استفاده از حسگرهای بومی در ماهواره “پارس ۲”
به گزارش قائم آنلاین، دکتر رئیسی در گفتوگو با بیان اینکه پروژههای این پژوهشکده در ۳ گروه پژوهشی “حسگرهای فضایی”، “سنجندههای راداری” و “ذخیرهسازی انرژی” پیگیری میشود، افزود: ماهوارههایی که پرتاب میشوند، برای تعیین وضعیتشان نیاز به یکسری حسگر دارند که ساخت و تست این نوع حسگرها در گروه حسگرهای فضایی انجام میشود. وی حسگرهای
به گزارش قائم آنلاین، دکتر رئیسی در گفتوگو با بیان اینکه پروژههای این پژوهشکده در ۳ گروه پژوهشی “حسگرهای فضایی”، “سنجندههای راداری” و “ذخیرهسازی انرژی” پیگیری میشود، افزود: ماهوارههایی که پرتاب میشوند، برای تعیین وضعیتشان نیاز به یکسری حسگر دارند که ساخت و تست این نوع حسگرها در گروه حسگرهای فضایی انجام میشود.
وی حسگرهای “افق زمین”، “ستاره”، “مغناطیس” و “خورشید” را از جمله حسگرهای مورد استفاده در ماهوارهها دانست و اظهار کرد: ما برای تعیین وضعیت، از اجرام آسمانی استفاده کرده و موقعیت خود را نسبت به یکی از این اجرام چون زمین، ستارهها و خورشید تعیین میکنیم.
رئیسی با تاکید بر اینکه این حسگرها به منظور تصحیح وضعیت ماهواره نسبت به زمین استفاده میشود، خاطر نشان کرد: دقت حسگر ستاره تا هزارم درجه ولی حسگر افق زمین و حسگر خورشید تا دهم درجه است. ما در طراحی برخی از حسگرها به استانداردهای جهانی رسیدیم، مانند حسگرهای مغناطیس و خورشید.
سنجندههای راداری
وی عمده فعالیتهای گروه سنجندههای راداری پژوهشگاه فضایی را تصویربرداری فضایی دانست و یادآور شد: در حوزه سنجش از دور، تصویربرداری فعال در فرکانسهای موج رادیویی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه رادار دهانه مصنوعی (SAR)، مؤثرترین ابزار تصویربرداری رادیویی با کیفیت و تفکیک پذیری بالا است که به عنوان یک سیستم پایشی و نظارتی راداری، از مزایای متعددی نظیر قابلیت کار در تمام ساعات شبانهروز با شرایط جوی مختلف برخوردار است.
رئیسی ادامه داد: با واگذاری پروژه رادار دهانه مصنوعی به این پژوهشکده، راهبرد کلان حسگر محمولهای رادار دهانه مصنوعی در دستور کار ما قرار گرفت. هدف نهایی این راهبرد که هم اکنون سامانه هواپایه آن طراحی، ساخته و تست شده است، توسعه و بومیسازی فناوری مورد نیاز در طراحی سیستمی، تفصیلی و ساخت سامانه رادار دهانه مصنوعی فضاپایه تعیین شده است.
سیستمهای ذخیرهساز انرژی الکتریکی
رئیس پژوهشکده مکانیک شیراز پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به فعالیتهای گروه سیستمهای ذخیرهساز انرژی الکتریکی پژوهشکده، خاطر نشان کرد: این سیستمها در سامانههای فضایی به منظور تأمین توان الکتریکی اجزایی چون “کنترل”، “ناوبری و هدایت”، “ارتباطات”، “کنترل وضعیت” و “مدیریت حرارتی” مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: بر این اساس راهبرد کلان و نقشه راه باتریهای لیتیوم یون فضایی تدوین شده و ساخت آن در این پژوهشکده در دست اجرا است. ضمن آنکه تأمین بستههای کامل باتری ماهوارههای سنجشی و مخابراتی پژوهشگاه فضایی ایران شامل سیستم مدیریت باتری از دیگر مأموریتهای این پژوهشکده به شمار میرود.
به گفته این محقق حوزه فضایی در حال حاضر باتری تا حدود هزار سیکل شارژ و دشارژ در این پژوهشکده طراحی و تست شده است.
همکاری در پروژههای فضایی کشور
رئیسی با اشاره به همکاری این پژوهشکده با پروژههای فضایی کشور، گفت: تستهای صحهسنجی در ماهوارهها بسیار با اهمیت است؛ از این رو تستهای مرتبط با صحهسنجی کلیه حسگرهای ساخته شده را بر عهده داشتیم.
وی همچنین تاکید کرد: در ماهواره دیگر کشور مانند ماهواره “پارس ۲” از حسگرهایی که در این پژوهشکده ساخته شده، استفاده خواهد شد. علاوه بر آن پک کردن مجموعه باتری ماهوارههای “ناهید” و “سها” نیز در این مجموعه انجام میشود.
برچسب ها :پژوهشکده،مکانیک،طراحی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0