حجتپناه: عصبانیت انسانها ریشه در فقر، اقتصاد و خانواده دارد
به گزارش قائم آنلاین، صدیقه حجتپناه در گفتوگو ، در راستای دعوت رئیس قوه قضائیه از صاحبنظران برای بررسی علل وقوع نزاعها و دعاوی در جامعه که منتهی به تشکیل پروندههای کثیر قضائی میشود، اظهار کرد: علت عصبانیت انسانها خارج از قالب سیاسی و اجتماعی ریشه در فقر، اقتصاد و خانواده دارد. وقتی به یک
به گزارش قائم آنلاین، صدیقه حجتپناه در گفتوگو ، در راستای دعوت رئیس قوه قضائیه از صاحبنظران برای بررسی علل وقوع نزاعها و دعاوی در جامعه که منتهی به تشکیل پروندههای کثیر قضائی میشود، اظهار کرد: علت عصبانیت انسانها خارج از قالب سیاسی و اجتماعی ریشه در فقر، اقتصاد و خانواده دارد. وقتی به یک جامعه کوچک یعنی خانواده در همه اعصار مینگریم متوجه میشویم درگیریها در جای جای دنیا مانند قسمت فقیر نشین برزیل یا حتی مکزیک، هندوستان، افغانستان، عراق و… از فقر، اقتصاد و خانواده نشأت میگیرد.
این وکیل دادگستری عنوان کرد: وقتی یک پدر خانواده دست خالی به خانه میآید و نمیتواند خانواده خود را خوشحال کند دو عکس العمل ایجاد میکند. در نتیجه هم پدر عصبی است و هم مادر عصبی. نهایتاً اولین نزاع در بخش اقتصاد و به صورت کلان صورت میگیرد. جامعه ما در شرایطی است که از نظر اقتصادی به یک سکون رسیده و شاهد هستیم میزان نزاع و درگیری صرف نظر از قتلهای سیاسی افزایش یافته است. نزاع و خشونت دو عاملی هستند که ارتباط مستقیم با اقتصاد دارند. یعنی این دو، عواملی هستند که بر روی هم تأثیر میگذارند. وقتی این دو موضوع علت و معلولی هستند بحث را در جامعه بالا میبرند.
وی با بیان اینکه مهمترین بحث تأثیر گذار در رواج خشونت به ریختن تابوی خشونت باز میگردد، تصریح کرد: وقتی من به عنوان مادر یا پدر خانواده فرزند خود یا همسایه خود را در ملأ عام کتک بزنم یا فحاشی کنم قبح از میان جامعه، ساختمان و آن مجتمع از بین میرود. استنباط میکنند یک خانواده تحصیل کرده فرزند خود را کتک زد ما چرا نزنیم. در نتیجه یکسری مسائل اجتماعی هست که وقتی در سطح جامعه به شکل علنی انجام میشود به خصوص از کسانی که الگو هستند موجب افزایش خشونت میشود.
حجتپناه بیان کرد: ایجاد خشونت صرفنظر از فضای جامعه شناسی، حاشیه نشینیها و عوامل قوه قهریه مانند سیل و زلزله منجر میشود انسانها در جایگاههای خود قرار نداشته باشند و آواره شوند و برای شغل، کسب معیشت و فرهنگ دست به خشونت میزنند. یکی از موارد مهم در رواج نزاع، اقتصاد و دیگری الگوهای ما در جامعه هستند که از ناحیه مردم رصد میشوند. ما منکر این نیستیم که برخی از فقها یا در فقه سنتی برخی مجازاتها را برای اینکه درس عبرتی علنی برای دیگران باشد عنوان کردند ولی وقتی یک کودک ۵ ساله شاهد حبس فیزیکی آدمهاست قباحت این موضوع برایش میریزد. رسانهها و رادیو تلویزیون اگر بحث خشونت را با فرهنگ سازی پیاده نکنند و صرفاً خشونت را به نمایش بگذارند بدون آنکه علت را بیان کنند طبیعتاً این امر رواج پیدا خواهد کرد.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در دنیایی زندگی میکنیم که ارتباطات از طریق اینترنت راحت شده است. سرک کشیدن در فضای خصوصی آدمها و عریان کردن این فضا آن هم به شکلی که بدون نگاه کارشناسانه و حقوقی طرح میشود یکی از بزرگترین عواملی است که خشونت را رواج میدهد. در تمام دنیا تا مسائل کاملاً بررسی و شفاف سازی نشود امکان ندارد در ملأ عام به فضای خصوصی دیگری سرک کشیده شود و آن را عریان کند.
وی در پایان گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد برای تسویه حسابهای سیاسی و گروهی به دلیل نداشتن حزب نزاع شکل میگیرد. ما به عنوان حقوق خوان از قانون گذاران و رئیس قوه قضائیه که از جنس قوه قضا هستند تقاضا داریم در این زمینه نشستی را با کارشناسان حقوقی که در حوزه حقوق تجربه دارند و عملاً در جامعه هستند و خشونت و با نزاع بیشتر سر و کار دارند، داشته باشند و امیدواریم قوانینی را در این راستا به مجلس ارائه بدهند.
برچسب ها :وکیل، دادگستری، نزاع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0