کد خبر : 153650
تاریخ انتشار : چهارشنبه 8 می 2019 - 12:00
-

رابطه خارش پوست سر و ریزش مو

رابطه خارش پوست سر و ریزش مو

به گزارش قائم آنلاین،  به نقل از مدیکال‌نیوز تودی نوشت: خارش پوست سر و ریزش مو مشکلی شایع است که افراد بسیاری در طول عمر خود گهگاهی آن را تجربه می‌کنند. رشد مو اغلب پس از درمان دلیل زمینه‌ای دوباره آغاز خواهد شد. پیوند بین خارش پوست سر و ریزش مو اگرچه ممکن است به

به گزارش قائم آنلاین،  به نقل از مدیکال‌نیوز تودی نوشت: خارش پوست سر و ریزش مو مشکلی شایع است که افراد بسیاری در طول عمر خود گهگاهی آن را تجربه می‌کنند. رشد مو اغلب پس از درمان دلیل زمینه‌ای دوباره آغاز خواهد شد.

پیوند بین خارش پوست سر و ریزش مو

اگرچه ممکن است به طور مستقل رخ دهند، گاهی اوقات ممکن است پیوندی بین ریزش مو و خارش پوست سر وجود داشته باشد. عفونت‌های قارچی، واکنش‌های آلرژیک به محصولات مو و فولیکول‌های ملتهب مو می‌توانند موجب خارش پوست سر و همچنین آسیب دیدگی فولیکول مو شوند که ریزش مو را در پی دارد.

در موارد دیگر، زخم شدن پوست سر می‌تواند موجب خارش شدید شود زیرا بافت زخمی می‌تواند به فیبرهای عصبی در پوست آسیب وارد کند. اگر ریزش موی فردی موجب تشکیل بافت زخمی شود، این ممکن است دلیل خارش باشد.

زمانی که فردی به طور مکرر یا به سختی پوست سر خارش‌دار را می خاراند، می‌تواند به پوست و فولیکول‌های مو آسیب وارد کند. این آسیب می‌تواند به ریزش موی موقت، خونریزی، و زخم شدن ناشی از خراشیدن منجر شود. زمانی که خاراندن متوقف می‌شود، مو معمولاً دوباره رشد خواهد کرد.

در موارد دیگر، مانند ریزش موی ارثی یا طاسی با الگوی مردانه و زنانه، ریزش مو بدون خارش پوست سر رخ می‌دهد. در این موارد، خاراندن پوست سر ممکن است موجب آسیب شود، اما دلیل زمینه‌ای ریزش مو با خارش مرتبط نیست. خراشیدن پوست سر تأثیری در ریزش مو نخواهد داشت زیرا دلیل ژنتیکی در پس آن قرار دارد.

دلایل

شرایط و عوامل زیر می‌توانند موجب خارش پوست سر و ریزش مو شوند:

کرم حلقه‌ای پوست سر

کرم حلقه‌ای یک عفونت قارچی است که موجب راش پوستی قرمز و خارش‌دار می‌شود. کرم حلقه‌ای و دیگر عفونت‌های قارچی می‌توانند فولیکول‌های مو را تضعیف کنند و ریزش مو را موجب شوند. افراد مبتلا به کرم حلقه‌ای ممکن است با ریزش مو تکه تکه روی پوست سر خود مواجه شوند. کرم‌های ضد قارچ تجویزی می‌توانند به درمان کرم حلقه ای پوست سر کمک کنند و پس از بهبودی مو دوباره رشد خواهد کرد.

واکنش‌های آلرژیک

واکنش‌های آلرژیک به محصولات مو می‌تواند پوست سر و فولیکول‌های مو را تحریک کند که به خارش منجر می‌شود. در بیشتر موارد، واکنش‌ها خفیف هستند و تحریک یا التهاب پوست سر موقتی است. با این وجود، اگر تحریک پایدار است، این می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب رسانده و موجب ریزش مو شود.

افراد می‌توانند این نوع از واکنش آلرژیک را نسبت به هر محصولی که برای موی خود استفاده می‌کنند، از جمله موارد زیر داشته باشند:

– شامپو

– نرم کننده

– رنگ مو

– ژل مو

– ماسک مو

یک دلیل شایع واکنش‌های آلرژیک پوست سر ماده‌ای شیمیایی به نام پارافنیلین‌دی‌آمین (Paraphenylenediamine) است که در بسیاری از رنگ‌های موی سیاه وجود دارد. کرم‌ها یا داروهای آلرژی می‌توانند اغلب خارش را درمان کنند. اگر محصولی موجب یک واکنش آلرژیک شده است، توقف استفاده از آن و انتخاب محصولی با برندی دیگر را مد نظر قرار دهید.

