کد خبر : 158619
تاریخ انتشار : جمعه 31 می 2019 - 13:40
-

نبود بانک اطلاعاتی از خسارات سیلاب‌ها در لرستان

نبود بانک اطلاعاتی از خسارات سیلاب‌ها در لرستان

به گزارش قائم آنلاین، رضا میرزایی اظهار کرد: سیلاب یکی از شایع‌ترین، مرگ‌بارترین و مخرب‌ترین وقایع طبیعی ناشی از پدیده‌های اقلیمی است، اما اگر زیرساخت‌های سازگاری با این پدیده فراهم شود، قابل مدیریت است. وی ادامه داد: اگرچه به طور کلی کشور ایران از نظر تعداد وقایع سیلاب در بین مناطق متوسط جهان قرار دارد

به گزارش قائم آنلاین، رضا میرزایی اظهار کرد: سیلاب یکی از شایع‌ترین، مرگ‌بارترین و مخرب‌ترین وقایع طبیعی ناشی از پدیده‌های اقلیمی است، اما اگر زیرساخت‌های سازگاری با این پدیده فراهم شود، قابل مدیریت است.

وی ادامه داد: اگرچه به طور کلی کشور ایران از نظر تعداد وقایع سیلاب در بین مناطق متوسط جهان قرار دارد ولی برخی استان‌ها از جمله لرستان در ریسک بالای سیلاب قرار دارند.

میرزایی خاطرنشان کرد: لرستان دارای ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی به طول حدود ۹ هزار کیلومتر است که به لحاظ قرارگیری در زاگرس میانی، شرایط اقلیمی و میانگین بالای بارش‌های سالیانه، توپوگرافی کوهستانی و شیب تند، گسترش سازندهای زمین‌شناسی ریزدانه و مولد رواناب، مصادف شدن بارش های ممتد در فصول بارندگی با فصل پرآبی رودخانه‌ها، یکی از استان‌های سیل‌خیز با ریسک بالاست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان این‌که در سال‌های گذشته در خصوص وضعیت سیل‌خیزی، تعداد و خسارات وقایع سیلاب لرستان به خوبی اطلاع‌رسانی نشده، اضافه کرد: متاسفانه بانک اطلاعاتی از تعداد خسارات سیلاب‌های گذشته در استان موجود نیست.

وی یادآور شد: پلدختر به لحاظ قرارگیری در خروجی لرستان، سیل‌خیزترین شهرستان استان و خرم‌آباد در مرحله دوم قرار دارد.

میرزایی خاطرنشان کرد: در لرستان اکثر رودخانه‌های دائمی و پرآب و آسیب‌پذیر از مراکز شهری و روستاهای پرجمعیت عبور می‌کنند و نیاز به ساماندهی دارند که این وظیفه شهرداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: در بسیاری از موارد ساخت و سازها در حریم و بستر سیلابی رودخانه و بدون اخذ استعلام از شرکت آب منطقه‌ای در داخل شهرها و روستاها صورت گرفته و برای آنها سند نیز صادر شده که در سیل اخیر به شدت دچار آبگرفتگی و تخریب شدند.

وی بیان کرد: حد بستر و حریم رودخانه کشکان و سرشاخه‌های آن توسط شرکت آب منطقه‌ای لرستان تعیین شده و نقشه‌ها برای بازسازی مناطق سیل‌زده در اختیار مدیریت بحران، مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن قرار گرفته‌اند، لذا شهروندان در بازسازی یا جابجایی منازل در مناطق سیل‌زده با دستگاه‌های اجرایی ذیربط همکاری کنند تا در صورت وقوع سیلاب در آینده، دچار خسارت مالی و جانی نشوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + 13 =