کد خبر : 160359
تاریخ انتشار : شنبه 8 ژوئن 2019 - 10:50
-

قیمت سیب زمینی تا ۸۰۰۰ تومان بالا رفت!

قیمت سیب زمینی تا ۸۰۰۰ تومان بالا رفت!

به گزارش قائم آنلاین، بعد از آزاد سازی نسنجیده صادرات سیب زمینی و پیاز قیمت این محصولات رو به افزایش است به طوری که در فصل برداشت نیز مردم سیب زمینی را با قیمت ۸۰۰۰ تومانی خریداری می‌کنند. قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران حدود چهار تا ۶۰۰۰

به گزارش قائم آنلاین، بعد از آزاد سازی نسنجیده صادرات سیب زمینی و پیاز قیمت این محصولات رو به افزایش است به طوری که در فصل برداشت نیز مردم سیب زمینی را با قیمت ۸۰۰۰ تومانی خریداری می‌کنند.

قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران حدود چهار تا ۶۰۰۰ تومان و در خرده‌فروشی به شش تا ۸۰۰۰ تومان رسیده است. گفتنی است، سوم اردیبهشت ماه سال جاری بود که رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به رئیس‌گمرک صادرات سیب زمینی و پیاز را آزاد اعلام کرد.
در آن نامه آمده بود: پیرو نامه شماره ۲۱۶۰۵/۶۰ به تاریخ ۱۰ فروردین ۹۸، درخصوص ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی و پیاز و با توجه به ضرورت استمرار تولید و تنظیم بازار کشور مقتضی است موضوع رفع ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی و پیاز از تاریخ صدور این نامه به گمرکات اجرایی ابلاغ شود.
بنابراین گزارش، با توجه به کاهش ارزش پول ملی و اعطای یارانه به تولید در بخش کشاورزی، صادرات این محصول برای متقاضیان صادرات صرفه زیادی دارد اما این امر منجر به کاهش عرضه و گرانی در بازار داخلی می‌شود.
با این حال، مجتبی شادلو، نایب‌رئیس‌اتحادیه باغداران تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل گرانی سیب زمینی در بازار گفت: در هفته‌های اخیر قیمت سیب زمینی به سبب تاخیر در برداشت و عرضه به بازار ناشی از وقوع سیل با نوساناتی در بازار روبه‌رو شده است که در روز‌های آتی با برداشت از مناطق گرمسیری بازار به تعادل می‌رسد.
وی افزود: با توجه به تولید مناسب محصول به مردم توصیه می‌شود که به اندازه مصرف روزانه سیب‌زمینی خریداری کنند و نگران کمبود نباشند، چرا که هجوم برای خرید بر نوسان قیمت دامن‌می زند.
این مقام مسئول با‌اشاره به اینکه ۵۰ درصد تولید در بخش باغبانی ظرفیت صادراتی دارد، بیان کرد: با‌اشباع محصولات باغی در بازار داخل شاهد افت شدید قیمت هستیم که این امر برای تولید بسیار خطرناک است، چرا که با وجود گرانی تولید در نهاده‌ها، ماشین آلات، حقوق و دستمزد و‌ غیره پایداری بازار و استمرار تولید نیازمند صادرات است.
شادلو درباره آخرین وضعیت خسارت سرمازدگی بیان کرد: خسارت سرمازدگی نهایی نشده است، اما برآورد‌ها حاکی از آن است که در اکثر محصولات به جز محصولات گردو و بادام خسارت بسیار ناچیز بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 + هفده =