بیماری تب کریمه کنگو در آذربایجان غربی مشاهده نشده است
به گزارش قائم آنلاین، کامیار داهیم در گفت و گو ، با بیان اینکه به دلیل هم مرزی استان با سه کشور خارجی و احتمال بالا بودن بیماریهای دامی همه ساله پیشگیری از بیماریهای دامی زودتر از سایر استانها انجام میشود افزود: امسال نیز برای جلوگیری از احتمال وقوع بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی در
به گزارش قائم آنلاین، کامیار داهیم در گفت و گو ، با بیان اینکه به دلیل هم مرزی استان با سه کشور خارجی و احتمال بالا بودن بیماریهای دامی همه ساله پیشگیری از بیماریهای دامی زودتر از سایر استانها انجام میشود افزود: امسال نیز برای جلوگیری از احتمال وقوع بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی در مناطق مختلف استان آغاز شده و ادامه دارد.
وی با هشدار جدی به دلیل آغاز فصل گرما و شیوع بیماریهای دامی از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اظهار کرد: این بیماری در استان تاریخچه ندارد و تاکنون موردی مشاهده نشده اما بر اساس اعلام وزارت بهداشت در ماههای اخیر ۱۲ نفر به این بیماری در کشور مبتلا گشتهاند و دو نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند که ضرورت پیشگیری را در سایر مناطق کشور طلب میکند.
داهیم با اشاره به ایجاد کمربند ایمنی بیماریهای دامی در استان گفت: در سالهای اخیر برای جلوگیری و پیشگیری از بیماریهای دامی کمربند ایمنی دامی در استان ایجاد شده و اقدامات متعددی از جمله واکسیناسیون، سمپاشی و… در بخش دام استان به صورت برنامه ریزی شده در حال انجام است.
وی در خصوص راههای انتقال بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اضافه کرد: خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان بیشتر به دلیل کشتار غیر مجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده افزایش مییابد.
داهیم با اشاره به تشدید نظارت بر کشتار دام طی هفتههای اخیر در استان به خصوص کشتار زنده گفت: در این راستا ۲۶ واحد که در زمینه کشتار دام زنده به صورت غیربهداشتی عمل میکردند، بازرسی و پلمب شدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنهها و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو توسط کنهها، در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با خون و ترشحات دام آلوده، انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت.
مدیرکل دامپزشکی دامپزشکی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید ضمن توجه به رعایت اصول بهداشتی، توصیههای دامپزشکی جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت را در این خصوص جدی بگیرند.
داهیم همچنین با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان بیشتر به دلیل کشتار غیر مجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده افزایش مییابد افزود: این بیماری در دام زنده آلوده هیچ گونه علائمی نداشته و به همین علت باید توصیههای بهداشتی در این خصوص را جدی گرفت.
وی افزود: عمده ترین راههای پیشگیری از بیماری شامل، ذبح دام در کشتارگاههای مجاز، نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در شرایط یخچال، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛ کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام و سم پاشی دورهای علیه انگلهای خارجی دام است.
داهیم از عموم شهروندان در خواست کرد گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی بوده تهیه کنند.
برچسب ها :دامپزشکی، تب کنگو ، یخچال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0