فولیکولیت

فولیکولیت به التهاب فولیکول مو گفته می‌شود. دلایل شایع فولیکولیت شامل عفونت‌های باکتریایی یا قارچی می‌شوند. عفونت می‌تواند افزون بر خارش موجب ریزش موی موقت شود.

با استفاده از آنتی بیوتیک‌ها یا داروهای ضد قارچ می‌توان عفونت‌های باکتریایی یا قارچی را درمان کرد.

لیکن پلانوپیلاریس

لیکن پلانوپیلاریس شرایطی است که موجب التهاب پوست سر می‌شود. دانشمندان بر این باورند که لیکن پلانوپیلاریس به واسطه در معرض خطر قرار گرفتن سیستم ایمنی یا ضعف آن رخ می‌دهد. این شرایط می‌تواند موجب خارش، پوسته پوسته شدن پوست و ریزش مو شود.

آلوپسی آره‌آتا

آلوپسی آره‌آتا شرایطی است که می‌تواند موجب ریزش موی تکه تکه و خارش پوست سر شود. اگرچه دانشمندان درباره دلیل قطعی آلوپسی آره‌آتا مطمئن نیستند، باور بر این است که حملات اشتباه سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو زمینه ساز آن است. این بیماری بین افراد مبتلا به یک بیماری خودایمنی یا دارای سابقه خانوادگی بیماری خودایمنی شایع‌تر است.

درمان‌های استاندارد برای آلوپسی آره‌آتا شامل موارد زیر می‌شوند:

– ایمنی درمانی

– داروها و پمادهای ضد قارچ

– استروئیدها

افرادی که ریزش موی ارثی را تجربه می‌کنند ممکن است یکی از درمان‌های زیر برای آنها مفید باشد:

– پیوند مو

– ماینوکسیدیل

– فیناستراید

درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک نوعی اگزما است که موجب راش پوستی قرمز و خارش می‌شود. اگرچه دلیل مستقیم ریزش مو نیست، درماتیت آتوپیک می‌تواند به خاراندن بیش از حد پوست سر منجر شود که ممکن است ریزش موی موقت را در پی داشته باشد.

افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک می‌توانند از کرم‌ها و پمادها برای درمان این شرایط استفاده کنند. یک فرد متخصص می‌تواند توصیه‌های لازم درباره گزینه‌های درمان را ارائه کند.

سوریازیس

سوریازیس یک اختلال خودایمنی است که موجب بروز وصله‌های خشک و قرمز روی پوست می‌شود که با پوسته‌های نقره‌ای پوشیده شده اند. سوریازیس می‌تواند روی پوست سر نیز شکل بگیرد و اغلب خارش‌دار است.

ریزش مو ممکن است به واسطه خاراندن وصله های سوریازیس رخ دهد. در حال حاضر، درمان خاصی برای سوریازیس وجود ندارد و افراد مبتلا می‌توانند برای مدیریت علائم به پزشک مراجعه کنند.

شوره سر

شوره سر موجب خشکی و خارش پوست سر می‌شود. همچنین، شوره سر می‌تواند موجب ریزش مو شود، اما این شرایط بسیار نادر است. به طور معمول، شوره سر تنها زمانی موجب ریزش مو می‌شود که در طولانی مدت درمان نشود.

گزینه‌های درمان شامل استفاده از شامپوها، پمادها و کرم‌های بدون نسخه ضد شوره می‌شوند.

درمان‌های خانگی

برای تسکین خارش پوست سر و ریزش مو می‌توانید برخی درمان‌های خانگی را مد نظر قرار دهید که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– استفاده از روغن‌های اساسی برای رشد مو

– مصرف غذاهایی که رشد مو را تقویت می‌کنند، از جمله تخم مرغ، ماهی و آجیل برزیلی

– استفاده از شامپوهای غنی شده حاوی روی که می‌تواند با عفونت‌های قارچی مبارزه کند.

– استفاده از شامپوهای خاص برای کمک به درمان شوره سر

– استفاده از کرم‌ها و پمادها که به پیشگیری از خارش کمک می‌کنند

پیشگیری

روش‌هایی برای کمک به پیشگیری از ریزش مو وجود دارند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– پرهیز از خاراندن بیش از حد پوست سر

– استفاده از شامپوهای ملایم

– دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

– پرهیز از تماس مستقیم گرمای زیاد با پوست سر

– کاهش مواجهه با مواد شیمیایی موجود در رنگ‌های مو، شامپوها، نرم کننده‌ها و ماسک‌ها

– تمیز و خشک نگه داشتن مو

– ماساژ پوست سر برای کمک به بهبود گردش خون به سمت فولیکول‌های مو

– دنبال کردن برنامه‌های درمانی برای مشکلات سلامت موجود مانند سوریازیس یا دیگر اختلالات خودایمنی

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 4 =