیزی هستید، ممکن است خطر لخته شدن خون در رگ هایتان بالا برود. در بسیاری از بیمارانی که نارسایی خفیف کلیوی دارند، روزه گرفتن بلامانع است؛ اما به هر حال مشورت با پزشک لازم است. اگر دیابت وابسته به انسولین دارید، باید در طول روز مرتب غذا بخورید، پس بهتر است روزه نگیرید. اگر انجام این فریضه دینی برای تان اهمیت دارد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید و با بررسی دقیق وضعیت بیماری تان روزه بگیرید. اگر نتوانستید برای سحری خوردن بیدار شوید، آن روز را روزه نگیرید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 4 =